Sci-Fi Film Science-Fiction och film i underbar symbios

31aug 12

Alternativ inledning på Avengers

På onsdag så släpps filmen The Avengers på DVD/Blu-ray, och för att egga intresset lite extra har det börjat dyka upp lite filmklipp på temat Bortklippta Scener. Just detta filmklipp visar en alternativ inledning på filmen, och den eggar verkligen fantasin. Vilken inledning är bättre, denna eller den som faktiskt används i filmen? Fråga mig om en vecka och du kan få svar.

30aug 12

S.H.I.E.L.D blir tv-serie

ABC har beställt ett pilotavsnitt av tv-serien S.H.I.E.L.D. Med manus (och regi i mån av tid, det ska trots allt göras en Avengers 2 också) av bland annat Joss Whedon är det något att se fram emot nästa vinter. Om nu någon inte skulle ha hört talas om Joss Whedon så är det mannen bakom bland annat Buffy the Vampire Slayer, Angel, Firefly, Dollhouse och Avengers.

TV-serien kommer att handla om organisationen med samma namn, som bland annat samlat ett team av Iron Man, Captain America, Hulken och Thor i filmen Avengers, och är baserad på en serietidning skapad av Jack Kirby.

27aug 12

Bilder från inspelningen av Thor: The Dark World

SuperHeroHype har fått tag på några bilder där Thor: The Dark World kommer att spelas in senare i vinter.

Mer bilder, inklusive större versioner, finns här.

26aug 12

Recension: the Thing (2011)

Vintern 1982, Antarktis. I jakt efter en mystisk radiosignal hittar tre män från den norska forskningsstationen Thule både en konstruktion och en varelse. Efter att ha flugit in några Amerikanska experter och fraktat in den djupfrysta varelsen till basen för närmare undersökning kan det hela ta sin början.

Nackdelen är att eftersom det här är en prequel till John Carpenters film med samma namn från 1982 så vet man ungefär hur det kommer att sluta. Men på vägen dit finns det gott om plats för klaustrofobi och paranoia.

Inträffar det då någon klaustrofobi eller paranoia? Nä, det gör det tyvärr inte. Det hela urartar till en lång orgie av arga män i ett rum som skriker åt varandra tills de avbryts av någon som omvandlas till ett monster och jagar de övriga. Om och om igen.

Jag säger såhär: Svenska regissörer och manusförfattare skiter antagligen på sig av skräck när de ser detta, men vi andra är inte speciellt imponerade.

Betyget blir: Underkänt.

23aug 12

Recension: Battleship

År 2005 upptäckte man att runt en stjärna väldigt lik solen snurrade det en planet väldigt lik jorden. År 2006 inledde NASA ett projekt för att kunna skicka meddelanden till nyss nämnda planet. År 2012 är projektet färdigt och skickar sina första meddelanden. Svar kommer direkt, inte i form av ett meddelande, utan i form av fem objekt som snabbt närmar sig.

Här finns allt man kan förvänta sig av en påkostad Hollywoodfilm som involverar militärer: en kärlekshistoria, lite humor, bröder som tävlar mot varandra, stora explosioner, amerikanska flaggan vajande i slow motion till dramatisk musik. Helt enkelt, allt man kan förvänta sig.

Nackdelen är att det inte finns så mycket oväntat. Eller ja, det oväntade är kanske att det faktiskt går att göra en film av gamla brädspelet Sänka Skepp utan att det blir extremt krystat.

Betyget blir: Godkänt.

20aug 12

RIP Tony Scott (1944-2012)

Tony Scott har under sin karriär regisserat filmer som bland annat Top Gun, Enemy of the State och Deja Vu. Han har även stått som producent tillsammans med brodern Ridley Scott stått som producent till bland annat Prometheus och TV-serien Numb3rs.

18aug 12

Recension: The Hunger Games

Som straff för sitt uppror måste varje distrikt tillhandahålla en man och en kvinna i åldern 12-18 år till den årliga slåtterceremonin, även kallat The Hunger Games, där de kommer delta i en kamp på liv och död tills endast en deltagare återstår.

I den första av fyra filmer i trilogin (allvarligt, hur många tror inte att det går dela upp den sista filmen i två för att krama ut ytterligare några slantar eller tre?) får vi följa Katniss från ett enkelt liv i distriktet, via träningen och slutligen kampen i Arenan.

143 minuter känns dock som i minsta laget för att hinna med allting som filmen vill förmedla, för under den andra halvan av filmen vill inte riktigt spänningen infinna sig. Eftersom det inte finns tid för någon egentlig introduktion av birollerna, blir det också lite väl tvära och oväntade kast här och var under vägens gång.

Betyget blir ändå: Väl godkänd.

18aug 12

Recension: Iron Sky

År 2018 är rymdskytteln Liberty på väg att landa på månens baksida, i jakt på Helium-3. Men knappt har de hunnit landa innan de snubblar över en hemlig bas där nazisterna har gömt sig sedan 1945. Eftersom det misstas för inledningen till en kommande invasion, så bestämmer sig nazisterna helt enkelt för att slå tillbaka i förebyggande syfte.

Samtidigt i vita huset så sitter Sara Palin och undrar hur hon ska bli omvald. Om det verkligen räcker med att bara skicka en svart fotomodell till månen, eller om det behövs något mer? Så man kan väl tänka sig glädjen när det dyker upp tvättäkta nazister.

Så, finsk politisk satir om nazister som återvänder från månens baksida, kan det tänkas fungera? Svaret är: Ja, det kan det verkligen!

Betyget blir: väl godkänd.

16aug 12

Nyheter på hemmabiofronten

Att allt prat kring The Hunger Games skulle få filmbolagen att leta igenom arkivet efter liknande filmer är kanske inte så konstigt? Där kan man nämligen hitta guldkorn som den japanska filmen Battle Royal från 2000, som äntligen kommer på svensk DVD/Blu-ray den 10 Oktober.

Om japanskt äckelsplatter inte är något för dig, så vad sägs om Arachnoquake? En jordbävning släpper loss en gigantisk spindel i New Orleans den 14 November i en orgie i dåliga datoranimeringar och logiska luckor.

Slutligen så kommer Total Recall på DVD/Blu-Ray i Sverige den 5 December.

14aug 12

Recension: In Time

Någon tid in i framtiden har människorna genmodifierats till att sluta åldras när de fyller 25. Nackdelen är att då har de bara ett år kvar att leva, allt enligt en fin glödande klocka på vänster arm. I gettot så får den stora massan finna sig i att leva en dag i taget. Bokstavligen, eftersom de flesta har bara timmar eller någon enstaka dag kvar på sitt år. Priserna rusar i höjden och lönerna sänks.

I denna värld finns förstås ligister, kallat minutemen, som inte gör annat än rånar folk på deras surt förvärvade tid. Vår hjälte räddar en stackars man som sitter på den lokala baren och skryter om sina över 100 år, och som tack för hjälpen upplyser han vår hjälte om att de fattiga måste dö för att de rika ska kunna leva för evigt och ger bort alla sina återstående år, dagar och sekunder.

Hjälten tar sina 100+ år och en taxi från gettot till New Greenwich där de rika bor, med hämnd och rättvisa i blicken. Men först en snabbvisit på Kasinot där vi kan vinna 1000 år till på poker, plus träffa en vacker kvinna. Tidspolisen dyker upp med anklagelser om mord och flykten är igång.

Då bestämde jag mig för att göra något vettigt med min tid, och gick ut med hunden på en runda runt kvarteret. Skam den som ger sig dock, filmen fick en sista chans att komma med några överraskningar efteråt. Vilket den inte gjorde.

Betyget blir därför underkänt.

13aug 12

Fler bilder från Mad Max: Fury Road

Ytterligare några godisbilar från inspelningen av den nya Mad Max filmen.

11aug 12

R.I.P Carlo Rambaldi 1925-2012

Den italienska mästaren i specialeffekter Carlo Rambaldi dog i fredags i sitt hem i Italien. Bland filmerna han deltagit i kan nämnas ET och Alien vilket resulterade i två oscarstatyetter.

09aug 12

ALF kommer till vita duken

alf!!!

ALF, den sarkastiska dockan från planeten Melmac som underhöll i tv-rutan i slutet på 80-talet är på väg mot vita duken. Det är Sony Pictures som köpt rättigheterna till den gamla TV-serien och kommer att producera en långfilm på temat enligt The Hollywood Reporter. Dock så kommer ALF inte längre vara en docka utan datoranimerad.

06aug 12

We are one

Ibland behöver man inte månader av inspelningstid och millioner i budget för att skapa utmärkt sci-fi film. Ibland räcker det med 48 timmar så som i falled med We are one från newroadfilms.com

02aug 12

Spännande filmhöst – Home edition

Även för den som inte orkar bege sig till närmsta biograf och lyssna på godisprassel och popcornskastande tonåringar finns det mycket att se fram emot under hösten.

Redan den 15 Augusti så återvänder nazisterna från månens baksida i finländska sci-fi komedin Iron Sky.

Ynka tre dagar senare, den 18 Augusti, kommer Hunger Games.

Den 22 Augusti är det återigen dags för utomjordingarna att anfalla, och denna gång får vi följa hela dramat från ett slagskepp i filmen Battleship.

Augusti avslutas sedan med säsong två av The Walking Dead den 29:e.

I September finns i dagsläget bara två släpp, the Avengers den femte och Men in Black 3 den 29:e innan hösten avslutas med Prometheus den sista Oktober.

01aug 12

Spännande filmhöst

Sitter du och suckar över att sommaren snart är slut eller bara en semester som passerat förbi utan större finess? Oavsett om så är fallet eller ej, så kommer det en och annan film på bio under hösten som på förhand kan vara värd en titt.

Redan om en vecka, den 8 Augusti är det premiär för Total Recall, denna gång med Collin Farell i huvudrollen som Douglas Quaid på flykt undan hemliga agenter. Är det på riktigt eller bara Recall?

Den 14 September kommer nästa installation i Resident Evil, den femte i ordningen. Utifall folk inte tröttnat på att se Ukrainska fotomodeller slås mot horder av zombies, så kommer det även en sjätte film på temat om några år.

Slutligen är det den 5 Oktober dags för Dredd. Judge Dredd, denna gång med Karl Urban som domare, jury och bödel.