Sci-Fi Film Science-Fiction och film i underbar symbios

31jan 13

Bilder på Jodie Foster i Elysium

SimplyJodie har grävt upp följande bilder på Jodie Foster från Elysium.

Elysium handlar om en framtid där de rika flyttat till lyxen ombord rymdstationen Elysium, medan de mindre lottade sitter fast på en delvis förstörd jord och drömmer om att en dag få flytta upp till rymden.

Och du, du kommer väl ihåg bilden på Matt Damon från November förra året?

31jan 13

Ny Iron Man poster ett riktigt stjärnfall

En ny Iron Man poster har letat sig ut på nätet, och precis som vi redan sett från trailern så har Tony Stark åkt på en rejäl snyting eller tre.

Klicka för en större version.

30jan 13

Recension: Looper

Tidsresor blir inte uppfunna förrän om 30 år. Det blir genast förbjudet, och används i hemlighet att de stora brottsliga organisationerna. Det är nästan omöjligt att undanröja ett lik i framtiden. Har jag hört. Med alla deras olika tekniker att spåra folk. Så när brottsorganisationerna vill bli av med någon använder de sig av specialtränade lönnmördare i vår nutid: Loopers.

Så börjar denna tidsresefilm med Bruce Willis, även om han spelas av Joseph Gordon-Levitt under större delen av filmen. Eller om det är Bruce Willis som spelar en gammal Joseph Gordon-Levitt? Eller kanske Bruce Willis spelar en gammal version av sig själv?

Nåväl, filmen krånglar inte till det i onödan genom att hoppa fram och tillbaka mellan den kommande historien och historiska framtiden som är mer regel än undantag i tidsresefilmer. Det får räcka med ett tidshop och en sammanfattning av framtiden i form av en lång tillbakablick, och därmed basta!

Betyget blir: Godkänt

30jan 13

Fler bekanta återkommer i X-Men: Days of Future Past

Sedan tidigare var det klart att Wolverine, Professor X och Magneto återkommer i X-Men: Days of Future Past, och nyligen offentliggjorde Bryan Singer via twitter att även Rouge, Kitty Pride och Iceman återkommer.

30jan 13

Portal: No Escape

En kvinna vaknar upp i ett rum utan att veta vem eller var hon är...

28jan 13

Unearthed

Långt ut i yttre rymden upptäcker ett gruvskepp en ny potentiell bränslekälla på en tidigare okänd planet. Två besättningsmän tar på sig uppdraget att detaljundersöka den öde planeten, men så gör de en skrämmande upptäckt...

27jan 13

James Mangold pratar Wolverine

MTV har fått en intervju med James Mangold, regissören till Wolverine, där han berättar att vi kommer att få se den argaste versionen hitintills.

Filmen utspelar sig nästan helt i Japan, med en uppsättning Japanska skådespelare, och han har låtit sig inspireras av den Japanska omgivningen inte bara framför kameran utan även bakom. ”Filmen är full med Japanska traditioner både filmmässigt, stridsmässigt och filosofiskt”.

Filmen kommer även att vara lite mörkare och djupare än de tidigare filmerna. Det kommer att finnas tillfälle att beskåda ”Berserker Rage” i den här filmen, något som inte varit direkt synligt i någon av de tidigare filmerna.

27jan 13

Senaste nytt om Godzilla

io9 har en intervju med Frank Darabont som för närvarande håller på och skriver om manuset, där han hoppas kunna återställa Godzilla till den våldsamma naturkraft som var i den japanska originalfilmen.

En skillnad mot originalet är att det troligtvis inte kommer att vara kärnvapenprov som skapat Godzilla, utan ett annat modern problem som han dock inte vill uppge. Eftersom han också pratar mycket om att bara lämna smulor kring Godzillas tillkomst så kommer vi troligen inte få någon direkt förklaring. Ska vi tro att det pratas om miljöförstöring, växthuseffekter och genmodifiering bland karaktärernas spekulationer?

Och i den pågående rättstvisten mellan Legendary Pictures och producenterna så har nu båda parter kommit överens om att en domare ska avgöra om målet ska avgöras i en skiljedomstol eller via offentlig rättegång, enligt Hollywood Reporter.

26jan 13

J.J. Abrams har flyt för tillfället

Inte nog med att han fått uppdraget att regissera Star Wars Episode 7, han har även fått beställningar på pilotavsnitt till inte en utan två serier.

Den ena serien är en än så länge ej namngiven polisserie som utspelar sig i en nära framtid där polisen utrustas med högt utvecklade människoliknande androider. Pilotavsnittet skrivs av J.H Wyman som skrivit flera avsnitt av Fringe.

Den andra serien, Believe, handlar om den osannolika relationen som utvecklas mellan en ung flicka med en speciell gåva och en gammal fånge som fått i uppdrag att skydda henne från de ondskefulla element som jagar hennes krafter. Manuset skrivs av Alfonso Cuarón och Mark Friedman.

26jan 13

Robotech i regi av Nic Mathieu

Robotech har varit under utveckling av Warner Brothers sedan 2007, och för första gången nämns nu en möjlig regissör i rom av Nic Mathieu enligt Hollywood Reporter.

Robotech är ursprungligen en amerikansk version av tre japanska anime-serier,och handlar om en värld där jorden lärt sig bygga gigantiska transformerande robotar med teknologi från ett rymdskepp som kraschat på en öde ö i stilla havet.

26jan 13

Archetype

RL7 är en 2,5 meter hög stridsrobot som rymmer efter att ha fryst mitt på slagfältet med starka minnen av att en gång ha varit människa.

26jan 13

Klart att J.J Abrams regisserar Star Wars Episode 7

Som vi skrev om igår var J.J Abrams i slutförhandlingar om att regissera nästa Star Wars, och nu bekräftas officiellt på starwars.com att förhandlingarna är slut och kontraktet signerat.

Med ett sådant dream team bakom är det enda hotet mot Star Wars Epsiode 7 att hur excellent filmen än är så har fansen ännu högre förhoppningar. Och innan året har hunnit bli 2015 lär det byggas upp en hel del förhoppningar.

Det har även varit en hel del twitterreaktioner redan, här är ett urval av de roligaste

25jan 13

Star Wars Episode 7 i regi av J.J. Abrams

Hollywood Reporter har bekräftat att J.J. Abrams är i slutförhandlingar om att regissera Star Wars Episode 7. Sedan tidigare är det klart att manuset skrivs av Michael Arndt.

J.J Abrams som har bland annat regisserat Star Trek och Star Trek Into Darkness, men även Super 8 och Cloverfield är något av en drömkandidat. Synd bara att vi måste vänta ända till 2015, för den som väntar för länge på något gott blir antastad av Jar Jar Binks.

24jan 13

Vessel

Återigen en kortfilm, den här gången vad som verkar vara en rutinflygning tills en av passagerarna får syn på något mystiskt ljussken igenom sitt fönster.

23jan 13

Bilder från inspelningen av S.H.I.E.L.D

Joe Quesada, som är Marvels kontaktperson vad gäller tv-serien S.H.I.E.L.D, twittrade igår följande bild från inspelningen.

Ja, det där är Joss Wheadons skor. Och om du tycker det är spännande, så kolla in den här bilden som svägerskan Maurissa Tancharoen har twittrat.

Och enligt Joe Quesada så rullar det på bra idag, den andra inspelningsdagen.

22jan 13

Ny bild från Robocop

Det är brittiska SciFiNow som fått tag på en bild på EM-208 från nyinspelningen av Robocop.

Premiär den 7 Februari 2014.

21jan 13

Ny reklamfilm för Oblivion

Idag har det dykt upp en ny reklamfilm för Oblivion inför premiären den 12 April.

Du missade väl inte trailern från början av December?

21jan 13

Bilder på S.H.I.E.L.Ds firmabil

Idag börjar inspelningen av pilotavsnittet till S.H.I.E.L.D och redan har två olika personer twittrat bilder på S.H.I.E.L.Ds favoritfordon, under transport till inspelningen.

21jan 13

Rörliga bilder från Mad Max: Fury Road

Vi har förut visat bilder från inspelningen här och här. Nu har det även dykt upp lite rörliga bilder, även om det mestadels ser ut att vara samma fordon som vi redan sett förut.

Med en biopremiär planerad till 2014 lär det dröja närmare ett år innan vi får se en första trailer.

20jan 13

Snowpiercer

Tänk dig en framtid där ett misslyckat experiment att stoppa växthuseffekten har sänkt ner världen i en ny istid som dödar allt liv, bortsett från överlevarna ombord på tåget Snowpiercer som åker världen runt.

Det är grunden för filmen med samma namn av sydkoreanen Bong Joon-ho, som tidigare gjort bland annat The Host, och är baserat på ett franskt seriealbum.

Även om det än så länge finns bara finns några konceptbilder, och en enstaka officiell bild så kan man inte bli annat än förväntansfull.

Och om du mot förmodan skulle kunna Koreanska så finns det kanske en och annan intressant sak på teasersiten. Om inte så är musikstycket väl värt ett besök.

20jan 13

Helix ny tv-serie från Ron D Moore

Deadline rapporterar att Syfy kan vara på väg att producera TV-serien Helix av Ron D Moore, som även gjort Battlestar Galactica och Caprica, i 13 avsnitt.

Helix handlar om ett forskarlag som undersöker en möjligt sjukdomsepidemi på en forskningsstation i Antarktis, som plötsligt finner sig tvingade att rädda jorden från utplåning.

Om du tycker det hela påminner om The Thing, så är det inte en fullständig slump, eftersom Ron Moore skrev ett oanvänt manus till förra årets prequel.

19jan 13

Sparkade Godzilla-producenter stämmer filmbolaget

Som väntat har nu Dan Lin, Roy Lee och Doug Davison lämnat in en motstämning i konflikten med filmbolaget, där de hävdar att filmbolaget olagligen försöker sparka dem från en filminspelning de själva säkrat rättigheterna till.

De kräver miljonvis med dollar i skadestånd och ”rejäla böter som gör ett exempel av Legendary så att de och inga andra filmbolag behandlar sina producenter så här skamligt”, enligt stämningsansökan som Hollywood Reporter fått tag på. För att styrka sina påståenden citerar de en mängd email från diverse chefer inom Legendary, där de bland annat säger ”du vet att du och din kompanjon kommer att bli väl omhändertagna igenom hela processen”.

Legendary hävdar att kontraktet bara skulle gälla om de ”anses vara engagerade” i produktionen, och hävdar att producenterna varit ointresserade och inte varit involverade i att ta fram ett nytt manus av Frank Darabont.

Eftersom producenterna i sin motstämning också vill att produktionen stannar innan målet är avgjort, så är det stor risk att det blir förseningar eftersom den ska börja redan i Mars. Förhoppningsvis kommer det hela att lösas via medling inom den närmsta tiden, för annars finns det risk för både förseningar och att projektet helt enkelt läggs ner.

19jan 13

Terminator: I'll be back

Nu när Arnold Scwarzenegger återvänt till filmens värld efter en tid som guvernör, bland annat med planer på en ny Conan är det kanske inte så konstigt att det även börjas arbeta på en ny Terminator.

Manuset ska skrivas av Laeta Kalogridis och Patrick Lussier. Hon har arbetat på manuset till filmer som ryska Nochnoy dozor/Night Watch, Alexander och Shutter Island. Han har skrivit manuset till bland annat Dracula 2000 och Drive Angry.

Synd bara att de kommer att envisas med att kalla den Terminator, för något säger mig att den skulle bli en gnutta bättre om den inte behövde jämföras med de två första filmerna i serien.

18jan 13

Trailer till Man of Bricks

Eller i alla fall en remake av trailern till Man of Steel i Lego.

16jan 13

Payload

I skuggan av en rymdhiss så försöker en familj överleva från dag till dag, i denna dystopiska framtidsbild.

Om du gillar filmen så varför inte göra ett besök på filmens eller Stuart Willis hemsidor.

16jan 13

Rymdimperiet välkomnar övergivna dödstjärneplaner

I ett uttalande på starwars.com så välkomnar Rymdimperiet meddelandet att USA inte tänker bygga en dödsstjärna, som vi rapporterat nyligen.

”Den överlägsna militära makten hos Rymdimperiet har åter blivit bekräftat genom beslutet att inte bygga en dödsstjärna, trots de militanta kravet från folket i hans lilla, aggressiva planet.” skriver Wilhuff Tarkin, guvernör över de yttre områdena. ”Det är osannolikt att ett sådant massförstörelsevapen i händerna på en sådan primitiv värld inte skulle användas för att störa freden och balansen för imperiets innevånare.”

15jan 13

Under kupolen får premiärdatum

TV-Serien Under The Dome, baserat på Stephen Kings tegelsten med samma namn, kommer att börja sändas den 24 Juni i USA. Det skulle innebära att den kan tänkas dyka upp på svensk tv redan under hösten, om nu någon svensk kanal skulle vara intresserad.

15jan 13

Odyssén i yttre rymden

Det är Warner Brothers som köpt konceptet med att flytta Homeros epos Odyssén från det antika Grekland till yttre rymden, enligt Deadline. Manuset kommer att skrivas av nyutexaminerade James DiLapo, som trots sin unga ålder ändå skrivit förra årets mest populära men oproducerade filmmanus.

14jan 13

Senaste nytt från Marvels filmvärld

Några korta snabba nyheter från allt som har med Avengers att göra, för det har sannerligen varit gott om nyheter senaste veckan.

Hollywood Reporter rapporterar att Paul Lee, en av cheferna på kanalen ABC, är mycket optimistisk kring den kommande piloten till S.H.I.E.L.D. ”Vi har stora förhoppningar om att det blir en serie. Manuset är fantastiskt”. Inspelningarna ska börja i Los Angeles under Mars månad.

I en intervju med MTV berättar Joss Wheadon att manuset till Avengers 2 är ”några månader” från att vara klart, och att hans måtto varit att gå djupare in i karaktärerna istället för att göra en ännu större film. Han avslöjar även att han agerar som kreativ konsult, och hjälper till med de övriga filmerna i Marvelserien.

13jan 13

Karta över Star Wars

Ibland hittar man lite ovanliga saker, som till exempel verk av konstnären Andrew DeGraff som målar filmkartor. Här nedan har du till exempel en karta över Star Wars (klicka för en större version), och på /Film kan man se både Empire Strikes Back och Return of the Jedi.

13jan 13

Defiance trailer

SyFy, kanalen som en gång i tiden var känd som SciFiChannel, har släppt en trailer för den kommande tv-serien/spelet Defiance som väl ser rätt ok ut. Serien utspelar sig på en jord som blivit förändrad efter ankomsten av sju olika utomjordiska raser.

13jan 13

R'ha

Återigen dags för en kortfilm, denna gången från den tyska filmstudenten Kaleb Lechowski. Handlingen är något så ovanligt som robotar mot utomjordingar, men inte en enda människa inom synhåll.

R´ha [short movie] from Kaleb Lechowski on Vimeo.

Enligt Hollywood Reporter är det redan en och annan filmbolagsdirektör som pratar om filmen fastän den bara varit online sedan i Torsdags. Men vad han kan tänkas hitta på när han väl kommer till Hollywood är det ingen som vet, men man kan ju alltid hoppas att det är en längre version av den här kortfilmen.

12jan 13

Obama ovillig att bygga dödsstjärna

Vita huset har har gett ett officiellt svar på en namninsamling som kräver att USA ska ”Säkra resurserna och finansieringen för att påbörja byggandet av en dödsstjärna innan 2016”.

Den första anledningen för att avslå förslaget är att byggkostnaderna har beräknats till $850,000,000, 000,000,000 (det är 850 miljoner miljarder dollar) och att de arbetar hårt med att sänka budgetunderskottet, inte öka det.

Den andra anledningen är att den nuvarande administrationen inte stödjer att man spränger hela planeter i luften.

Den slutliga anledningen är att man inte vill slösa enorma mängder skattepengar på en rymdstation som kan slås ut av en enda människa i ett pyttelitet rymdskepp.

Svaret fortsätter sedan med att peka ut en mängd vetenskapliga framgångar inom rymdområdet som har skett de senaste åren. Läs hela svaret.

12jan 13

Jack Reynor i Transformers 4

Michael Bay berättar på sin sida att den relativt okända irländska skådespelaren Jack Reynor fått en roll i den kommande Transformersfilmen. Sedan tidigare är känt att Mark Wahlberg kommer att spela en huvudroll, och att Reynor kommer spela pojkvän till Mark Wahlbergs än så länge ocastade dotter.

Transformers 4 kommer att utspela sig exakt fyra år efter slutet på Transformers: Dark of the Moon. Handlingen har en naturlig övergång och förklarar varför Hasbro vill sälja nya figurer. Eller, jag menar varför det handlar om helt andra figurer den här gången.

12jan 13

Interstellar nästa projekt för Christopher Nolan

Nu när Christopher Nolan är klar med sin Batman-triologi, verkar det som nästa projekt blir Interstellar med manus av brodern Jonathan Nolan enligt Hollywood Reporter.

Interstellar handlar om tidsresor och alternativa dimensioner och fokuserar på en grupp resenärer som färdas igenom ett maskhål. Det hela bygger på forskning om maskhål, gravitation och allmänna relativitetsteorin av Kip Thorn vid Caltech.

Steven Spielberg var tidigare tänkt att regissera filmen, men hans inblandning i nuläget är oklart. Speciellt som hans tänkta projekt Robopocalypse har blivit uppskjuten på obestämt tid, och han i dagsläget inte har något planerat för framtiden.

12jan 13

Guillermo del Toro är en upptagen man

Eller i varje fall så har han många projekt på gång, på ett eller annat sätt. Dels håller han på och slutför Pacific Rim, med biopremiär 17 Juli, och som redan fått en uppföljare, dels så är det redan klart att han skall regissera Crimson Peak.

I en intervju med IGN nyligen så berättade han även att superhjältefilmen Dark Universe har visst intresse från filmbolagen och att det i dagsläget arbetas med manuset med en icke namngiven men ”perfekt” skribent. Filmen skulle samla flera av DC Comics mer mörka superhjältar som Swamp Thing, John Constantine, Deadman med flera.

Dessutom berättar han i en intervju med The Playlist uppgett att han funderar på att återigen försöka väcka intresset för filmatiseringen av H.P. Lovecrafts At the Mountains of Madness. Filmen pausades 2011 när det befarades att den skulle bli för lik Ridley Scotts Prometheus, något som inte längre är något att oroa sig över.

Så det kanske är tur att inget filmbolag vill ta itu med Hellboy 3, med en budget som räcker till båda de första två filmerna.

12jan 13

Batmans riktiga ansikte

Reddit användaren morphinapg har skapat Batmans riktiga ansikte genom att kombinera bilder av Adam West, Michael Keaton, Val Kilmer, George Clooney och Christian Bale.

Och givetvis dröjde det inte länge förrän användaren tripled153 photoshopade dit en tillhörande mask också.

12jan 13

Konflikt mellan filmbolaget och Godzilla-producenter

Det har blossat upp en rejäl konflikt mellan filmbolaget Legendary Pictures och producenterna Dan Lin och Roy Lee över ”kreativa och finansiella skiljaktigheter”. Dan Lin och Roy Lee var de två som kom med rättigheterna från japanska Toho Co och erbjöd dem till Legendary 2010.

Enligt uppgifter till Hollywood Reporter ville filmbolaget sänka duons ersättning, och när de vägrade ville filmbolaget använda en speciell termineringsklausul och riva upp hela kontraktet.

Filmbolaget har även lämnat in en stämningsansökan där de ber rätten att upprätthålla termineringsklausulen. De hävdar också i stämningsansökan och duon inte gjort speciellt mycket för att förtjäna att vara kvar i produktionen.

Hur stor påverkan detta kommer att få på produktionen som var tänkt att börja i Mars är i dagsläget oklart, men risken finns att det orsakar förseningar eller till och med att projektet läggs på is ytterligare en gång.

10jan 13

Robot-apokalypsen har blivit uppskjuten

Hollywood Reporter kommer med dåliga nyheter, Steven Spielbergs Robopocalypse som skulle haft premiär 2014 har blivit uppskjuten på obestämd tid. Baserat på en bok av Daniel H. Wilson och med Anne Hathaway och Chris Hemsworth i huvudrollerna.

Enligt Speilbergs talesman så är anledningen till försening att ge tid för en omskrivning av manuset eftersom det nuvarande manuset döms för dyrt att producera.

I Oktober förra året så berättade Steven Spielberg för 60 Minutes att han kan regissera actionfilmer i sömnen nu för tiden och att det inte längre intresserar honom, så vad den här förseningen betyder för filmens vara eller inte vara är idagsläget oklart.

Något annat som är oklart är vad Steven Spielberg ska sysselsätta sig med, även om det alltid finns de som drömmer om en tid för länge sedan i den där galaxen långt långt borta.

10jan 13

Hunger Games dominerar på People's Choice Awards

Inatt svensk tid så avgjordes People's Choice Awards i Nokia Theatre i Los Angeles, och Hunger Games var galans stora vinnare med inte mindre än 6 vinster, bland annat för bästa film, bästa actionfilm och bästa filmserie. Dessutom fick Jennifer Lawrence pris för både bästa skådespelerska och bästa hjältemod.

Robert Downey Jr fick två priser, både bästa skådespelare och bästa superhjälte som Iron Man, medan Chris Hemsworh blev utsedd till bäste actionhjälte.

Hollywood Reporter har en komplett lista med alla vinnare.

10jan 13

Och de nominerade är...

Idag så offentliggjordes alla nominerade till den 85:e Oscarsgalan, och där fanns som vanligt en salig blandning av förväntade och oväntade (icke-)nomineringar. Juryns favoriter i år är Steven Spielbergs historiska drama Lincoln med 12 nomineringar och Life of Pi med 11 nomineringar.

Peter Jackson har inte lika stor framgång den här gången, Hobbit: En oväntad resa får bara tre nomineringar, för scenografi, smink och specialeffekter till skillnad mot den första Sagan om Ringen som vann fyra Oscar och var nominerade i ytterligare 9 kategorier inklusive bästa regi och bästa film.

Avengers, som utsågs till förra årets bästa film här på Sci-Fi Film, fick en nominering för bästa specialeffekter, och något mer var inte heller förväntat.

Prometheus som en del trodde eventuellt skulle kunna bli nominerad till bästa film fick också nöja sig med bara en nominering för bästa specialeffekter.

Hur gick det då för Dark Knight Rises som några också spekulerade kunde vara en outsider för bästa film? Den blev faktiskt, tro det eller ej, helt utan nomineringar.

Komplett lista med alla årets nomineringar

09jan 13

Battleship nominerad till flera Razzie-awards

Battleship får hela 7 nomineringar till The Golden Razzberrie Award, för årets sämsta prestation på film. Bland nomineringarna finns alla viktiga kategorier som sämsta film, sämsta regi och sämsta manus.

Bland de övriga som fått en mängd nomeringar finns Twilight Saga: Breaking Dawn Part 2, och Adam Sandlers That's My Boy.

Samtliga nomineringar finns på www.razzies.com, och galan kommer att gå den 23 Februari.

09jan 13

Frank Darabont putsar på manuset till Godzilla

Deadline rapporterar att Frank Darabont, som anpassat bland annat Den Gröna Milen och The Mist för bioduken och TV-serien The Walking Dead, har fått i uppdrag att göra en sista finputsning på manuset till Godzilla, skrivet av Max Borenstein.

Filminspelningen kommer att börja i Mars, med Regi av skaparen till Monsters, Gareth Edwards, med siktet inställt på en biopremiär den 16 Maj 2014.

08jan 13

Oscarsgalan visas i Kanal 9

Kanal 9 kommer återigen att visa Oscarsgalan Live, mellan klockan 22 och 06 med start den 24 Februari, enligt flera svenska tidningar.

Det är inte klart ännu ifall vi slipper de överreklamerade Philip och Fredrik i år, men risken är rätt stor man får dras med dem i år igen.

Nomineringarna släpps på torsdag eller natten mot fredag. Prometeus och Dark Knight Rises har ibland nämnts som möjliga nomingeringar, men de ska mest ses som outsiders.

08jan 13

Ny trailer för Pacific Rim

Om du gillade den förgående trailern till Pacific Rim så... Ja, jag tror du förstår vad jag menar.

Svensk biopremiär den 17 Juli.

07jan 13

Memorize

År 2027 är alla fått ett Memorize-chip implanterat, som spelar in allting du ser som en ny form av brottsbekämpning. En enhet kontrollerar allting, SSU – Special Surveillance Unit.

Memorize - Short Film from Jimmy Eriksson on Vimeo.

06jan 13

Kommande biopremiärer under 2013 – del 3

Välkommen till den tredje och avslutande delen om bioprogrammet 2013, de två första delarna kan du läsa här och här.

Sommaren avslutas med Elysium den 9 Augusti. För regi står Neill Blomkamp som även gjort District 9, och filmen utspelar sig i en framtid där de rika flyttat till en rymdstation medan resten lever i missär på jorden. Bild från filmen.

Den 13 September har Kick-Ass 2 svensk premiär. Åter igen är det dags för Dave att dra på sig dräkten och bekämpa skurkar, helt utan superkrafter eller häftiga prylar.

Den 31 Oktober kommer Thor: The Dark World, årets andra Marvelfilm där Thor ställs mot svartalver. Bilder från inspelningen.

Ungefär samtidigt, i månadsskiftet Oktober/November är det troligen biopremiär för The World's End, den avslutande delen i Edgar Wright, Simon Pegg och Nick Frosts triologi ”The Blood and Ice Cream Triology” där de två tidigare delarna är Shaun of the Dead och Hot Fuzz. Teaserposter.

Den 20 November är det Hunger Games: Catching Fires tur. Animerad poster.

Bioåret avslutas sedan med Hobbit: Smaugs Ödemark den 13 December. Och eftersom Mikael Persbrant är med på ett hörn riskerar detta att bli årets mest omskrivna hollywoodfilm i svensk press. Någon som sätter emot?

Ifall någon undrar vad som hände med RoboCop, med svenska Joel Kinnaman i huvudrollen så har den blivit flyttad till Februari 2014.

05jan 13

Kommande biopremiärer under 2013 – del 2

Biopremiärer fram till mitten på April finns i bioåret 2013 - del 1.

Den 26 April är det dags för den tredje filmen om Iron Man, och på sätt och vis även den första uppföljaren på Avengers. Trailer.

Den 10 Maj är det Evil Deads tur. En remake, eller ”uppdatering” som filmbolaget vill kalla det, av Sam Raimis klassiker från 1981. Regi av Fede Alvarez som även står bakom kortfilmen Ataque de pánico!, och Sam Raimi och Bruce Campbell bland producenterna.

Samma dag, den 10 Maj, är det även dags att återse gigantiska dinosaurier på bioduken då Jurassic Park får nypremiär på bio lagom till 20-årsjubileet. Och nu även i 3D.

Veckan efter, den 17 Maj, är det återigen dags att bege sig dit ingen man varit förut, nämligen Star Trek Into Darkness. Poster, trailer 1, trailer 2.

Den 7 Juni kraschar Will Smith och sonen Jaden Smith på jorden 1000 år efter att den övergavs i After Earth. Trailer.

Den 26 Juni är det dags för Man of Steel att återigen undkomma Kryptons förstörelse och kraschlanda på Kevin Costners farm. Teaserposter, trailer.

Samma dag, den 26 Juni, är det återigen dags för zombies att ta över världen. Om inte Bradd Pitt kan stoppa World War Z förstås. Trailer

Den 17 Juli blir jorden återigen invaderad, men inte från yttre rymden utan via en portal på stilla havets botten, i Pacific Rim. För att stoppa invasionen av 30 meter höga monster bygger man lika höga robotar. Trailer.

Den 26 Juli är det återigen dags för Hugh Jackman att fälla ut klorna i The Wolverine. Den här gången åker han till Japan och hamnar i bekymmer. Såklart.

Den avslutande delen av bioåret kan du läsa här

05jan 13

Hansel & Gretel: Witch Hunters trailer

Det har gått 15 år sedan Hans och Greta satte stopp för den hemska häxan i pepparkakshuset, och nu livnär de sig på att jaga rätt på andra häxor. Svensk biopremiär den 27 Februari.

04jan 13

Kommande biopremiärer under 2013 – del 1

2013 har verkligen en hel del att bjuda på, med åtminstone en intressant premiär i månaden. Det bjuds på både helt nya idéer och gamla trotjänare. Och en och annan Zombie också. Så här på förhand känns det dock som det är mer kvantitet än kvalitet som gäller, för det finns inga självklara motsvarigheter till förra årets Avengers (som spelade in 1,5 miljarder dollar globalt) och Dark Knight Rises (1,08 miljarder dollar globalt).

Bioåret börjar den 27 Februari med Hansel and Gretel: Witch Hunters. Hans och Greta har besegrat den onda häxan i pepparkakshuset, och vuxit upp till två prisjägare som lever på att spåra och dräpa elaka häxor världen runt.

Den 15 Mars är det sedan dags för Oz: the Great and Powerfull. I uppföljaren till Trollkarlen från Oz blir en cirkustrollkarl förflyttad från ett dammigt Kansas till Oz där han genast kommer i konflikt med de tre häxorna.

Bara veckan efter, den 22 Mars är det dags för Jack the Giant Slayer. En nytolkning av Jack och bönstjälken. Trailer.

Den 27 Mars är så turen kommen till G.I. Joe: Retaliation. Uppföljaren till den actionfyllda men rätt korkade G.I. Joe: Rise of Cobra skulle egentligen haft premiär redan i somras, men i sista sekunden blev den uppskjuten nästan ett år. Officiellt för att genomföra en 3D konvertering, men minst lika troligt för att försöka undvika en pinsam megaflopp.

Bara två dagar senare, den 29 Mars är turen kommen till The Host som bygger på en bok av Stephenie Meyer. Den här gången är det inte ett triangeldrama mellan en människa, en varulv och en vampyr utan... Det är trånande tonåringar i alla fall, men istället för att sakna själ så får de en extra, i form av en utomjordisk parasit som sedan länge tagit över hela jorden.

Den romantiska zombie-komedin Warm Bodies har premiär den femte April. Poster, trailer 1, trailer 2 och de fyra första minuterna.

Veckan efter, den 12 April är det Oblivion som gäller, där Tom Cruise är en av få som vakar över en sedan länge övergiven jord. Poster, trailer.

Bioåret fortsätter i del två.

02jan 13

88:88

Val har tappat kontrollen över sitt liv. De runt omkring henne tror inte på de övernaturliga upplevelserna som gör henne maktlös. Till slut inser hon att hon bara har ett val, att ensam slå tillbaka.

01jan 13

2012 års mest intressanta inlägg

Framröstad av just dig, genom att klicka och läsa. I besöksantalet så är besök från googlebot och andra sökrobotar, maskar och spammare exkluderade.

Det mest populära inlägget är faktiskt också det första, om att Terra Nova börjar visas på tv11.

Den näst mest populära inlägget är ett antal bilder från nya Robocop. Det är för övrigt många intresserade av, för redan på fjärde plats hittar vi ytterligare bilder från inspelningen.

Det tredje mest visade inlägget är kortfilmen Rahab. Detta efter att ha filtrerat bort alla besökare från England, om man även inkluderar dessa så har den nästan dubbelt så många besök som det näst mest lästa inlägget.

Topp fem avslutas sedan med nyheten om att TV-serien ALF kanske ska bli film.

01jan 13

R.I.P Mike Hopkins

Den dubbelt Oscarsbelönade ljudredigeraren Mike Hopkins omkom under helgen i en olycka enligt The Australian. Han, tillsammans med Ethan Van der Ryn, vann en Oscar för bästa ljudredigering för Sagan om de två tornen 2003. De två vann även en Oscar för ljudredigeringen till King Kong 2006, och var nominerade för en Oscar för Transformers 2007.

Han har länge arbetat tillsammans med Peter Jackson i filmer som Braindead, Heavenly Creatures och The Frightners.

01jan 13

That's no moon...

… det är en delikat dödsstjärna helt gjord av pepparkakor. Fler bilder här inklusive en beskrivning av hur den är konstruerad.

gingerbread death star

gingerbread death star