Sci-Fi Film Science-Fiction och film i underbar symbios

30okt 12

Star Wars: Episode 7 på gång efter att Disney har köpt Lucasfilm

Disney har idag kommit överens om att köpa Lucasfilm Ltd, enligt Deadline Hollywood och Hollywood Reporter för totalt 4 miljarder dollar, ca 26,5 miljarder kronor.

Som en del av affären är även nyheten att det kommer ytterligare en Star Wars film. Star Wars: Episode 7 kommer att ha premiär 2015. Återkommer så snart det finns ytterligare detaljer om affären och den kommande filmen.

30okt 12

När kommer det mer Black Widow?

Ända sedan Scarlett Johansson först dök upp i rollen som Black Widow i Iron Man 2 har folk undrat om hon inte skulle få en egen film. Agent Phil Coulson har trots allt en egen TV-serie på gång.

De goda nyheterna är att i samband med premiären av Avengers i våras så bekräftades att det fanns samtal med Scarlett Johansson om att rollen skulle få en egen film.

Nackdelen är att Marvel bara kommer att göra två filmer per år, och redan så är de närmsta åren fullbokade med Iron Man 3 & Thor: the Dark World 2013, Captain America: the Winter Soldier & Guardians of the Galaxy 2014. Det betyder att en eventuell film kommer tidigast 2015, och då parallellt med Avengers 2.

Även om Black Widow inte får sin egen film de närmsta åren, kommer hon att dyka upp redan i Captain Amercia: the Winter Soldier, med premiär i April 2014.

29okt 12

En första glimt av Iron Sky Extended Edition

Som jag skrev för en månad sedan så arbetas det på en utökad version av Iron Sky. Idag har det släppts en första smygtitt, i form av en animerad storyboard, för en av de nya scenerna som föreställer mån-nazisternas parkeringshus.

29okt 12

Joss Whedon ”stödjer” Mitt Romney i presidentvalet

Joss Whedon, mannen bakom bland annat Avengers och Buffy the Vampire Slayer, som vanligtvis stödjer Barack Obama har släppt en video där han stödjer Mitt Romney och hans försök att skapa en verklig förändring: En zombie-apokalyps.

29okt 12

Millenium Falcon i fullskalemodell

Vad ska man hitta på om man för mycket fritid? En gäng Star Wars fans utanför Nashville har börjat bygga en modell av Millenium Falcon i skala 1:1, enligt Ny Teknik.

Den färdiga ”modellen” kommer att bli 34 lång och 7 meter hög, och beräknas ta fem till sju år att färdigställa.

På projektets blogg kan du redan nu följa bygget och donera pengar. Synd bara att det är svårt att donera arbetskraft ända ifrån Sverige, men om det finns vilja så finns det en väg.

28okt 12

Empires of the Deep

Pengar är inte allt. Dagens exempel är den Kinesiska filmen Empires of the Deep, som enligt de flesta uppgifter har kostat i storleksordningen 670-875 miljoner kronor att producera även om det finns källor som påstår att den kostat närmare 1,4 miljarder kronor.

Efter tre års produktion har det äntligen släppts en trailer, vilket väl torde betyda att filmen snart är klar efter bara blivit försenad med 2 år. Problemet är bara... Ja, se själva:

Så, ja bara för att du är en lyckad kinesisk fastighetsmogul behöver inte betyda att du även är en lyckad manusförfattare och producent. För att inte tala om att detta kommer vara typexemplet i framtiden när man ska peka på att mer pengar inte behöver betyda bättre.

Nackdelen är nog att filmen aldrig kommer att nå någon större spridning utanför Kina, för det är ändå något som lockar med den där trailern. Det finns nämligen hopp om att det skulle vara en ny Plan 9 From Outer Space eller liknande, en film som är så dålig att den blir bra.

27okt 12

Recension: Predators

Tänk dig att du vaknar i fritt fall, utan någon aning om hur du kom dit. Du märker snart att du har en fallskärm, men det händer inget när du försöker utlösa den. Marken kommer snabbt närmare och i sista sekunden så öppnar sig fallskärmen.

Det är vad som händer Royce i början av Predators, och knappt hinner han se sig omkring i den mystiska djungel han landat i förrän det trillar ner en av drogkartellernas torpeder och pekar en massa vapen mot honom. De hinner dock inte börja tjafsa innan en tredje person trillar ner mellan dem, dessvärre utan fungerande skärm. När sedan någon börjar skjuta på dem med en minigun från djungeln så får det vara nog.

Då har filmen bara hållit på i fyra minuter. Så visst, det börjar med en rejäl actionsekvens och frågorna haglar till höger och vänster. Men sedan händer det inte så mycket, folk vandrar igenom djungeln och pratar i närmare en halvtimme innan den första Predatorn dyker upp.

När sedan en galen Laurence Fishburne dyker upp, pratar med sin låtsaskompis och försöker döda hela gruppen så känns det mest som om manusförfattarna har svårt att få ihop nog med idéer för att få det hela att räcka i 100 minuter.

Betyget blir: Knappt godkänd, men enbart för att det är den tredje filmen (bortsett från de två Alien vs Predator) i serien och man vet vad som väntar.

27okt 12

En första titt på Wolverine

Empire har en något större version och ytterligare bilder.

Wolverine, som enligt uppgifter utspelar sig långt efter X-Men, har biopremiär 26 Juli 2013.

27okt 12

Crossbones skurken i Captain America: The Winter Soldier?

Det finns trovärdiga rykten om att skurken i Captain America: The Winter Soldier kommer att vara Frank Grillo som Crossbones. Vem är då Crossbones? I serierna så är Crossbones en hantlangare till Red Skull, en skicklig prickskytt och den som utförde lönnmordet på Captain America.

Låter det spännande? Filminspelningen börjar i Mars nästa år, och filmen kommer ha premiär i April 2014.

27okt 12

Arnold gör ny Conan-film

Nu är det klart att Arnold Schwarzenegger kommer att reprisera sin roll som Conan. Filmen kommer att vara en uppföljare till Conan Barbaren från 1982, som slutade med Conan som kung över ett stort rike. Däremot kommer man att ignorera Conan Förgöraren från 1984, och förra årets Conan-reboot med Jason Momoa.

The Legend of Conan som filmen heter, kommer att handla om en gammal Conan som känner att livet börjar komma till en ände, och vill avsluta sina dagar med ett stort slag. Premiären är planerad till sommaren 2014.

The Governator återvänder dock till filmduken redan i Januari med The Last Stand, där en lokal sheriff och hans oerfarna vice-sheriffer är allt som i vägen för en drogkartell på väg till friheten i Mexiko.

26okt 12

Space Station 76

Liv Tyler, Matt Bomer, Patrick Wilson och Marisa Coughlan är precis klara med inspelningen av dramakomedin Space Station 76. Den skildrar vardagen ombord på en rymdstation så som den gestaltades på 70-talet, där det uppstår spänningar när en ny kapten anländer.

Jack Plotnick som står bakom både manus och regi beskriver filmen som en metafor för hans egna uppväxt i 70-talets förorter. ”Folk tror att 70-talet innebar disco och fri kärlek, men i förorterna var känslan mer mer en fundering kring 'var är partyt?'. Så den känslomässiga berättelsen är vad jag kände under 70-talet. Mina föräldrar var inte lyckliga tillsammans men de höll sams för barnens skull.”

Det finns i dagsläget inget releasedatum, men det återstår fortfarande redigering och specialeffekter, så en god gissning är någon gång till våren.

25okt 12

Ming-Na klar för S.H.I.E.L.D

Ytterligare en agent är klar för piloten till den kommande serien S.H.I.E.L.D, denna gång är det Ming-Na som kommer att spela agent Melinda May. Hon får sällskap av Clark Gregg som agent Phil Coulson.

Agent Melinda May beskrivs som en stjärnpilot, vapenexpert och soldat som kan, och har, gjort mer än plikten kräver. Samtidigt har hennes erfarenheter som soldat lämnat sina ärr.

Bland övriga rollerna som väntas på att tillsättas är Agent Grant Ward, en tystlåten man med ett rejält temperament och utmärkt fysik. Här hoppas jag att Adam Baldwin, från Firefly och Chuck, är intresserad nu när Chuck har blivit nedlagt.

23okt 12

Iron Man 3 Trailer

Se och njut nedan, eller i HD version hos Apple.

22okt 12

Insurrection

Sci-Fi filmer är hett villebråd i Hollywood nuförtiden, speciellt sådana som redan finns som seriealbum. Hollywood Reporter rapporterar nu om ytterligare en affär på temat, när Paramount har köpt rättigheterna till en filmatisering av ”Insurrection” av Blake Masters.

Filmen med manus av Blake Masters, produceras av Michael De Luca (tidigare producent av bland annat Ghost Rider, Blade II, American History X och Dark City) och Matt Tolmach som producerat årets version av spindelmannen.

Insurrection utspelar sig i en framtid där företagen har växt sig så mäktiga att de till och med har sina egna arméer. Arméerna består av kloner, som sedan årtionden har sets som en andra klassens innevånare, men allt förändras när en man står upp och inleder en revolution som har långtgående konsekvenser.

22okt 12

Spielberg trött på action

I en intervju med ”60 minutes” uppger Steven Spielberg att han har tröttnat på actionfilmer. ”Jag kan göra actionfilmer i sömnen, det lockar mig inte längre” säger han. Men som jag skrivit tidigare så innehåller hans nästa projekt Robopocalypse en hel del action.

Synd bara att den korta artikeln i Svenska Dagbladet inte nämner resten av intervjun där han pratar om mobbningen under uppväxten, hur ET är inspirerad av hans föräldrars skilsmässa, att han inte trodde någon skulle se Schindlers List och om filmen Lincoln som snart har biopremiär. För att läsa om det måste ni bege er till Hollywood Reporter.

21okt 12

Recension: Lockout

Året är 2079. Platsen är Washington D.C. Mannen är Snow, före detta CIA-agent. Brottet är mord och spionage mot USA. Problemet är bara att anklagelserna är falska, men det är det inte många som tror på.

Samtidigt på M.S One, ett högsäkerhetsfängelse i omloppsbana, anländer presidentens dotter för att undersöka om fångarna behandlas väl eller inte. Det pratas nämligen om en del fångar som blir drabbade av svår demens efter den obligatoriska dvalan, men det förnekas bestämt av alla iblandade. Japp, man kan räkna ut i sömnen vad som händer sedan. Och väg dit är fylld av stereotyper, klichéer och arga män som grimaserar. Men vägen dit är också fyllt av underhållande actionsekvenser, och roliga repliker.

Så underhållande faktiskt, att man bortser ifrån alla osannolikheter och gladeligen accepterar saker som att det även finns polisstationer i omloppsbana och att fängelser full med nedsövda fångar även behöver massor med kanoner som automatiskt skjuter ner alla skepp som kommer i närheten.

Vuxenbetyget blir: Godkänt

Tonårsbetyget blir: Väl godkänt.

21okt 12

Automate

Återigen dags för en av de många utmärkta kortfilmer som går att hitta på internet. Ann är en ensam karriärkvinna som försöker få kontakt med en robotföljeslagare programmerad att älska henne.

AUTOMATE från Martin StirlingVimeo.

Om du gillar den så kolla in Martin Stirlings hemsida för fler filmer.

21okt 12

Trekkies slår världsrekord

Star Trek-konventet som just nu pågår i London är återigen i nyheterna, denna gången med världsrekord i det totala antalet utklädda deltagare. Det nya rekordet är på 1 083 deltagare, vilket är 43 fler än deltagarna i ett liknande konvent i Las Vegas i Augusti.

Nyheten som refereras av bland annat Svenska Dagbladet och Aftonbladet följer på gårdagens nyhet om ett klingonbröllop.

20okt 12

Recension: Prometheus

Isle of skye, skottland, 2089. En arkeologisk utgrävning hittar grottmålningar med ett motiv som återkommer om och om igen i historien, en målning som visar en dyrkad jätte som pekar ut en speciell stjärnbild. Detta är tillräckligt för att övertyga Peter Weyland, grundaren av Weyland Industries, att skicka en expedition som når den okända månen LV-223 den 21 December, 2093.

Man hinner knappt landa innan mysterierna börjar rada upp sig, det görs mystiska fynd till höger och vänster. Plus att det finns en Android ombord som uppför sig mystiskt.

Men det känns som det saknas en röd tråd, istället för att bara rada upp mystiska händelser på varandra lite hipp som happ. Faktum är, istället för att rada upp alla problem jag har med den här filmen så varför inte njuta av Honest Trailers version istället

Betyget blir: Godkänd. Helt enkelt därför att Ridley Scott är proffs ut i fingerspetsarna, och räddar vad som helt klart är ett manus i behov av en omskrivning. Alternativt några färre omskrivningar.

20okt 12

Klingonbröllop

På helgens Star Trek-konvent i London så har det svenska paret Sonnie och Josefin gift sig. Inget oväntat eller helt udda, men ändå har svenska medier som Svenska Dagbladet, DN och Aftonbladet uppmärksammat det hela.

Kan det vara för att de gifte sig på klingonvis med knöliga pannor, slag på gong-gong och en tron av djurhudar och djurben bland annat? Eller så är det bara för att det är det första svenska paret? Hur som helst så önskar vi på Sci-Fi Film paret önska till, för en skilsmässa på klingon låter som en väldigt våldsam affär.

16okt 12

RoboCop-premiär flyttas fram

Den nya RoboCop filmen med svenske Joel Kinnaman som ursprungligen skulle ha premiär i Augusti nästa år, har nu flyttats fram ända till Februari 2014 enligt flera svenska medier.

Anledningen till flytten är okänd, men det kommer att att ge mer tid för specialeffekter och postproduktion. Kanske till och med tid att fixa till dräkten som ogillas av många.

Premiärdatumet kommer istället att ges till Elysium, en framtidsdystopi med regi av Neill Blomkamp, som även regisserade Disctrict 9, med Matt Damon och Jodie Foster i huvudrollerna.

15okt 12

Handlingen till Thor: The Dark World

Marvel har nu släppt handlingen till Thor: The Dark World i form av en synopsis

I Thor: The Dark World fortsätter film-äventyren om Thor, den Mäktige Hämnaren, som kämpar för att rädda jorden och alla de nio Världarna från en okänd fiende som är äldre än universum självt. I efterdyningarna av Marvels Thor och Marvels The Avengers, kämpar Thor att återställa ordningen i hela kosmos ... men en gammal ras som leds av den hämndlystna Malekith återvänder för att störta universum tillbaka i mörkret. Inför en fiende som inte ens Oden och Asgård tål, måste Thor inleda sin mest farofyllda och personliga resa, en som kommer att återförena honom med Jane Foster och tvinga honom att offra allt för att rädda oss alla.

Vi har tidigare presenterat lite bakom-kulliserna bilder från filminspelningen här och här.

Biopremiären är planerat till November 2013.

15okt 12

Ataque de Pánico (Panic Attack!)

Veckans youtube-fynd kommer hela vägen ifrån Uruguay, där Montevideo blir invaderad av gigantiska robotar.

Regissören Fede Alvarez befinner sig just nu i Hollywood där han håller på och slutföra en remake av Evil Dead tillsammans med Sam Raimi.

14okt 12

Clark Gregg klar för S.H.I.E.L.D

The-Avengers-Agent-Coulson

Agent Phil Coulson lever! Det bekräftades inatt av Marvel på New York Comic-Con att Clark Gregg kommer att återvända i pilotavsnittet till TV-serien S.H.I.E.L.D. Han har tidigare medverkat i Iron Man, Iron Man 2, Thor, Avengers samt de båda kortfilmerna The Consultant och A Funny Thing Happened on the Way to Thor's Hammer.

13okt 12

Chronicle 2

Max Landis har skrivit klart uppföljaren till Chronicle (fick betyget väl godkänd tidigare), och det ska enligt uppgift vara en naturlig utveckling av den första filmen. Fortfarande på temat upphittad film, och utan några nya karaktärer med superkrafter.

Problemet är bara att filmbolaget inte verkar vara speciellt förtjusta i manuset. Enligt en intervju i The Playlist vill filmbolaget ha samma film som den första, och inte någon utvecklad historia.

Inte första gången som uppföljaren är samma historia som den första filmen, och det lär inte vara sista gången heller. Endast tiden kommer att visa vem som vinner dragkampen.

12okt 12

The World's End

Detta är en första teaserposter för den avslutande filmen i en triologi av och med Simon Pegg (manus/huvudroll), Nick Frost (huvudroll) och Edgar Wright (manus/regi). De två första delarna är Shaun of the Dead och Hot Fuzz. För mer information se EmpireOnline.com.

10okt 12

Mer bilder från RoboCop

Det har dykt upp några nya spionbilder på Joel Kinnaman i RoboCop dräkten, av bättre kvalité än de tidigare bilderna. Det finns ännu fler bilder att se på What Would Tyler Durden Do.

Även om han fortfarande ser ut som Batman utan öron, så finns det i alla fall hopp. Hopp om att man hunnit vänja sig vid RoboMan lagom till när filmen har premiär i Augusti nästa år.

05okt 12

Första klippet från Star Trek Into Darkness

J.J. Abrams var hos Conan O'Brian igår, och med sig hade han ett första klipp ifrån den nya Star Trek filmen. Nackdelen är att det är kort. Riktigt kort.

Om du blinkade vid fel tidpunkt så oroa dig inte, Hollywood Reporter har fixat en stillbild åt dig.

01okt 12

Iron Sky: Extended Edition

Kan du inte få nog av nazister från yttre rymden, eller i alla fall nazister från månens baksida? Då kan du glädja dig åt att det just nu arbetas på en utökad version av filmen, med ca 25 minuter nytt material. Som om inte det vore nog, så finns det även planer på både en uppföljare och en prequel, enligt Hollywood Reporter.

Originalversionen av filmen recenserades tidigare, och fick betyget väl godkänd.

01okt 12

Automan på DVD

När jag var ung, vilket torde vara någon gång i mitten på järnåldern, gick det ett tag en tv-serie med namnet Automan. Den handlade om Walter som jobbar på polisens datacentral, där han skapar världens första helt automatiska man för att hjälpa till med brottsbekämpningen. Kanske titelsekvensen hjälper till att friska upp några gråa celler bland de övriga järnåldersborna?

Denna, som jag minst det, excellenta tv-serie kommer nu äntligen på DVD, med releasedatum idag! Nackdelen är att man måste beställa den från Storbritannien (exempelvis Amazon UK), eftersom den inte finns att få tag på i Sverige ännu.