Sci-Fi Film Science-Fiction och film i underbar symbios

18feb 13

Rörlig poster till Star Trek Into Darkness

Med bara månader kvar till biopremiären den 17 Maj så har det nu släppts en animerad version av den tidigare postern.

17feb 13

Kortfilm: Somnolence

2031 har världen förbrukat alla återstående oljereserver. För att förhindra en total kollaps samlas världens länder kring AREN, ett forskningsprojekt i desperat jakt på nya energikällor.

16feb 13

R.I.P Petro Vlahos (1916 – 2013)

I söndags så avled Petro Vlahos vid en respektabel ålder av 96 år. Under sin långa karriär så arbetade han med specialeffekter till klassiska filmer som Ben-Hur, Fåglarna och Mary Poppins.

Han var även en flitig uppfinnare, med mer än 35 patent inom bland annat motorkontroll för kamerakranar, mätning av skärmars ljusstyrka och optiska ljudspår.

Men hans kanske främsta uppfinning är den moderna greenscreen eller bluesceen tekniken som användes första gången i Ben-Hur, och utan den skulle knappast någon av filmerna på den här bloggen finnas.

13feb 13

Vad vet vi om piloten till S.H.I.E.L.D?

Nu när inspelningen av pilotavsnittet till S.H.I.E.L.D är avklarad, och allt som återstår är lite specialeffekter och ljudmix, kan man ju undra vad man kan förvänta sig. Så jag har skrivit en liten önskelista över vad jag förväntar mig från pilotavsnittet.

Det borde finnas en hemlighet eller tre.

Och så borde man ju hoppas att det händer något oväntat.

Några häftiga stunts måste man väl också ha med i en actionserie.

Eller så spränger man bara allt i luften.

11feb 13

Död Snö får en uppföljare

Screen Daily rapporterar att Tommy Wirkola, som skrivit och regisserat Hansel & Gretel: Witch Hunters och Död Snö, har återvänt till Norge för att regissera Dead Snow: War of the Dead.

Filmen ska filmas både i en Norsk och Engelskspråkig version, och handlar om den enda överlevaren som slås mot en ännu större nazizombiearme med hjälp av Zombie Squad, ett gäng zombiedräparproffs från USA.

10feb 13

Tether

Pesten har decimerat och splittrat mänskligheten mellan de som överlevde på grund av naturlig immunitet från de som överlevde tack vare sin makt och inflytande. Karantänområderna föll en efter en, vilket tvingat de verkliga överlevarna att återuppbygga en förstörd planet.

10feb 13

Chris Pratt spelar huvudrollen i Guardians of the Galaxy?

I alla fall enligt Deadline. Han kommer att spela rollen som Peter Quill/Star-Lord, en pilot som hamnar mitt i en universell konflikt, och tvingas fly tillsammans med en grupp f.d. förbrytare som har något som alla vill ha.

Bland de övriga karaktärerna finns Drax the Destroyer, en människa som återupplivats som en grön krigare enkom för att döda Thanos (som syntes i eftertexterna till Avengers). Det pratas om att wrestlarna Dave Bautista, Isaiah Mustafa (som också gör reklam för Old Spice) och Michael Rosenbaum skulle vara intressanta för rollen.

Gruppen består även av det genmodifierade djuret Rocket Racoon, som är expert på vapen och sprängmedel. Det har ryktas om att Jim Carrey eller Adam Sandler ska göra rösten.

De två sista rollerna är Groot, det gigantiska vandrande trädet och Gamora, som är den sista överlevaren av sin ras och Thanos förde detta lönmördare.

Guardians of the Galaxy utspelar sig i samma universum som Avengers, och kommer att ha biopremiär i Augusti 2014.

10feb 13

Boba Fett och Han Solo får egna filmer

Enligt Entertainment Weekly ska det, förutom uppföljare till Jedins Återkomst, även komma fristående filmer som utspelar sig före den första Star Wars.

Ett av projekten ska handla om en ung Han Solo, och beskriva hur han blev en ung smugglare som är skyldig alla i hela galaxen pengar. Eller i alla fall Jabba the Hutt. Det andra projektet handlar om den mest berömda prisjägaren, Boba Fett, på äventyr med att jaga rätt på de mest eftersökta elementen i galaxen.

Ain't it cool skriver även om en film om Yoda, men det verkar vara mer skribentens önskedrömmar än några riktiga planer.

08feb 13

Vad vet egentligen LEGO om Iron Man 3?

Det har nyligen dykt upp bilder på Eurobricks på LEGOs kommande Iron Man 3 boxar, som föreställer diverse olika actionsekvenser från filmen. I alla fall så föreställer den första boxen en actionsekvens som vi redan sett i trailern.

Sedan har vi även en kamp till sjöss där Iron Man & War Machine jagar Aldrich Killians båt.

Den tredje boxen... Ja, den hoppas jag är något Lego själva har hittat på för det är svårt att bli imponerad av en buggy med eldkastartorn. Oavsett om den kan skjuta missiler eller ej.

08feb 13

R.I.P Robin Sachs

Den brittiska skådespelaren Robin Sachs har hastigt avlidit bara fyra dagar före sin 62 födelsedag. Han har bland annat spelat trollkaren Ethan Rayne i Buffy the Vampire Slayer, men även varit med i Jurassic Park: the Lost World, Babylon 5, Galaxy Quest och Star Trek Voyager.

08feb 13

Recension: Dredd

USA är en strålskadad ödemark. I den ligger en stad. Utanför murarna är det en öken, den fördömda jorden. Innanför murarna en fördömd stad, som sträcker sig från Boston till Washington. Ett landskap helt i betong. 800 miljoner människor lever bland ruinerna i megastora byggnadskomplex. Megaskyskrapor. Megamotorvägar. Mega city 1.

Det är i denna värld som vi hittar Dredd, en av Judges som agerar polis, domare, jury och bödel. Vi hittar även Judge Andersson som gör sin första dag. Vi hittar även en drogkartell som pysslar med Slo-Mo, en drog vars huvudsyfte är att ge en motivering till sekvenser i ultraslowmotion så ofta som tillfälle ges. Och det är rätt ofta.

Det är även en våldsam värd, där brottsligheten är skyhög och personalen från Hall of Justice är få. Och det är en våldsam film, där det datorgenererade blodet flödar och skvätter och... ja, jag tror ni förstår.

Betyget blir: Godkänt.

07feb 13

R.I.P Stuart Freeborn

Make-up artisten Stuart Freeborn har avlidit, 98 år gammal. Han är mest känd för att ha designat utseendet av Chewbacca, Yoda och Jabba the Hutt, men har även arbetat med andra klassiker som 2001 och Doctor Strangelove, samt de fyra stålmannenfilmerna med Christopher Reeve i huvudrollen.

05feb 13

Reaktioner från förhandsvisningen av Pacific Rim

Under den gångna helgen var det en förhandsvisning av Pacific Rim i Burbank, Kalifornien och det har letat sig ut diverse reaktioner på nätet.

Fan-sajten PacificRimMovie.net har sammanställt en del spontanreaktioner, och de flesta verkar gilla den. I alla fall om man ska döma av folk som gillar filmer uppbyggda kring kamp mellan gigantiska robotar och monster.

Ain't It Cool News har två lite längre recensioner, en positiv och en negativ. Återigen framträder den förväntade bilden, av robot vs monster och inte mycket mer.

Rian Johnson som skrev och regisserade Looper kan kanske bäst summera reaktionerna i sin twitter-reaktion.

04feb 13

Superbowl trailer för Star Trek Into Darkness

Iron Man 3 har sin trailer, och Star Trek Into Darkness kan inte vara sämre, utan även de har kört en ny reklamfilm i nattens tv-händelse.

04feb 13

Superbowl trailer för Iron Man 3

Som en del av er vet var det i natt årets Amerikanska tv-händelse. Nej, inte första deltävlingen i melodifestivalen, utan finalen i amerikansk fotboll: Superbowl. Och eftersom nästan alla tittar, så passar man ofta på och lanserar nya reklamkampanjer, eller som i vårt fall en ny 30-sekunderstrailer för Iron Man 3.

och givetvis erbjuds det på en utökad titt också, med introduktion av Robert Downey, Jr

03feb 13

Barbarella blir TV-serie

Den gamla kultklassikern Barbarella med Jane Fonda i huvudrollen är på väg att bli tv-serie. Hollywood Reporter skriver att manuset skrivs av duon Neal Purvis och Robert Wade, som skrivit manuset till de senaste Bond filmerna, inklusive Skyfall. Danske Nicolas Refn kommer att regissera.

Ifall du inte sett Barbarella förut, så varför inte sätta sig tillrätta framför datorn och njuta av hela filmen nedan

02feb 13

1952 är nu Tomorrowland

Det mystiska projektet 1952 med manus av Damon Lindelof och regi av Brad Bird har nu fått den officiella titeln Tomorrowland, och det är klart att George Clooney kommer att spela huvudrollen. Den kommer även att ha biopremiär i USA den 19 December 2014.

Det finns än så länge inga uppgifter om vad den ska handla om, mer än följande tweet

Där finns en bok som handlar om föregångaren till NASA, några bilder på Walt Disney med mera. Ain't it Cool News har forskat fram att serietidningen under alla foton är det nummer av Amazing Stories som först introducerade Buck Rogers.

Redan innan namnbytet var det en del spekulationer om att det kunde vara vara en historia om tillkomsten av Disneyland, som först offentliggjordes 1952 och invigdes 1955. Det faktum att den nya titeln även är en del av den ursprungliga Disneyland, gör den teorin ännu trovärdigare.

02feb 13

Mer superhjältar på TV

Tycker du det är alldeles för länge kvar till Iron Man 3 har biopremiär i April? Sörjer du över att det i dagsläget inte finns några planer på ytterligare en Batman? Muttrar du över att det aldrig är något bra på tv?

Då kanske Arrow är något för dig. Premiär är det i alla fall för den nya serien på tisdag 20:00 i kanal 5.

02feb 13

Dyker även Agent Maria Hill upp i S.H.I.E.L.D?

I en intervju med I am Rouge berättar Cobie Smulders, som spelar Agent Maria Hill i Avengers, att det förs vissa samtal om att hon även skall medverka i den eventuella tv-serien.

Det faktum att den kommande säsongen av How I Met Your Mother,där hon spelar en av huvudrollerna, är den sista underlättar säkerligen en hel del.

Hon berättar även att hon oavsett kommer att delta i Captain America: The Winter Soldier, där inspelningarna börjar i Mars.

01feb 13

The Raven

Chris Black har en kraft som kan förstöra den den rådande regimen, och de låter ingenting komma i vägen för hans tillfångatagande. Chris har inget val än att fly för sitt liv igenom ett futuristiskt Los Angeles.