Sci-Fi Film Science-Fiction och film i underbar symbios

30apr 13

Lyckad premiärhelg för Iron Man 3

Iron Man 3 spelade in hela 198 miljoner dollar världen runt under den gångna premiärhelgen, och då är inte USA inkluderat eftersom filmen inte har biopremiär där förrän den 3 Maj. Det är mer än de 185 miljoner som Avengers spelade in under samma tid förra året, som sedan slutade med hela 1,51 miljarder innan året var slut.

Även i Sverige har Iron Man 3 gått bra, och petade ner förra veckans etta Oblivion med Tom Cruise till en andraplats.

Om du som mig hellre njuter av film på hemmabio så behöver du inte vänta längre än till den 28 Augusti, för då släpps Iron Man 3 på Blu-ray/DVD.

29apr 13

Ny trailer för Pacific Rim

Med klipp som från början bara var tänkt att visas på WonderCon tidigare i vinter, men som ny även dykt upp online. Sprängfyllt med Jaeger vs Kaiju action. Och vad som ser ut som en oljetanker.

28apr 13

Bilder från inspelningen av The Empire Strikes Back

27apr 13

Att skriva manuset till Star Wars Episode VII

Så här kanske det går till när Michael Arndt ska skriva manuset till Star Wars Epsiode 7, i alla fall enligt Funny or Die.

26apr 13

Recension: Robot & Frank

Frank är en gammal juveltjuv som är pensionerad sedan länge. Barnen har hunnit få egna egna barn, om de inte reser runt som volontär i Turkmenistan. Frun stack för över 30 år sedan. Dessutom är inte minnet vad det varit. Enda nöjet är att besöka det gamla biblioteket och flirta lite med bibliotekarien, och snatta krimskrams i butiken bredvid.

För att barnen ska slippa oroa sig så skaffar de en robotbetjänt till Frank, något som inte alls är uppskattat till en början. Men efter att Robot råkat hjälpa till med det rutinartade snatteriet får Frank en ide, en sista stöt för att hålla både hjärta och hjärna sysselsatt.

Problemet med filmen är att den spretar lite för mycket. Det är en komedi som inte är rolig, ett drama som inte är speciellt dramatiskt, en actionfilm utan action, en kriminalthriller utan spänning. Med det sagt så är filmen faktiskt inte dålig, den är bara... blek.

Betyget blir: Knappt godkänd

25apr 13

Joss Whedon pratar om Avengers 2 & Agents of S.H.I.E.L.D

Yahoo fick en intervju med Joss Whedon på röda mattan för premiären till Iron Man 3, där han berättar om hur manusarbetet med Avengers 2 fortgår.

Fortfarande inte officiellt om det blir något mer än ett pilotavsnitt till Agents of S.H.I.E.L.D alltså. Själv är jag rätt övertygad om att det kommer åtminstonde bli en första säsong, helt enkelt därför att 1) Disney äger Marvel. 2) Disney äger även kanalen ABC där den ska gå. 3) Avengersfilmerna drar in mucho dinares. 4) Iron Man 3 som hade biopremiär igår har fått överlag godkänt av recensenterna och kommer troligen att spela in ett antal hundra miljoner dollar inom kort.

24apr 13

Star Trek Into Darkness klipp #2


Star Trek Into Darkness - Clip No. 2

23apr 13

Trailer till Thor: The Dark World

23apr 13

Spock Vs Volcano i klipp från Star Trek Into Darkness

21apr 13

Clark Gregg pratar Agents of S.H.I.E.L.D

20apr 13

Recension Grabbers

Strax utanför en Irländsk ö får några fiskare syn på ett mystiskt ljus, innan de mysteriskt försvinner efter att ha skickat ut ett nödmedelande. Inte långt därfrån får två lokala suputer, som är ute och tjuvfiskar krabba mitt i natten, en mystisk fångst. Vad det än är, så är det ingen krabba i alla fall, och vad värre är så spottar den folk i ansiktet.

Poliskonstapel Ciarán O´Shea har inte heller någon vidare morgon, bakfull som få måste han bege sig i gryningen för att plocka upp den nyaste rekryten från färjan. En rekryt som visar sig vara en ung, vacker och överenergisk kvinna som är strålande glad fastän solen knappt orkat sig över horisonten.

Sedan rullar det på så, med döda valar uppspolade på stranden och mystiska försvinnanden innan det hela står klart: Ön är invaderad av blodsugande monster från yttre rymden och det bästa sättet att skydda sig är att vara full. Rejält full.

För att vara en B-rulle så är den riktigt underhållande, och tack vare ett bra manus av Kevin Lehane och regi av Jon Wright som för det mesta håller monstret just utanför bild finns det budget för riktigt bra datoranimeringar när man väl får se det.

Betyget blir: Godkänt.

19apr 13

R.I.P.D Trailer

Svensk biopremiär 16 Augusti.

17apr 13

Man of Steel Trailer #3

16apr 13

Star Trek: Into Darkness trailer #3

15apr 13

Teaser för Hunger Games: Catching Fire

Uppföljaren till Hunger Games har biopremiär den 20:e November.

11apr 13

Kortfilm: The Device

En ung man hittar ett mystiskt objekt i en gränd, i denna utmärkta kortfilm.

10apr 13

Elysium Trailer

Efter gårdagens poster är det idag läge för en första trailer för Elysium, av regissören till District 9 med Matt Damon och Jodie Foster i huvudrollerna. Biopremiär den 9 Augusti.

09apr 13

Poster till Elysium

08apr 13

En första bild från Captain America: The Winter Soldier

07apr 13

En första titt på Under Kupolen

Vi har fått en första titt från Under the Dome, tv-serien baserat på Stephen Kings bok med samma namn, som blandar scener från piloten med klipp från inspelningen och intervjuer. Visas i USA från 24 Juni, men det är fortfarande inte klart om den kommer visas på någon svensk kanal.

06apr 13

Clark Gregg diskuterar S.H.I.E.L.D

I en intervju med collider.com nyligen så fick Clark Gregg möjligheten att prata lite om den kommande S.H.I.E.L.D serien (som dock inte är offentligt godkänd ännu), agent Coulsons död i Avengers och hur det kommer sig att rollfiguren fortfarande lever i någon form.

06apr 13

Jurassic Park IV

För att fira 20-årsjubileumet av första Jurassic Park så kommer den återigen att visas på bio, och dessutom i en konverterad 3D version. Såklart. Och eftersom det förhoppningsvis skapar lite sug efter dinosaurier på film så finns det redan en fjärde film på gång, 12 år efter Jurassic Park III.

Precis som Jurassic Park III så kommer Steven Spielberg bara agera som producent, istället faller regirollen den här gången på Colin Trevorrow. Manuset är författat av Rick Jaffa och Amanda Silver. Duon har tidigare skrivit manus till Apornas Planet: (R)evolution och The Relic.

04apr 13

Kortfilm: PRISM

Några ungdomar smiter in i ett kontor, men allt är inte som det först verkar.