Sci-Fi Film Science-Fiction och film i underbar symbios

31mar 13

Gipsy Danger: Amerikansk Jaeger från Pacific Rim

30mar 13

Striker Eureka: Australiensk Jaeger från Pacific Rim

30mar 13

Crimson Typhoon: Kinesisk Jaeger från Pacific Rim

27mar 13

The Wolverine trailer

Den internationella trailern först.

Och den Nordamerikanska trailern, med lite andra klipp.

27mar 13

Cherno Alpha: Rysk Jaeger från Pacific Rim

26mar 13

Coyote Tango: Japansk Jaeger från Pacific Rim

25mar 13

Star Trek Into Brickness Trailer

Trailern till Star Trek Into Darkness, helt i Lego. Med lens flares.

23mar 13

Första bilderna från inspelningen av Godzilla

Lokalkanalen CTV News har i ett inslag visat bilder från inspelningen av Godzilla. Se inslaget nedan, komplett med kärnvapenmissiler, beväpnade soldater, utbrända helikoptrar och en leende lokalbefolkning.

23mar 13

Teaser för Riddick

Riddick, uppföljaren till Pitch Black och The Chronicles of Riddick, har varit på gång ett bra tag. Men nu är den snart klar, efter att Vin Diesel postat följande teaser på sin facebooksida.

22mar 13

Robert Redford i Captain America: Winter Soldier?

Enligt uppgifter till Hollywood Reporter är Robert Redford i slutförhandlingar om en roll i Captain America: Winter Soldier som börjar inspelningarna i Maj och biopremiär 2014.

Enligt källor till Hollywood Reporter ska Redford spela en äldre S.H.I.E.L.D agent, och minst en källa har liknat rollen med Ralph Fiennes M-ersättare i den nyaste bondfilmen Skyfall.

21mar 13

Star Trek Into Darkness Trailer

Det har dykt upp en ny trailer till Star Trek Into Darkness, men till skillnad mot den senaste som var fylld med äventyr och oneliners så är den här fylld med hat och hämd.

19mar 13

Trailer: The Colony

Okänt när filmen får svensk premiär.

19mar 13

Inspelning av Godzilla har börjat

Igår så började inspelningen av den nya amerikanska godzillia-filmen enligt ett pressmeddelande från Warner Brothers och Legendary Pictures. Några detaljer om handlingen finns inte tillgängliga i dagsläget, och de flesta karaktärernas namn är också okänt.Vad som är känt är dock skådespelarna, där återfinns namn som Ken Watanabe, Aaron Taylor-Johnsson, Elizabeth Olsen, Juliette Binoche, David Strathairn och Bryan Cranston.

Regisserar gör Gareth Edwards, som står bakom den utmärkta Monsters. Manuset är skrivet av Max Borenstein, Frank Darabont och Dave Callahan.

Det har dessutom inte framkommit någonting i den pågående tvisten mellan filmbolaget Legendary och tre före detta producenter.

16mar 13

Vad hände med Teenage Mutant Ninja Turtles?

För några år sedan var det mycket prat om en nyfilmatisering av Teenage Ninja Mutant Turtles av Michael Bay, även om det mesta pratet handlade om den kontroversiella ändringen att huvudpersonerna skulle vara från yttre rymden och inte vanliga sköldpaddor som påverkats av miljöfarligt avfall.

Men även om det tystnat sedan dess så betyder det inte att projektet har fallit mellan stolarna. Senaste tiden har det faktiskt kommit en hel del nyheter, så det är dags för en nyhetssummering.

Michael Bay, som gjort alla Transformersfilmer, kommer bara att producera, för regin står istället Jonathan Liebesman som även regisserat Wrath of the Titans och Battle Los Angeles. Manus är av duon Josh Appelbaum och André Nemec som även skrivit manus till Mission Impossible: Ghost Protocol och ett flertal avsnitt av Life on Mars och Alias.

Än så länge är bara en av rollerna tillsatt, och det är Megan Fox som kommer att spela journalisten April O’Neil som är tonåringarnas mänsklige vän. Det har även skett uttagningar av okända människor som ska spela sköldpaddorna via motion capture. Så, Ja det kommer att vara datoranimerade ninjasköldpaddor från yttre rymden.

Om du fortfarande är sugen så är det amerikansk biopremiär den 6 Juni 2014.

12mar 13

Karl Urban spelar huvudrollen i tv-serien Human

Karl Urban, som bland annat spelar Bones i Star Trek och Star Trek Into Darkness, har fått huvudrollen i pilotavsnittet till en ny science fiction serie från J.J. Abrams och J.H. Wyman. Human som serien heter handlar om en nära framtid där polisen har fått förstärkning i form av en högt utvecklad android.

Karl Urban kommer att spela John Kennex, en respekterad polisman som får ett sammanbrott efter ett misslyckat tillslag har lämnat 9 döda och John själv svårt skadad. Bland de övriga skådespelarna finns Michael Ealy som Kennes androidpartner Dorian, Lili Taylor som polischefen, Minka Kelley, Mackenzie Crook och Michael Irby.

Detta är dock inte första gången Karl Urban spelar polis, eftersom han nyligen gjort huvudrollen i Dredd.

09mar 13

Skoj och äventyr i ny Star Trek teaser

Biopremiär 17 Maj.

09mar 13

Kortfilm: The Sentient

08mar 13

After Earth trailer 2

Precis som den första trailern så visar trailer två ingenting som motsäger att After Earth skulle vara något annat än Jaden Smith mot datoranimerade saker i 2 timmar.

07mar 13

Hamill, Ford och Fisher i förhandlingar om Star Wars Episode 7

I en artikel i Businessweek om försäljningen av Lucasfilm till Disney så bekräftar George Lucas att det har förts samtal att Mark Hamill, Carrie Fisher och Harrison Ford ska medverka även i Star Wars Episode 7.

Om förhandlingarna har gått bra eller ej, det återstår att se. Men det faktum att varken Mark Hamill och Carrie Fisher har haft någon större filmkarriär de senaste 30 åren, och att de vid ett flertal tillfällen under vintern sagt att de gärna återvänder till galaxen långt långt borta, borde förenkla alla förhandlingar.

05mar 13

Ny Iron Man 3 trailer

Biopremiär 24 April

02mar 13

Tredje Trailer till Oblivion

Den tredje trailern till Oblivion med Tom Cruise och Morgan Freeman i huvudrollerna består av hälften mystik, hälften Tom Cruise som krigar mot flygande drönare.

De två tidigare trailers kan du se här och här.

Biopremiär den 10 April.