Sci-Fi Film Science-Fiction och film i underbar symbios

26jul 12

Spionbilder från Mad Max Fury Road

Det har dykt upp några bilder från inspelningen av Mad Max: Fury Road (dock utan Mel Gibson i titelrollen)

Fancy Stuff

Pimp My Truck

I Am a Truck

Modified Hummer @ Grobler Motors

Om inte det släcker törsten så finns det ytterligare några bilder här

25jul 12

Recension The Darkest Hour

Utomjordingarna anfaller. Igen. Men den här gången får vi följa det hela med några, huvudsakligen amerikanska, ungdomar på tillfälligt besök i Moskva.

Det är upplyftande med Aliens som inte är datoranimerade människor i gummimasker som så ofta får stå för motståndet, för här står motståndet av... Ja, osynliga energivarelser kanske man skulle kunna säga, även om det inte är helt rätt. Men helt klart är att filmskaparna genom att göra dem i huvudsak osynliga, men ändå synliga genom att de påverkar elektriska lampor och andra saker i sin omedelbara omgivning, hittat tillbaka till ett gammalt knep: Din fantasi skapar hemskare monster än dem du kan se. För att inte tala om alla dollares som sparas på datoranimeringar.

Betyget pendlar mellan godkänd och väl godkänd. Hyfsat godkänt låter som en bra kompromiss.

23jul 12

Människa mot maskin

Längtar du efter lite mer undergångsfilm, där maskinerna har tagit över och så gott som utplånat människorasen? Hoppas du på en bra film, och inte bara Arnold som grymtar på sin udda österrikiska engelska?

Då kanske Robopocalypse är något för dig! Med självaste Thor i huvudrollen. Ja inte Thor rollfiguren då, utan skådespelaren Chris Hemsworth. För manuset, baserat på en bok av Daniel H. Wilson, står Drew Goddard, som har både ett flertal avsnitt av Buffy, Angel och Lost i CVt tillsammans med filmer såsom Cloverfield. För regin står Steven Spielberg.

Allt detta bådar för god underhållning, med biopremiär i USA den 24 April 2013.

23jul 12

Recension Chronicle

Andrew har inget lätt liv, med en mor med båda fötterna i graven och en sadistisk alkoholiserad far hemmavid och ett ensamt utstött skolliv. Den närmaste en vän är kusinen som skjutsar till och från skolan, men verkar mest skolka. Sent en natt upptäcker de båda kusinerna tillsammans med vännen Steve något mystiskt ute i skogen, och de upptäcker snart därefter att ha har fått telekinetiska krafter.

Filmen är ännu en ”upphittad film” som blivit populärt nu för tiden, men den fuskar genom att använda film från flera kameror, mobiltelefoner och övervakningskameror. För att inte tala om när huvudpersonerna en bit in i filmen börjar låta kameran sväva iväg i bakgrunden. Men till sitt försvar ska nämnas att den inte utger sig för att vara en upphittad film heller, mer än till sitt formspråk.

Betyget blir väl godkänt.

21jul 12

Men in black 4 på gång

Men in black 3 har inte kommit på blu-ray/DVD ännu (släps 19 september i Sverige) men redan är ytterligare en uppföljare på gång.

Återkommer med en recension av Men in black 3 i slutet på september någon gång.

16jul 12

Recension Real Steel

Charlie Kenton har det inte lätt, karriären som före boxare (både med och utan robot) är på väg utför ett stup och skulderna hopar sig. Så fort det dyker upp lite pengar gå de raskt till köp av en begagnad boxningsrobot, en match med på tok för hög insats och innan han vet ordet av är allt som återstår en hög med skrot och nya skulder. Till råga på allt så dör exet och han blir fast med en 11-årig pojke han aldrig varit intresserad av.

Sedan rullar allting på precis som man kan förvänta sig utan minsta avsteg från till utstakade planen. Pojke hittar robot (Steven Spielberg är med på den långa listan av producenter, så vad hade du förväntat dig?), pojke lär robot boxas, far och son försonas och övervinner alla odds.

Vuxenbetyget blir: Godkänt

12-åringsbetygen blir: Godkänt med plus i kanten för de coola robotarna som boxas så metallen flyger åt alla håll.

13jul 12

Nytt klipp från Dredd 3D

Nytt klipp från den kommande Judge Dredd filmen Dredd 3D.

Min spontana reaktion: hoppas filmarna inte satsar på att fylla filmen med cgi-blod eftersom det där inte alls såg imponerande ut. Fast framtidens droger kanske förvandlar allt blod till gelatin, vad vet jag.

07jul 12

Terra Nova avsnitt 2

Tur att jag gav Terra Nova ett till försök igår kväll. Sockret är slut och lämnat plats för lite vett, sans, och faktiskt även massor av action.

Pappa polis, som i förra avsnittet var ett ärkepucko som löser alla knipor genom att ge folk en rejäl smäll på käften, har i det här avsnittet fått åtminstone ett vett innanför pannbenet. Eller, vid närmare granskning har han inte fått tillfälle att göra varken bu eller bä.

Ska nog se avsnitt tre också, men jag är inte längre förvånad över att det bara blir 13 avsnitt av även denna tv-serie.