Sci-Fi Film Science-Fiction och film i underbar symbios

31jul 13

Hela Elysium på 3:45

Det är inte ovanligt att en trailer berättar mer eller mindre hela handlingen i en film, fast kört i en mixer. Och ibland så glömmer de steg två, vilket känns som det är fallet med den här utökade trailern för Elysium.

Biopremiär den 9 Augusti.

31jul 13

Machina av Fede Alvarez

Fede Alvares, mannen bakom den utmärkta kortfilmen Panic Attack och nyinspelningen av Evil Dead, har offentliggjort sitt nästa projekt: Sci-Fi filmen Machina.

Vad den ska handla om är en väl bevarad hemlighet i dagsläget, men titeln får ju en att tänka på de där gigantiska robotarna som attackerar Montevideo. Fede Alvarez ska både regissera och skriva manuset tillsammans med Rodo Sayagues.

30jul 13

Flash kan också bli tv-serie

Vi vet redan att Summer Glau i rollen som Isabel Rochev kommer vara återkommande under säsong 2 av Arrow. Nu kommer även nyheten att Barry Allen, även känd som Flash / Blixten, kommer att delta under säsong 2 i förberedelse för en egen tv-serie.

Ja, Flash kommer att dyka upp under andra säsongen av Arrow under vintern och sedan få sin egen tv-serie under 2014. Vem som ska spela rollen är inte klart ännu. Inte heller exakt hur den hänger ihop med filmversionen av Flash som kommer 2016, mer än att Greg Berlanti kommer att agera producent för både filmen och tv-serien.

29jul 13

Under Kupolen får en andra säsong

Under the Dome, baserat på Stephen Kings roman med samma namn, var från början tänkt som en enda säsong på 13 avsnitt. Sedan fick den överraskande starka tittarsiffror, och vad händer då? Jo, producenterna berättade på Comic-Con att serien skulle avslutas med en gigantisk cliffhanger. Oj oj.

Nu är det ingen fara, CBS berättade idag att det blir en andra säsong av Under Kupolen som kommer att visas nästa sommar, även den på 13 avsnitt.

Den första säsongen av Under the Dome kommer att visas på Kanal 5 i höst.

28jul 13

Mighty Morphin' Power Avengers

Vad händer om man kombinerar Avengers med Power Rangers? Man får Mighty Morphin' Power Avengers såklart!

28jul 13

Recension: Stranded

Månbasen ARK håller på med mineralutvinning på månens yta. Besättningen på fyra personer avverkat 187 dagar av det år de ska befinna sig på basen, när den drabbas av ett meteorregn som slår ut ström, kommunikationer och den ena av de två flyktkapslarna.

Så börjar Stranded. Och då menar jag verkligen att så börjar filmen, men en extern bild på basen tillsammans med lite text som beskriver var vi är, och sedan hoppar vi runt bland lite klipp på olika modeller och skjuter av lite smällare. Men det gör ingenting att det är praktiska effekter, med tanke på filmens budget ska vi vara glada att vi slipper datorgenererade effekter.

Så vi slösar ingen tid på att introducera vilka karaktärerna är, eller hur månbasen fungerar eller något annat. Nej, pang på bara med larm och kaos. För man ska ju börja med något spännande, för att fånga tag i tittaren och sugan in hen i upplevelsen. Det var i alla fall vad min filmprofessor sa.

Nåväl, månbasen har blivit allvarligt skadad. Värst av allt, halten kolmonoxid ökar snabbt! Inte koldioxid från utandningsluft, utan kolmonoxid som i verkligheten främst skapas vid förbränning. För att du inte ska missa att det är en massa farlig kolmonoxid i luften så passar vi på och upprepar det ett par gånger till. Sa vi att luften håller på att fyllas med farlig kolmonoxid?

Dessutom är det en stor läcka i avdelning tre, så det är bäst att någon tar på sig en rymddräkt och lagar den illa kvickt. Men först måste vi slå på antigravitationsmotverkan. Ja, det är en faktiskt replik som lyder ”Antigravitationsmotverkan på”. Och det är inte bara en konstig översättning för personen säger faktiskt ”Antigravity disruptor on”. Så, delar av månbasen har alltså artificiell tyngdlöshet som gör att man måste bygga in artificiell gravitation i skorna på rymddräkten för att motverka den artificiella tyngdlösheten som... Tja, står det så i manus så måste det väl vara så, antar jag.

Nåväl, vi hinner inte fundera så mycket över behovet av antiantigravitation innan det är dags att passera några tryckluckor, och varje gång en sådan öppnas så orsakar det en kraftig luftrörelse som blåser runt skräp, vanligtvis i huvudet på vår hjälte. Och är du tillräckligt upptagen med att räkna ut hur antigravtitationsupphävning fungerar så märker du inte att luftrörelsen är åt fel håll! Den borde strömma från rummet vi befinner oss i och genom tryckluckan, men istället så är luftrörelsen IN I RUMMET. Inte en utan två gånger händer det. Fast avdelning tre kanske är där alla dieselaggregat som genererar el står, som sedan pumpar ut alla avgaser direkt i rummet. Ja, så måste det vara.

Läckande rör blir lagade efter en bit stenskrot från yttre rymden är lagat, men vad du än gör glöm inte att ta med dig stenbiten tillbaka! Inte ens om du får en massa skrot över dig, så de övriga personerna måste komma och rädda dig utan rymddräkter, så får du glömma den där stenbiten. Varför kanske någon funderar? För att det står så i manus, klantskalle!

På en rymdstation med stigande kolmonoxidnivåer (ja, du kommer väl ihåg dem?), inga kommunikationsmöjligheter och nästan ingen elektricitet så måste man genast sätta igång och undersöka nyss nämnda stenbit. Varför? För att jag ju lagt ner en massa möda på att släpa med mig den såklart! Och dessutom är det någon form av sporer inuti den som växer jättesnabbt, så vad du än gör glöm inte att skära dig i fingret så de kommer in i blodomloppet!

Vid det här laget undrar man ifall det är karaktärerna i filmen eller en själv som börjat hallucinera på grund av kolmonoxidnivån. Det verkar vara karaktärerna, för att öppna både dörrar och fönster gjorde bara rummet svalare och handligen ännu konstigare, för raskt föder den infekterade kvinnan ett barn, som dessutom växer upp rekordsnabbt. Men inte till en kopia till mamman utan en kopia av en de manliga forskarna. Varför? Tja, fostret bet mannen i benet och upptäckte tydligen att män är starkare än kvinnor då.

Slutligen följer en lång förutsägbar och tråkig katt och råttalek, där den enda spänningen ligger i att fundera på ifall de är galna och inbillar sig saker, eller galna och jagat av ett rymdmonster. Jag hade hoppats att det skulle visa sig vara inbillning alltihop, men si det går ju inte! Jag menar, om monstret bara var inbillning så skulle ju faktiskt filmen innehålla både en gnutta logik. Och logik, nej det ska vi baske mig inte besudla oss med.

Nu kanske någon blir upprörd över att jag berättat hela handlingen inklusive slutet, men det ska du inte bli för jag uppmanar dig att INTE se den här filmen. Ja, du kan tycka att det är ett fynd för bara 79 kr på Blu-Ray, men nej den är inte så dålig att den blir bra. Den är bara tråkig. Faktum är, gå och se trailern på http://www.youtube.com/watch?v=HQaEb6gaoHI istället, den är faktiskt mer spännande och dessutom i kronologisk ordning till skillnad från de flesta trailers.

Betyget blir underkänt.

27jul 13

John Williams komponerar musiken till Star Wars Episode VII.

Idag blev det offentligt att John Williams, som komponerat musiken till de tidigare 6 filmerna, Hajen, Indiana Jones, ET och många fler även kommer ansvara för Star Wars Episode VII. Såklart.

27jul 13

Uppföljare till Dredd?

Dredd med Karl Urban under hjälmen kostade 50 miljoner dollar, och spelade bara in 38 miljoner. En mycket bra film, som förtjänar mer tittare än den fick på bio. Och eftersom den inte ens spelade in sina egna produktionspengar så är möjligheten för en uppföljare mer eller mindre icke-existerande.

Eller är den? Den sålde hela 650 000 exemplar första veckan den fanns ute på DVD och Blu-Ray, vilket gjorde att den toppade alla möjliga topplistor. Då började de dyka upp lite löst prat om att det eventuellt skulle kunna bli en uppföljare ändå?

Så under Comic-Con dök det upp att 2000AD som äger alla rättigheterna stödjer fansen och har startat en namninsamling för att försöka övertyga Lionsgate att göra ytterligare en Judge Dredd. Du kan följa den på https://www.facebook.com/MakeADreddSequel.

Sedan uppmanar jag alla att göra som mig och ytterligare 52 000, och skriva under namninsamlingen på www.tinyurl.com/dreddsequel. Eller vill du hellre se Fast & Furious 8: Moscow Crash? Jag skojar inte, det är redan klart att det blir en Fast & Furious 7 och med stor sannolikhet blir det även en 8 och 9.

27jul 13

Ytterligare klipp från Gravity

Det har dykt upp ytterligare ett klipp från Gravity, och precis som den tidigare är den här ett enda långt kontinuerligt klipp.

Biopremiär den 8 Oktober.

27jul 13

Kortfilm: Departure

En ung pojke är utvald att delta i koloniseringsprojektet efter att upptäckter visat att jorden inte längre kommer att stödja liv om bara 6 år.

26jul 13

Kortfilm: PostHuman

I denna utmärkta animerade kortfilm får vi följa en hacker och hans hund som hjälper en mystisk kvinna att frita den sista testpersionen från ett hemligt lab.

25jul 13

Kortfilm: The Flying Man

Vad skulle hända om en ny superhjälte dyker upp, men gör sig känd på sina egna villkor? Hur skulle samhället reagera? Allt detta och mer i den utmärkta kortfilmen The Flying Man.

24jul 13

Gravity Comic-Con Trailer

På Comic-Con så visades följande trailer, som av en händelse även råkar vara ett enda kontinuerligt klipp. Och det visade sig även att personen som klippte ihop den första trailern även är den som ansvarar för alla explosionsljud, som ju de flesta vet inte skulle kunna höras i verkligheten.

Biopremiär den 8 Oktober.

23jul 13

Max Landis inte längre inblandad i Chronicle 2

Max Landis har bekräftat på twitter att inte längre är inblandad i Chronicle 2, uppföljaren till Chronicle och en av förra årets bästa filmer.

Han berättade åter igen att han och filmbolaget inte var överens om hur handlingen skulle utveckla sig vidare efter den första filmen, men han tackade ändå för att ha fått möjligheten att spela in den första filmen.

23jul 13

Comic-Con: Warcraft blir film

Vid förra årets Comic-Con så passade Legendary på att offentligöra den kommande filmen Godzilla genom att visa ett litet klipp som satte tonen för den kommande filmen. Efter årets godzilla-panel så visade de ytterligare ett klipp, men den här gången för filmen Warcraft, basserat på datorspelet med samma namn.

Eftersom det bara är ett klipp för att visa vilken ton de har tänkt så lär den aldrig dyka upp online, men det finns utmärkta sammanfattningar av den.

22jul 13

Comic-Con: Guardians of the Galaxy

Marvel presenterade inte bara Avengers: Age of Ultron på Comic-Con utan de som var där fick även se en första titt på Guardians of the Galaxy.

Eftersom det kan dröja innan det dyker upp några bilder online, de har trots allt bara haft 2 veckors inspelning än så länge, så får vi som inte var där nöja oss med sammanfattningar. Och där har Aint it cool News en utmärkt sammanfattning. Hösten 2014 ser sannerligen ut som något att se fram emot.

22jul 13

Comic-Con: Avengers 2 har fått en titel

DC Comics fick ett stort jubel för avslöjandet att Batman är med i Man of Steel 2, så vad gjorde Marvel för att kontra? Se själva:

Sedan presenterades även en första teaser för Avengers, i form av repliker från Avengers samtidigt som kameran smeker över någon okänd rundad form, det kan vara Iron Mans hjälm eller Captain Americas skjöld innan kameran zoomar ut och avslöjer att det faktiskt är huvudet på Ultron. Sedan visas följande logo Så där har ni det, Avengers: Age of Ultron alltså.

22jul 13

Comic-Con: Ny Trailer för Hunger Games: Catching Fire

Uppföljaren till förra årets Hunger Games har biopremiär den 20 November.

21jul 13

Comic-Con: Man of Steel, Batman, Flash och Justice League

Det är nu klart att det blir en Man of Steel 2, vilket inte är så konstigt eftersom filmen just nu är nummer 3 på biotoppen för hela 2013. David Goyer och Zack Snyder ska återigen stå för manus och regi, och framför kameran återkommer Henry Cavill, Amy Adams, Laurence Fishburne och Diane Lane.

Jo, en sak till: Batman ska också vara med i filmen. Japp, vi kommer att få en film med både stålmannen och läderlappen på samma gång, redan sommaren 2015. Vem som ska spela Batman är inte klart, Christian Bale har tidigare sagt att han inte ser någon möjlighet att ta på sig dräkten ytterligare en gång.

Som om inte det vore nog, så kommer vi även att få en film om The Flash under 2016 och sedan en första film om Justice League 2017.

20jul 13

Agents of S.H.I.E.L.D på Comic-Con

Inatt var det dags för Agents of S.H.I.E.L.D att göra sitt framträdande på Comic Con i San Diego, och även om man inte har möjlighet att vara där personligen så finns det alltid en vänlig själ eller två som filmar allt och lägger upp på Youtube.

Och givetvis har det dykt upp sammanfattningar av pilotavsnittet också, exempelvis på Entertainment Weekly. Vill man ha lite mer detaljer och spoilers så har comingsoon.net det i massor, även om jag slutade läsa efter hälften när de började bli lite väl många.

Men en sak kan jag berätta, de som tyckte sig höra Agent Maria Hill (Spelad av Cobie Smulder) utanför bild i intervjun av Agent Ward (spelad av Brett Dalton) i trailern har helt rätt. Nackdelen dock är att hon i vinter är upptagen med How I met you mother på en konkurrerande kanal, så det är inte säkert hon kommer att vara med i fler avsnitt under vintern. Lyckligtvis är det redan bekräftat att vinterns säsong av How I met your mother är den sista, så om det blir en andra säsong så borde hon bli befordrad till åtminstone en återkommande karaktär.

Notera att det är OM det blir en andra säsong, vilket inte är säkert. ABC har nämligen i sin oändliga visdom valt att visa Agents of S.H.I.E.L.D samtidigt som NCIS går på en annan kanal. NCIS som var förra årets mest sedda TV-program, och dessutom handlar om samma sak. Okey, den ena serien jagar terrorister och den andra muterade terrorister med avancerade vapen från yttre rymden.

19jul 13

En första teaserposter för Godzilla

Det har dykt upp en första titt på 2014 års version av Godzilla, i form av följande poster. För de som är lyckliga nog att vara i San Diego på Comic Con finns det även en liten tur man kan delta i, som avslutas i att man får ytterligare en snabb titt på godzilla. Och enligt uppgifter så är det något som är väldigt likt den gamla japanska Gojira, och inte den överväxta leguan som klampade runt New York för en 15 år sedan.

19jul 13

Poster för Edge of Tomorrow (var All You Need is Kill)

För någon dag sedan kom nyheten om att Tom Cruise sci-fi version av Måndag hela veckan som tidigare gått under namnet All You Need is Kill numera heter Edge of Tomorrow. Nu har man även lanserat filmens facebooksida och med den även följande Poster.

Biopremiär nästa sommar.

18jul 13

Wolverine - The Musical

Medan vi väntar på Wolverine den 26:e Juli så... Varför inte ett musikalnummer?

18jul 13

Sharknado får uppföljare

Sharknado, filmen om hajar i en tornado som hemsöker Los Angeles och blev en omedelbar succé kommer att få en uppföljare.

Sharknado 2 kommer att produceras av The Asylum som även producerade den första, och den är planerad att visas någon gång under 2014. Dessutom har man utlyst en namngivningstävling på twitter, genom att skicka sitt förslag till @SyfyMovies och använda hashtaggen #Sharknado.

Om den även kommer att ha manus av bland annat Damon Lindelof och Patton Oswalt, och medverkande av bland annat Wil Wheaton och Mia Farrow förtäljer inte historien.

17jul 13

R.I.P Victor Lundin (1930-2012)

Den amerikanska skådespelaren med det svenskklingande namnet Victor Lundin avled i slutet av Juni vid en respektabel ålder av 83 år.

Han är kanske mest känd för att spela Fredag i Robinson Kruse på Mars från 1964, en version av Daniel Dafoes roman Rubinson Kruse där handlingen är förflyttad från en öde ö till planeten Mars.

Han är även känd för att spela den första Klingonen man får se, i Star Trek avsnittet Errand of Mercy. Han har även spelat en av Pingvinens hantlangare i tv-serien Batman från 60-talet, deltagit i Mannen från U.N.C.L.E och flera andra tv-serier.

17jul 13

All You Need is Kill heter nu Edge of Tomorrow

All you Need is Kill har bytt namn till Edge of Tomorrow enligt ett meddelande från Warner Brothers, där man också meddelar att det kommer att visas rörliga bilder under deras panel på lördag.

Filmen, baserat på Hiroshi Sakurazakas bok All You Need is Kill, Edge of Tomorrow, utspelar sig i en nära framtid där en ohejdbar armada av utomjordingar har invaderat. Tom Cruise spelar en löjtnant som får vad som visar sig vara ett självmordsuppdrag, men när han blivit dödad så förflyttas han plötsligt tillbaka i tiden.

För varje gång han genomför uppdraget, tillsammans med Emely Blunts karaktär, så blir de ett steg närmare att besegra fienden.

Biopremiär i USA den 6 Juni nästa år.

16jul 13

Premiärdatum för Agents of S.H.I.E.L.D

ABC är nyligen offentliggjort att Agents of S.H.I.E.L.D kommer att ha premiär i USA Tisdagen den 24 September.

Så när kommer det då att visas på Kanal 5? Om man tillåts spekulera så är ett trolig premiärdatum Tisdagen den första Oktober, eftersom det är vanligt att populära serier visas en vecka efter att avsnittet sänts i USA. Det skulle också betyda att det sänds direkt efter Arrow och vi får en verklig supertisdag.

16jul 13

Frankensteins Army Trailer

I andra världskrigets slutskede får en grupp sovjetiska soldater ett mystiskt uppdrag i jakt på en viss Dr Victor Frankenstein och hans labb. Där upptäcker de en fasansfull plan att skapa en arme av stupade soldater.

Okänt när och om den kommer till Sverige.

15jul 13

En första titt på Agent Carter

Om du funderar över vad kortfilmen som följer med Iron Man 3 är, så kan jag berätta att den heter Agent Carter och att Hayley Atwell återvänder i rollen som Peggy Carter från Captain America.

Handlingen utspelas ett år efter att Captain America kraschat och blivit djupfryst, då vi får följa Peggy Carters jakt på Zodiac. Skurkarna har den och SSR, en föregångare till S.H.I.E.L.D, måste skaffa kontroll över den.

Premiär på Comic Con till helgen, och kommer sedan med på DVD/Blu-Ray utgåvan av Iron Man 3 den 28 Augusti.

14jul 13

Pacific Rim öppnar på andra plats i globala biotoppen

Pacific Rim, som hade biopremiär i USA och 38 andra marknader den här helgen spelade in enbart 91,3 miljoner dollar, det mesta i Asien, Ryssland och Mexico. Det get en andraplats på den globala biotoppen, efter Dumma Mig 2 som spelade in 100,5 miljoner dollar. I USA spelade Pacific Rim in 38,3 miljoner och fick se sig passerad även av Grown Ups 2 med Adam Sandler i huvudrollen.

Inte någon speciellt lysande premiärhelg, även om det faktiskt är mer de förväntade 25-30 miljoner dollar. De som hoppas på en uppföljare på 190-miljonersspektaklet behöver dock inte misströsta riktigt ännu, eftersom de internationella tittarsiffrorna är i klass med bland annat Clash of the Titans, Prometheus och Apornas Planet: (R)evolution som alla spelade in mellan 300 och 400 miljoner dollar. Ett mer aktuellt exempel är World War Z som redan spelat in 250 miljoner dollar.

I Sverige har den inte premiär förrän den 2 Augusti. Eller om man hellre vill se hemma i lugn och ro, den 2 December.

14jul 13

Recension Moon

Sam Bell har bara två veckor kvar på sitt treårskontrakt. Placering: Månens baksida. Titel: Ensam mänsklig övervakare av rymdstationen Sarang. Arbetsuppgifter: Att övervaka de fyra automatiska gruvrobotarna som samlar Helium-3, och regelbundet skicka vidare koncentratet till Jorden.

Som om det inte vore nog att befinna sig på månens baksida, med bara datorn GERTY som enda sällskap, så är dessutom kommunikationssatelliten till jorden trasig. Enda sättet att nå ut till omvärlden är envägskommunikation via Jupiter. Som grädde på moset har dessutom Sam börjat hallucinera, efter att ha varit ensam för länge.

Det finns Science Fiction om gigantiska robotar och monster från havets botten (Go Pacific Rim), det finns Science Fiction som mest är invecklat navelskåderi. Moon lyckas med konststycket att placera sig mitt mellan, att vara intressant utan att kräva universitetsstudier i filmvetenskap eller en LSD-tripp för att förstå.

Betyget blir: Godkänt

14jul 13

Summer Glau får återkommande roll i säsong 2 av Arrow

Summer Glau, känd från Firefly och Terminator: The Sarah Connor Chronicles har fått rollen som Isabel Rochev i den andra säsongen av Arrow. Isabel Rochev är chef över förvärv vid Stellmoor International, som försöker ta över Queen Consolidated.

När Arrow återvänder till Kanal 5 i Augusti så är det med slutet på den första säsongen. I USA börjar säsong två sändas den 9 Oktober.

14jul 13

Recension Hansel & Gretel Witch Hunters

Hans och Greta blir väckta mitt i natten av sin far, som leder dem långt ut i skogen och överger dem. Sedan hittar de ett pepparkakshus, blir fångar hos den onda häxan och knuffar slutligen in henne i brasan. Allt detta avskaffas i rask takt, så vi kan komma till dagsläget där de två syskonen livnär sig på att jaga häxor.

Här finns allt man kan förvänta sig av en film om häxor och häxjägare, inget mer och inget mindre vilket är lite av filmens nackdel. Allt händer precis som man kan förvänta sig, bortsett ifrån en mindre tvist halvvägs igenom filmen som i all fall jag uppskattade.

Betyget blir: Knappt godkänt.

13jul 13

Godzilla anfaller Hawaii

Åter igen har de lokala nyheterna varit på besök hos inspelningen av Godzilla. Tidigare har han attackerat en kärnvapentransport på Vancouver Island, Canada och nu även attackerat en strand på Hawaii och orsakat stor förödelse.

13jul 13

Chappie nästa film från Neill Blomkamp

Efter District 9 och Elysium kommer Neill Blomkamp att ge sig i kast med Chappie, baserat på hans kortfilm Tetra Vaal.

13jul 13

Elysium featurette

Handlingen och motivationen till Elysium förklarad på 2 minuter i denna nya featurette.


Elysium - Clip No. 1

Biopremiär den 9 Augusti.

12jul 13

Sharknado en stor succé

Sharknado, vars trailer jag postade igår har blivit en riktig succé. Så stor att man faktiskt kan prata om sensation, utan att behöva känna sig som en rubriksättare på aftonpressen. Exempelvis så har Hollywood Reporter idag inte en, två eller ens tre utan hela fem(!) nyheter om den.

Först en artikel om tweets från delar av Hollywood, bland annat Damon Lindelof, Mia Farrow och Wil Wheaton. Rekommenderad läsning, för där finns en hel del guldkorn. Sedan en lista med deras 5 favoritrepliker och en lista med alla hajarnas offer. Givetvis har de även fått en intervju med regissören.

Slutligen har Hollywood Reporter och övriga media rapporterat det gigantiska genomslaget filmen haft på twitter, som enligt Twitters egna siffror nådde en kulmen med över 5000 tweets per minut.

Time Magazines tv-krönikör har en läsvärd krönika som försöker reda ut vad som egentligen har hänt. Som hon själv skriver i ingressen: Jag är egentligen på semester en vecka till, men det är vissa saker en Journalist helt enkelt inte kan ignorera. Lönnmord. Krig. Och Sharknados.

Och som tecken på att filmen blivit en omedelbar klassiker är att dykt upp överallt, i situationer man knappast kan vänta sig. The Atlantic använder den till exempel för att förklara hur den amerikanska riksbanken, Federal Reserve, resonerar som den har gjort.

Den diskuteras på seriösa nyhetssidor som Forbes och Washington Post.

Till och med hos BusinessWeek, som i en artikel konstaterar att det äntligen finns något som både demokrater och republikaner kan enas om, i form av filmen Sharknado.

12jul 13

Seventh Son Trailer

Dags för lite fantasy igen, den här gången i form av Jeff Bridges trollkar som måste undervisa sin lärling så att de tillsammans kan stoppa den onda häxan spelad av Julianne Moore.

Svensk biopremiär den 18 Oktober.

12jul 13

Nytt besöksrekord på Sci Fi Film igår

Ända sedan bloggen startades för lite över ett år sedan har antalet besökare stigit sakta men säkert, från något enstaka besök i början till dagsläget när det är ca 70 besök per dag. Igår slogs dock en viktig milstolpe, när det för första gången var över 100 besök på en och samma dag. I det här fallet är ett besök definierad som ett IP-nummer som inte har hämtat en någon sida senaste 60 minuterna.

Tack så mycket för allt intresse, som taggar en att fortsätta skriva i ytterligare ett år.

11jul 13

Konceptbild från Captain America: The Winter Soldier

Tack vare Entertainment Weekly har vi fått följande intressanta konceptbild från Captain America: The Winter Soldier, som visar en stor strid mellan Captain America och The Winter Soldier. Klicka för en större version.

11jul 13

James Bonds fungerande Lotus Esprit ”Ubåt” kan bli din

Nu har du chansen att bli ägare till en av världens mest unika bilar, den Lotus Esprit som har byggts om till en fullt fungerande ubåt inför inspelningen av Älskade spion/The spy that loved me. Ubåtsbilen är fullt fungerande och kan både köras och manövreras under vatten för egen maskin.

Det är RM Auctions i London som fått uppdraget att auktionera ut bilen under den vanliga sessionen den 8/9 September. Det finns ingen uppskattning på hur mycket bilen är värd, men den Aston Martin DB5 som Sean Connery körde i Goldfinger och Åskbollen såldes för 30 miljoner kronor vid en auktion 2010.

11jul 13

Sharknado har bland de roligaste trailers du kan se i år

The Asylum, producenten av kvalitetsunderhållning som... Ja, hela deras filmkatalog egentligen, beroende på vad man menar med ”kvalitetsunderhållning”. Nåväl, de har nu släppt en trailer till sin senaste film, Sharknado, som handlar om hajar. I en tornado.

10jul 13

James Cameron ska äntligen filmatisera Battle Angel

Ett drömprojekt som det känns lika mystiskt som Duke Nukem Forever är James Camerons filmatisering av mangaserien Battle Angel Alita. Den handlar om en cyborg som upptäcks på en soptipp, och som bara kan komma ihåg fragment av sitt tidigare liv. Det hindrar dock inte vederbörande från att bli både brottsbekämpare och en kändis inom extremsport.

Likt Duke Nukem Forever får vi dock vänta ett tag. Ett bra tag. Först ska nämligen Avatar 2 och 3 bli till, men redan 2017 har han tänkt börja produktionen. Så, en rimlig biopremiär skulle vara någon gång runt 2019 eller 2020.

Dock får vi hoppas att slutresultatet är mer lyckat än Duke Nukem Forever, som inte fick några vidare recensioner när det väl dök upp i butikerna efter sådär 12 års utveckling.

09jul 13

Trailer till Curse of Chucky

Chucky, den seriemördande talande dockan är tillbaka. Kommer direkt på DVD/Blu-Ray i USA den 8 Oktober, men det finns inget svenskt premiärdatum ännu.

08jul 13

Iron Sky: The Coming Race når första målet

Uppföljaren till Iron Sky, med namnet Iron Sky: The Coming Race har nått sitt första delmål genom att samla ihop över 150 000 dollar (i dagsläget, med lite över två dygn kvar på kampanjen står räknarna på $154 757) som ska användas på att slutföra manuset och en 7 minuter lång promo.

Nu ser vi fram emot en spännande första titt i Maj 2014, men vi får vänta i ytterligare något år innan själva filmen dyker upp på biograferna och hemabiohyllan.

08jul 13

Snowpiercer minitrailer

Det har dykt upp en första internationell trailer för Snowpiercer , där allt som återstår efter ett misslyckat försök att stoppa växthuseffekten är en frysen jord och passagerarna på Snowpiercer.

Filmen har biopremiär i Sydkorea den 1 Augusti, men det är fortfarande inte klart om och när den kommer till Sverige.

07jul 13

Marvel, Hunger Games med flera på Comic-Con

Comic Con i San Diego närmar sig med stormsteg, och med det kommer dagliga nyheter om vilka som kommer att vara där, och vilka som låter bli. Här kommer en sammanfattning om vilka som kommer att närvara.

På torsdagen, den 18 Juli, kommer Summit Entertainment att ha två paneler för Divirgent och Ender's Game, och båda kommer att visa upp nya bilder från filmerna och paneldiskution med flera av de inblandade både framför och bakom kameran.

På fredagen, den 19 Juli, kommer det att vara en panel med Agents of S.H.I.E.L.D med deltagande från bland annat Joss Whedon, Jeph Loeb och Clark Gregg. Det har utlovats någon form av överraskning, men troligtvis inte några fler bilder från pilotavsnittet. En spännande sak som kanske avslöjas är namnet på J. August Richards karaktär, som i trailern ses hoppa från ett brinnande 5-våningshus.

Marvel forsätter sedan på lördagen, den 20 Juli, med en panel för Thor: The Dark World och en panel för Captain America: The Winter Soldier. Än så länge är det bara Kevin Feige som är bekräftad kommer att delta i panelen.

Samma dag, lördagen den 20 Juli, kommer det att vara en panel för Hunger Games: Catching Fire, med deltagande från flera skådespelare. Dessutom kommer det att visas en första teaser för I, Frankenstein.

Slutligen en som bekräftat att de INTE kommer att delta är Peter Jacksons Hobbit: Smaugs ödeläggelse, helt enkelt eftersom Peter Jackson inte har tid att både delta på Comic Con och slutföra inspelningen av filmen.

04jul 13

Falling Skies förnyad för en fjärde säsong

Falling Skies, TNTs tv-serie om en värld i spillror efter en utomjordisk invasion, vars tredje säsong just nu visas i USA, har redan fått förlängning i form av en fjärde säsong om 10 avsnitt som ska visas nästa sommar.

Säsong 1 finns redan ute, och säsong 2 släpps den 21 Augusti.

03jul 13

Spring för livet!

Har du vad som krävs för att överleva en zombieapokalyps? I Sävar, strax norr om Umeå, har du den 17 Augusti möjlighet att prova dina färdigheter i nordens första Zombierun. En zombierun är en 5 kilometer lång hinderbana, med bland annat klätterhinder, lergropar, labyrinter och zombies. Både snabba och långsamma zombies, massor av zombies.

Och även om du inte känner för att springa, klättra och krypa så kan man delta som zombie istället för som löpare.

Läs mer och anmäl dig som löpare eller zombie på www.zombierun.se.

03jul 13

Gravity inleder filmfestivalen i Cannes

Gravity, med Sandra Bullock och George Clooney i huvudrollerna, kommer att ha världspremiär vid en visning utanför tävlan den 28 Augusti, efter öppningsceremonin. Filmen kommer senare att ha biopremiär i Oktober, innan den kommer till Sverige den 8 November.

I Gravity, av Alfonso Cuarón som också gjort utmärkta Children of Men, befinner sig de två huvudrollerna övergivna i yttre rymden efter en meteorstorm har förstört deras enda kommunikation med jorden. En teaser dök upp online för drygt två månader sedan.

02jul 13

World War Z på blu-ray/DVD

World War Z, som går riktigt bra på bio just nu, kommer ut på DVD/Blu-Ray lagom till jul. Preliminärt releasedatum är den 4 December.

Kan du inte vänta så länge, så har den svensk biopremiär den 12 Juli.