Sci-Fi Film Science-Fiction och film i underbar symbios

30jun 13

Sammanfattning av Marvels filmuniversum, fas 2 och 3

Avengers är en mycket framgångsrik film, men vad alla kanske inte vet är att det också är avslutningen på fas 1 av Marvels filmuniversum, en fas som inleddes med Iron Man 2008 och även inkluderar Incredible Hulk, Thor, Iron Man 2 och Captain America.

Fas 2 har redan inletts i och med Iron Man 3 under våren, och fortsätter sedan med Thor: The Dark World i Oktober, Captain America: Winter Soldier i April 2014, Guardians of the Galaxy under hösten 2014 innan allting knyts ihop med Avengers 2 under våren 2015. Dessutom har vi Agents of S.H.I.E.L.D på TV som förhoppningsvis löper som en röd tråd under flera år framåt.

Fas 3 inleds sedan med Ant-Man under hösten 2015, för att följas av två ännu inte bestämda titlar i Maj 2016 och Maj 2017 innan det hela knyts ihop igen med Avengers 3 under våren 2018. Kommer någon av de okända filmerna handla om Black Widow? Endast framtiden vet.

29jun 13

Höstens premiärer på Blu-Ray/DVD

Nu när vi har börjat gå mot mörkare tider igen, även om det bara är en vecka, så betyder det ju även fler mörka kvällar som kan tillbringas med en ”bra” film. ”Bra” är dock en definitionsfråga, och som alla älskare av Science Fiction/Fantasy vet så går det många hyfsade filmer på varje bra film, och så finns det gott om rejäla bottennapp däremellan. Nedan så listar vi de flesta av premiärerna under hösten, läs och kryssa för i kalendern.

Vi går ut stenhårt med två filmer som har premiär redan nu på onsdag, den 7 Juli, nämligen Hansel and Gretel: Witch Hunters (trailer) och Cloud Atlas.

Den 24 Juli är det dags för Christian Slater att tjäna ihop till ännu en välbehövlig lönecheck, för höstens första kalkonkandidat Stranded. Folk är på rymdskepp. Rymdskepp blir träffat av meteoritsvärm. Folk får panik och skriker. Undrar hur ett svensk science fiction drama skulle se ut?

Den 7 Augusti är det Stephenie Meyer, som skrivit alla filmintresserades favorithatobjekt Twilight, tur att lämna vampyrer och varulvar, och istället ge sig på Invasion of the Body Snatchers i The Host. Annars kan man samma dag beskåda en exploderande sol i katastroffilmen Solar Storm, speciellt hur det påverkar en ny rymdfarkost som kan åka till månen på bara några timmar istället för dagar.

Veckan efteråt, den 14 Augusti är tiden kommer för världen att återigen bli invaderad av utomjordingar i U.F.O. Det funkade i Attack the Block så det kanske fungerar en gång till, med annat folk framför och bakom kameran? Troligtvis inte, så därför kallar man in Jean-Claude Van Damme för en trailercameo.

Samma dag, den 14 Augusti, kommer alla tre Mad Max filmerna för första gången i Sverige. Dock bara på blu-ray, vill man ha dem på DVD får man leta sig utomlands, men då behöver man inte vänta in något releasedatum heller eftersom de redan finns ute i handeln. Dock har fortfarande inte Max Max Fury Road fått något premiärdatum, fastän inspelningarna är klara sedan i December.

Veckan efter, den 21 Augusti kommer en trio i form av Warm Bodies (trailer), Oblivion (trailer) och den andra säsongen av Falling Skies. Zombies, Tom Cruise, spänning, utomjordingar och romantik. Något för alla.

Fas 2 av Marvels filmuniversum inleds den 28 Augusti med Iron Man 3, som sedan säkrat segern i årets globala biotopp och nått en femteplats i listan över de filmer som spelat in mest pengar någonsin. Samma dag kommer även den tredje säsongen av Walking Dead.

Den 18 September är det Star Trek Into Darkness (trailer), uppföljaren till J.J. Abrams film Star Trek från 2009.

Den femte och sista säsongen av Fringe kommer ut den 2 Oktober och den 23 i samma månad är det dags för Man of Steel. Vintern avslutas sedan med Wolverine den 27 November. Året avslutas sedan med Pacific Rim den 2 och World War Z den 4 December.

28jun 13

Terminator startar om från början i Juni 2015

Som det berättades här för två veckor sedan, så ska Arnold spela Terminator i den kommande Terminator 5, och idag har det skickats ut ett pressmeddelande av Paramount där det skrivs att filmen ska ha premiär den 26 Juni 2015 och vara den första i en fristående triologi. Vad som dock saknas från meddelandet är några spår av att Arnold ska spela Terminator ännu en gång.

Vad som krånglar till det hela är att filmen nu beskrivs som helt fristående från de fyra tidigare filmerna, samt rykten senaste tiden om att Dwayne ”The Rock” Johnson skulle vara klar för en obestämd roll i filmen.

27jun 13

Pacific Rim - ”At the Edge”

Warner Brothers börjar bevisligen oroa sig om att folk ska tro att Pacific Rim bara handlar om Jaeger vs Kaiju action, och har därför klippt ihop en trailer som fokuserar på människorna inuti de gigantiska robotarna.

Svensk biopremiär den 2 Augusti.

27jun 13

Avengers dominerar på Saturn Awards

Avengers var den stora vinnaren på den 39:e Saturn Awards galan, Science Fiction,Fantasy och Skräckfilmens motsvarighet till Oscarsgalan. Filmen utsågs till bästa Science Fiction film, Clark Gregg utsågs till bästa manlige birollsinnehavare, Joss Whedon vann bästa regi samt bästa specialeffekter till Janek Sirrs, Jeff White, Guy Williams, Dan Sudick.

Bland övriga priser utsågs Life of Pi till bästa fanastyfilm, och Cabin in the Woods utsågs till bästa skräckfilm och Skyfall utsågs till bästa action/äventyrsfilm.

Noterbart är att Hobbit: An Unexpected Journey som dominerade nomineringarna med hela 9 stycken nomineringar bland annat för bästa fantasyfilm, bästa regi och bästa manliga skådespelare fick nöja sig med ett enda pris, för bästa scenografi.

Den kompletta vinnarlistan och alla nomineringar kan du läsa på www.saturnawards.org

26jun 13

Knight Rider blir film

Trenden att filmatisera gamla tv-serier, som bland annat Charlies Änglar och A-Team, fortsätter nu med Michael Knight och den talande bilen KITT. Weinstein Co har köpt rättigheterna och nu anlitat Brad Copeland att skriva ett första utkast till manuset. Här finns dock en gnutta oro, eftersom på herr Copelands CV återfinns bara komedier som Arrested Development, My name is Earl och Wild Hogs.

26jun 13

Under Kupolen kommer till Kanal 5 i höst

Kanal 5 har förutom Agents of S.H.I.E.L.D nu även plockat upp Under Kupolen eller Under the Dome, som nyligen hade premiär i USA. Men till skillnad mot USA som visar den under sommaren, så envisas svensk tv med att nöja sig med repriser och allsång på skansen utan vi får vänta till hösten innan den börjar visas.

Under Kupolen är baserat på Stephen Kings bok med samma namn, och handlar om den lilla staden Chesters Mill som plötsligt befinner sig omgiven av ett ogenomträngligt kraftfält.

25jun 13

R.I.P Richard Matheson (1926 – 2013)

Den amerikanska författaren Richard Matheson har avlidit i sitt hem i den respektabla åldern av 87 år. Under sin långa karriär har han hunnit skriva en mängd noveller som I Am Legend som filmatiserats ett flertal gånger, exempelvis The Omega Man med Charlton Heston eller I Am Legend med Will Smith.

Han har även skrivit manuset till 16 olika avsnitt av The Twilight Zone, varav ett avsnitt ('Steel') senare har blivit till långfilmen Real Steel.

Han har även skrivit ett flertal olika filmmanus, till bland annat The Incredible Shrinking Man och Duel, i regi av Steven Spielberg.

25jun 13

Independence Day 2 har premiär 2015

Uppföljaren till Roland Emmerichs Independence Day från 1996 kommer att ha biopremiär den 3 Juli 2015, samma dag som originalet 19 år tidigare. Åter igen kommer Roland Emmerich stå för regi och som producent. James Vanderbilt (Amazing Spider Man, Zodiac med mera) håller på och putsar på ett gammalt manus av Roland Emmerich och Dean Devlin.

Vem som ska återkomma och vem som får stå vid sidan av har också börjat dyka upp. Två som tidigare sagt att de ska vara med är Bill Pullman och Jeff Goldblum, men en som inte får vara med är Will Smith enligt NY Daily News.

”Will Smith kan inte delta eftersom han kostar för mycket, men också för att han är för känd, det skulle bli för mycket”. Frågan är dock vad Will Smith tycker om det, efter att hans senaste film After Earth floppat.

24jun 13

World War Z är Brad Pitts största öppningshelg någonsin

World War Z, som tidigare kantades av så stora problem att hela sista akten fick skrivas om efter att filminspelningen egentligen skulle vara klar, spelade in hela 66 miljoner dollar under premiärhelgen. Det är den största öppningshelgen någonsin för en film med Bradd Pitt i rollistan.

Det räckte dock bara till en andraplats på biotoppen i USA, efter Monsters University som spelade in hela 82 miljoner dollar. På tredje plats tappade Man of Steel ovanligt mycket, och spelade bara in 41 miljoner dollar.

Tidigare fanns planer på att göra World War Z till en triologi, men de skrotades när filmen fick problem under hösten, men redan har filmbolagschefer börjat prata om att plocka fram planerna ur papperskorgen igen.

23jun 13

Schwarzenegger hakar på zombie-trenden

Arnold Schwarzenegger, som nyss gjorde comeback efter att ha varit guvernör i Kalifornien, satsar på säkra kort i sin fortsatta karriär. Det kan vara klot gjort, eftersom den första filmen, Last Stand, floppade i vintras och spelade bara in 7 miljoner dollar.

Det började med en ny Conan som spelas in just nu för en premiär nästa sommar, följt av en ny Terminator som ska spelas in i början av nästa år.

Tiden där i mellan är det Maggie som gäller, där Arnolds spelar en pappa vars dotter har blivit infekterat av zombie-virus som sprider sig över landet, och deras kamp när han gör allt för att försöka rädda dottern.

22jun 13

Agents of S.H.I.E.L.D deltar på Comic-Con

ABC har nu bekräftat att agents of S.H.I.E.L.D kommer att delta på Comic-Con i San Diego, med en panel den 19 Juli. Deltagare i panelen är Joss Whedon och Marvels chef för TV tillika seriens producent Jeph Loeb, men vem, om någon, av skådespelarna som ska delta är oklart.

Dessutom ska serien delta i Marvels utställning, och det har utlovats ”speciella överraskningar” vad nu det kan tänkas betyda.

21jun 13

Robert Downey Jr klar för Avengers 2 och 3

Tony Stark/Iron Man kommer att delta även i de kommande uppföljarna till förra årets mest sedda film, Avengers. Avengers 2 har biopremiär 1 Maj 2015, och kommer förutom alla karaktärerna, utom Loke, från den första Avengers även bli utökade av Scarlett Witch och Quicksilver.

Däremot blir det ingen Iron Man 4, fastän Iron Man 3 har spelat in 1,2 miljarder dollar och rusat till plats 5 på all time chart.

19jun 13

Iron Sky Directors Cut Trailer

Som du kanske kommer ihåg så offentliggjordes planerna på Iron Sky Directors Cut några dagar före Jul med planerad release under våren. Nu har det äntligen dykt upp en trailer, men releasen är nu planerad till December 2013.

Så varför inte förhandsboka ett exemplar på http://igg.me/at/thecomingrace och samtidigt hjälper du till att finansiera uppföljaren Iron Sky: the Coming Race.

19jun 13

Nytt robotuppror i Epsilon

Kampen mellan människor och maskiner är ett klassiskt sci-fi tema, med klassiska versioner som Terminator och Blade Runner. Nyare versioner är Amped och den uppskjutna Robopocalypse, och ett lika vanligt tema är att de utspelar sig bland ruinerna som återstår efter att maskinerna vunnit.

I Epsilon, med manus av Rhett Reese och Paul Wernick som skrivit Zombieland är dock rollerna omvända, robotarna förlorade kriget och överlever på en rymdstation i omloppsbana runt en jord nästan helt tömd på elektroniska apparater. Dock har robotarna börjat odla mänskliga försökskaniner som de använder för att spionera på jorden. Huvudpersonen uppges vara en man som upptäcker att han är mer mänsklig än han tidigare trott.

17jun 13

Man of Steel är största Juni-premiären någonsin

Man of Steel har verkligen gjort en kanonstart, med 113 miljoner dollar är det den största premiären någonsin i Juni. Men den kommer ändå inte nära Iron Man 3, som spelade in hela 173 miljoner. Inkluderar man även de övriga länderna där den haft premiär, (i sverige får vi vänta till nästa Onsdag, den 26 Juni) så har den redan spelat in 196 miljoner dollar.

15jun 13

I'll be back! I Terminator 5

Som vi berättade i Januari så är det en ny Terminator-film på gång, och i till The Arnod Fans.com berättar nu Arnold Schwarzenegger att han kommer att spela rollen som Terminator.

Inspelningen är planerad till början av 2014 och en trolig premiär är sommaren 2015.

Innan dess så får vi se Arnold göra sin andra välkända figur, Conan, i Legend of Conan som spelas in just nu med en planerad premiär till sommaren 2014.

14jun 13

Elysium Trailer

Om du gillade trailer 1 så kommer du uppskatta även denna trailer. Och om du inte gillade den första så...

Biopremiär den 9 Augusti.

13jun 13

Happy Hobbits ser på trailer

Blev du exalterad över trailern till Hobbit: Desolation of Smaug? Det blev i alla fall Kili och Fili som skriver för The One Ring.net. Riktigt exalterade, som man kan se i deras egna inspelning av när de ser trailern för första gången.

11jun 13

Trailer för Hobbit: Desolation of Smaug

10jun 13

Kortfilm: Tears of Steel

I denna holländska produktion är det dags för en lite ovanlig kärlekshistoria.

09jun 13

Kortfilm: Montauk

I åratal har konspirationsteorier surrat om Montauk-området, från statliga projekt till något mystiskt och mer övernaturligt. Nu, tack vare filmer som lämnats ut av polismyndigheten i Suffolk County, kan vi bevittna den senaste och mest chockartade incidenten i områdets historia.

Montauk from CHARLIE KESSLER on Vimeo.

08jun 13

Uppdateringar om Agents of S.H.I.E.L.D

Clark Gregg diskuterar i en intervju med ZAP 2 it hur det kommer sig att hans karaktär fortfarande lever, fastän han blev dödad av Loke i Avengers, och att vi troligtvis inte kommer att få reda på det med en gång.

MTV News fick nyligen en intervju med J. August Richards, som bland annat varit med i Angel och senast sågs hoppa från ett brinnande höghus i trailern för Agents of S.H.I.E.L.D.

Enligt Vulture så har även Samuel L. Jackson visat intresse av att vara med i Agents of S.H.I.E.L.D även om det bara är i form av en röst i andra änden av telefonen eller liknande. Fast det är inte troligt att han kommer att delta så ofta ändå, för att han är intresserad betyder bara att han kommer kräva en ersättning värdig en Hollywood-stjärna och inte herre-gud-finns-det-ens-så-många-nollor.

Slutligen är det Comic-Con i San Diego den 17-21 Juli, och som man kan förvänta sig så verkar Agents of S.H.I.E.l.D närvara. I alla fall enligt obekräftade men pålitliga källor till San Diego Comic-Con Unofficial Blog.

07jun 13

R'ha blir långfilm med hjälp av Star Wars producent

I Januari dök kortfilmen R'ha upp, och imponerade med en spännande intrig fastän det inte fanns en människa inom synhåll. Om du inte sett den tidigare så rekommenderar jag att du tar en titt, det finns sämre sätt att spendera 6,5 minuter på.

Redan när den dök upp så visade flera filmbolag intresse för den unge tysken och hans skapelse, och nu skriver Hollywood Reporter att den ska filmatiseras med ingen mindre än Rick McCallum som producent. McCallum är kanske mest känd för att ha agerat producent åt Star Wars prequel-triologin. Matthew Graham, som skapat bland annat TV-Serien Life on Mars kommer att skriva manuset och originalets skapare, Kaleb Lechowski, kommer att regissera.

05jun 13

Recension: Cargo

Världen har blivit obeboelig efter en ospecificerad katastrof, istället har mänskligheten trängt sig samman på en rymdstation i omloppsbana. Där lever de i trängsel och misär, medan de rika har flyttat vidare till drömplaneten RHEA. För att kunna återförenas med sin syster tar doktor Laura Portmann anställning på fraktskeppet Kassandra, som ska på ett 8 år långt uppdrag till den ödsligt liggande Station 42.

Det är upptakten till denna tyska science fiction film, som till en början är strålande. Känslan av att vara isolerad och ensam fångas utmärkt, och får en att börja tänka på Alien – den åttonde passageraren. Halvvägs igenom filmen var betyget klart godkänt.

Men så kan inte riktigt manuset komma till ett avslut. Eller rättare sagt, ungefär när man tror att filmen ska knyta ihop allting till ett fint paket så övergår man raskt till den mycket sämre uppföljaren. I ett försök att göra några tvära kast, så gör man så många svängar att det är svårt att hålla ihop vem som döljer konspirationen och vem som är en del av den.

Betyget blir ändå Godkänt till slut.