Sci-Fi Film Science-Fiction och film i underbar symbios

31aug 13

Recension: Iron Man 3

Bern, Schweiz, med bara en halvtimme kvar till millennieskiftet. Tony Stark är... Tony Stark innan han blev tillfångatagen i en grotta i Afghanistan, och är därför mer intresserad av brudar än Aldrich Killian som vill presentera ett förslag från Advanced Idea Mechanics. Efter att ha skickat upp Killian till taket i väntan på ett möte som inte kommer att hända, får vi bekanta oss med Tonys senaste erövrig: den unga och mycket begåvade biologen Maya Hansson.

Hennes upptäckt är ett sätt att programmera om hjärnan för att snabba upp läkeprocessen. Det är bara ett problem med forskningen, alla försöksblommor som blir skadade så växer de inte bara upp rekordsnabbt, det slutar i en kraftig explosion. När morgonen sedan kommer har Tony Stark redan dragit vidare till nya erövringar, utan veta om att han skapade ett monster den natten.

I Iron Man 3 möter vi en Tony Stark som klart lider i sviterna av det som händer i Avengers, med sömnlöshet och panikattacker. I Iron Man 3 är det även dags att möta Iron Mans nemesis från seriealbumen, The Mandarin, ansikte mot ansikte. Slutligen får vi även veta vad det är för bisarrt gigantiskt mjukisdjur som ses i trailern när Starks hem blir attackerat av helikoptrar.

Vi får även se en Richard Downey Jr som börjar gå på tomgång, den riktiga glimten i ögat vill inte infinna sig. Kanske är det främst eftersom Agent Coulson, som ju hade en mycket olycklig sammandrabbning med Loke i filmen Avengers, inte är med den här gången och det inte finns någon annan karaktär som tar steget fram och fyller det tomrummet.

Slutligen får vi även se en hel del oväntade saker, och åtminstone en kan jag mycket väl tänka mig ha gjort en hel del Iron Man fans väldigt väldigt upprörda. Och döma av en del recensioner på IMDB så har de också blivit mycket mycket upprörda. Vad det är får ni antingen se själva, eller googla er till.

Men det känns ändå som om det är något som fattas, något man inte riktigt kan sätta fingret på. Kan vara att Jon Favreau som skrivit och regisserat de två första har blivit utbytt mot Shane Black och Drew Pearce. Men det är ingen dålig film, den är bara... lagom. Lagom spännande, lagom lång, lagom rolig.

Betyget blir: Godkänd

PS även om det inte blir någon Iron Man 4 så har Richard Downey Jr skrivit på för Avengers 2 och 3.

PSS Agent Coulson återuppstår på något ännu okänt vis i Agents of S.H.I.E.L.D med premiär runt den första Oktober på Kanal 5.

31aug 13

Guardians of the Galaxy har fått en komplett ensemble

Guardians of the Galaxy är den enda nya filmserien i fas två av Marvels filmuniversum, och även om inspelningarna började redan i Juli och vi fick möta nästan alla skådespelare på Comic Con så är det först nu som ensemblen är komplett.

Vi vet sedan tidigare att Dave Bautista spelar Drax the Destroyer. I serierna var han en människa vars familj blev mördad av Thanos och senare fick sitt medvetande flyttat till en ny och mer kraftfull kropp för att bättre kunna slåss mot honom. Thanos är för övrigt det oranga huvudet och ger publiken ett hånleende under eftertexterna till Avengers.

Zoe Saldana spelar Gamora, som i början av filmen arbetar med skurken Ronan the Accuser. Det är dock inget som hon trivs med, och försöker finna en ny väg i livet. Trots det har hon ett rykte av sig att vara den dödligaste kvinnan i galaxen, och folk kommer inte att ta emot henne med öppna armar. Chris Pratt spelar Peter Quill/Star-Lord, som övergav jorden i mitten på 80-talet men nu när vi träffar honom är han en van resenär mellan stjärnorna.

Sedan har vi de två helt datoranimerade karaktärerna Rocket Raccoon och Groot. Groot är en varelse som närmast kan beskrivas som ett talade träd, även om allt han någonsin säger är ”I am Groot”. Just nu är Vin Diesel i förhandlingar med Marvel om att göra röst och motion-capture för rollen.

Slutligen blev det idag officiellt att Bradley Cooper ska göra rösten till Rocket Raccoon. Rocket är en genetiskt och tekniskt modifierad tvättbjörn, resultatet av ett experiment i ett hörn av galaxen. Han är även utmärkt prickskytt och taktiker.

30aug 13

Recension: Agent Carter

Ett år har gått sedan Captain America kraschade i slutet på Captain America, och Peggy Carter är fortfarande agent hos S.H.I.E.L.D.s föregångare SSR. Men hon lider av tidens könspolitik, och får nöja sig med att sitta på kontoret och skriva rapporter medan de manliga agenterna ger sig ut i jakt efter Zodiac.

Men så en kväll efter att de andra gått iväg till puben så ringer telefonen, Zodiac är spårad till en lagerlokal i hamnen och fastän rösten uppmanar att skicka 3-5 agenter på uppdraget så bestämmer sig Peggy för att ta hand om det själv.

Med 15 minuter är det den längsta Marvel One-Shot än så länge (Item 47 är 12 minuter), och även den första som har en extra scen mitt i eftertexterna. Medan de tidigare filmerna har varit enstaka scener, eller kanske ett avsnitt av en tv-serie, så känns den här som en hel spelfilm nedkokad till kortfilmsformat. Och det är kanske synd att det bara blev en kortfilm, för det känns som om Marvels filmuniversum behöver fler starka kvinnor, som Hayley Atwells tolkning av Peggy Carter.

Filmen finns som extramaterial på DVD & Blu-Ray utgåvan av Iron Man 3.

Betyget blir: Väl Godkänt

30aug 13

Kortfilm: Nemesis

Under undersökningen av det brutala mordet på två knarkhandlare blir den cyniska journalisten Jess Jacksson inblandad i kampen mellan ett ungdomsgäng och en skruvade hämnare...

29aug 13

Grant Ward, Agent of S.H.I.E.L.D

Med bara drygt en månad kvar till premiären av Agents of S.H.I.E.L.D, den 24 September i USA och runt den 1 Oktober på Kanal 5, är det dags att ta en första titt på de olika karaktärerna. Först ut är Agent Ward, spelad av Brett Dalton.

29aug 13

Kortfilm: Amatörtillverkad Teaser Trailer till Man of Steel 2

YouTube-användaren Soylent Brak 1 har klippt samman en möjlig teaser trailer till Man of Steel 2, med Henry Cavill som Stålmannen, Ben Affleck som Batman och Bryan Cranston som Lex Luthor baserat på klipp från bland annat Man of Steel, Daredevil och Breaking Bad. Och vad kan man säga, mer än en djup önskan att man fick se hela filmen såhär för den verkar toppen!

29aug 13

Ultron ifrån Avengers: Age of Ultron har fått en röst

Knappt har vi smällt nyheten att Ben Affleck är Batman i Man of Steel 2, innan det är dags för nästa ögonbrynshöjare. Den här gången är det vem som ska göra rösten till Ultron i Avengers: Age of Ultron, nämligen James Spader.

Japp, James Spader från Sex, Lögner och Videoband, Stargate, Secretary med mera. Vad som är intressant är dock att pressmeddelandet från Marvel inte skriver något om röst och motioncapture utan istället skriver att han ska spela Ultron. Betyder det att Ultron, som i serien är en robot, kommer att se ut som en människa under delar av filmen? Den första maj 2015 så får vi reda på svaret.

27aug 13

Legend of Conan

Som vi berättade för snart ett år sedan så ska Arnold Swartzenegger göra en ny Conan, och på Comic-Con tidigare i somras så fick TheArnoldFans.com en intervju med Fredrik Malmberg, VD för Paradox Entertainment som äger alla rättigheterna till Conan.

Där får vi veta att det arbetas på manuset just nu, av manusförfattarna till den framgångsrika filmserien Fast & Furious. Han berättar också att Arnold verkligen ser fram emot filmen, vilket kanske inte är så konstigt med tanke på att den stora comebacken med The Last Stand floppade i vintras.

Någon regissör är inte påtänkt ännu, men enligt Malmberg så har de en lång lista av kandidater som hört av sig och är intresserade. I dagsläget koncentrerar sig på att få till en bra historia, och först efter det kan det bli tal om olika regissörer.

Vad gäller titeln Legend of Conan så är tanken att filmen ska utspela sig efter att Conan varit kung, och folket tänker tillbaka på de bra tiderna när Conan var i krokarna. Nu är tiden inne för Conan att göra en comeback. Och givetvis hoppas de, precis som alla filmproducenter nu för tiden, att det blir en hel triologi av filmer.

26aug 13

Arrow tillbaka på Kanal 5

Missa inte nystarten av Arrow på Kanal 5 imorgon klockan 20, som tar vid där serien slutade i våras. Förutsatt att de sedan övergår till att visa säsong två direkt efter, så kommer den att visas endast en vecka efter USA!

Och i säsong två kommer ju att bjuda på bland annat Summer Glau i en återkommande roll och pilotavsnittet till Flash. Och en hel del annat kan man tänka sig.

26aug 13

Ny Trailer för Agents of S.H.I.E.L.D

Det har dykt upp ytterligare en trailer, och till skillnad mot de tidigare så har den här även bilder från avsnitt två.

Agents of S.H.I.E.L.D kommer visas på Kanal 5 tätt efter premiären i USA den 24 September, men det är inte klart än hur tätt.

26aug 13

En första titt på Divergent

Under MTV Music Video Awards igår så visades en första titt på Divergent, baserat på boken med samma namn av Veronica Roth. Filmen utspelar sig i en dystopisk framtid där världen delats in i fem olika fraktioner baserat på ens personlighet. När man blir tillräckligt gammal måste man för alltid välja en av fraktionerna och förbli i den så länge man lever.

25aug 13

Rykten om Lex Luthor

Efter nyheten att Ben Affleck ska spela Batman i Man of Steel 2, så är det dags för även Lex Luthor att få ett ansikte. Vems ansikte då? Ja, rykten har exploderat under helgen om att Bryan Cranston, från Breaking Bad, skulle ha fått rollen.

Det är bara ett problem, det finns inga källor. Och de som anger en källa pekar på CosmicBookNews.com, som inte ens bryr sig om att stoppa in ett ”flera källor bekräftar för” som är vanligt. Istället påstås att det inte kommer att offentliggöras förrän efter det sista avsnittet av Breaking Bad, vilket är om lite över en månad. Enda anledningen jag kan tänka mig att vänta tills dess, är att då har vi redan glömt bort denna påhittade nyhet.

Inte för att jag något emot honom som Lex Luthor, om det nu mot förmodan skulle visa sig att de faktiskt gissat rätt.

Och du, flera källor har bekräftat för SciFiFilm.se att Matt Damon är klar i rollen som Robin och Jennifer Lopez är klar i rollen som Catwoman. Spread the news!

24aug 13

Kortfilm: Spoiler

Zombieapokalypsen kom till slut, men mänskligheten vann kriget. Trots det lever hotet om en ny våg av infektioner kvar, och i Los Angeles så ringer man obducenten Tommy Rossman när saker går fel.

Spoiler från spoiler movieVimeo.

24aug 13

Filmklipp från inspelningen av Transformers 4

Filminspelningen av Transformers 4 är påbörjad sedan dryg en månad tillbaka, och sakta men säkert så dyker det upp diverse filmklipp på youtube från inspelningarna. Den första gruppen är inspelade i Detroit, men ska föreställa Kina.

Sedan kommer det några klipp från Chicago. Och återigen ska det nog föreställa att det utspelar sig i Kina, med döma av alla kinesiska tecken överallt.

Så ja, Transformers 4 kommer att vara full av explosioner och datorgenererade robotar. Och Mark Wahlberg, Stanley Tucci, Kelsey Grammer med flera.

24aug 13

Curse of Chucky till Sverige i Oktober

Den seriemördande talande dockan Chucky, på svenska kanske även känd som Den Onda Dockan, kommer i ytterligare en film men den här gången direkt på Blu-Ray/DVD. Och av trailern att döma verkar den här filmen återgå till rötterna snarare än den skräckkomedi som kännetecknat de senaste filmerna. Kommer på DVD och Blu-Ray i Sverige den 16 Oktober.

23aug 13

Ben Affleck är Batman

Som avslöjades på Comic-Con så kommer Batman att vara med i Man of Steel 2, och idag har vi fått veta vem det är som döljer sig bakom masken, nämligen Ben Affleck. Det är dock inte första gången som Ben Affleck drar på sig en lädermask och spöar skurkar, eftersom han spelade huvudrollen i Daredevil.

21aug 13

Pacific Rim passerar $100 miljoner i Kina

Enligt siffror från den kinesiska medieanalytikerfirman Entgroup så har Pacific Rim nu spelat in hela 104,3 miljoner dollar i Kina på bara 19 dagar. Den är dessutom nummer 1 för tredje helgen i rad, trots stark konkurrens från den kinesiska filmen Tiny Times 2.

Det betyder även att filmens kinesiska intäkter har passerat den amerikanska, som har avstannat strax norr om 98 miljoner dollar. Helgens intäkter betyder att den globala summan nu står på 384,5 miljoner dollar och plats 10 på den globala biotoppen för 2013. Knappast en finansiell flopp, men ingen dundersuccé heller.

20aug 13

Bilder på modellerna som användes i Alien

Jon Sorensen som jobbade som en av modellbyggarna för Ridley Scott's Alien tog samtidigt en mängd olika bilder på de ofantligt detaljerade modellerna. Nu, över 30 år senare har originalen blivit överlämnade till filmmuseum och samtidigt har det lanserats en sida där man kan se allting online. Så varför inte göra ett besök till http://recollectionsofalien.com ?

19aug 13

Jeph Loeb pratar Agents of S.H.I.E.L.D

Jeph Loeb, Marvels chef för television och en av producenterna till Agents of S.H.I.E.L.D, gav en lång intervju med Comic Book Resources under Comic-Con tidigare i sommar, där de diskuterar den kommande tv-serien.

Agents of S.H.I.E.L.D har kommer att visas på Kanal 5 i höst, trolig premiär runt den första Oktober.

18aug 13

Japanska Spindelmannen

I mitten på 70-talet licensierade den japanska tv-kanalen TOEI Marvels superhjälte Spindelmannen för att göra den till en tv-serie. Men först gjorde man några ändringar för att bättre passa en Japansk publik, sådana saker som att döpa om Peter Parker till Takuya Yamashiro. Som inte är en student utan en framgångsring motorcyklist, och istället för att bli biten av en radioaktiv spindel så blir hans injicerad med spindelessens från planeten spindel.

Till hjälp med att slåss mot Professor Monster och Järnkorsarmen har han skeppet Marveler som kan förvandlas till jätteroboten Leopardon. Och om du gillar pilotavsnittet nedan, så finns det ytterligare 31 avsnitt på marvel.com att njuta av.

Veckans nördtrivia: Marvel och TEOI använde sedan den här spindelmannenserien för att bygga vidare till den första av många Super Sentai serier, som när de visades i USA döptes om till Power Rangers. Så nu är bara frågan, när får vi tv-serien Mighty Morphin Power Avengers?

18aug 13

Elysium på DVD/Blu-Ray

Om du inte vill trängas på din lokala biograf för att se Elysium, så kommer den ut på DVD och blu-ray den 11 December.

18aug 13

Kortfilm: Genesis

I en alternativ nutid har det dykt upp folk med superkrafter, som kallas ”Genesis patienter”. När deras existens blev känd drabbades världen av rädsla och paranoia. Nu funderar USA på att stifta en lag som kräver att alla ”Genesis patienter” registreras och dokumenteras innan de transporteras till ”skyddat boende”.

17aug 13

Recension: UFO

Vincent, Michael, Robin och hans flickvän Dana spenderar en kväll på den lokala klubben. Vincent har nyss blivit dumpad av sin flickvän. Michael får ragg på en snygg och sexig amerikanska. Dana vill att Michael ska göra något oväntat, så de slår sig ner för ett samtal. På ett biltak. Och passar på att fria till henne mitt i ett bråk/kärleksgnabb/skoj/whatever.

Efter en lång kväll på klubben och lite sängkammaraction så undrar tittaren om det inte ska hända något snart. Det tänkte dock filmskaparna också, så helt utan förvarning får vi några sekundsnabba klipp från senare i filmen lite nu och då. Inklusive konstiga bilder på Jean-Claude Van Damme. Eller en animerad vaxdocka av Van Damme, det är svårt att säga. Men hans namn är med på omslaget, så det borde nog vara han ändå.

På den tredje dagen, eller 35 minuter in i filmen, dyker äntligen UFOt upp. Men vad gör det? Det bara hänger där, medan lokalbefolkningen plundrar butiker och slåss med varandra. Inga galna gamla gubbar som skjuter på det med hagelgevär? Ingen arme som stormar in i stan och stänger av allting? Nope, bara puckon som bråkar med invandrare och beter sig allmänt puckat.

Så fortsätter det. Det händer saker och tittaren undrar om det är tänkt att det ska vara spännande nu. Vilket det nog är, om man hade personer som faktiskt var vettiga och.. ja, kunde agera kanske? Det mest spännande är nog att vänta när Jean-Claude dyker upp i mer än 2 sekunder. Vilket han gör till slut. Efter 1:13 in i filmen, och vid 1:22 är han i bild för sista gången.

När filmen sedan till slut når det fjärde och sista slutet efter 1:30 så är alla döda. Och man bryr sig inte ett jota, utan undrar bara varför. Varför är alla statister med i listan över medverkande? Varför är det över 100 namn i den listan, man säkerligen aldrig mer än 20 stycken i bild? Varför får vi inte se Jean-Claude Van Damme göra annat än att stå och prata? Varför i helskotta slutar filmen med att jorden blir invaderad av utomjordingar mitt i en invasion av utomjordingar, fast det verkar som den första invasionen var fredlig och skyddar mot den andra. Varför bryr man sig?

Betyget blir: Underkänt.

16aug 13

Conan O'Brian mutar Harrison Ford om Star Wars nyheter

Det kom inte några nyheter om Star Wars på Comic-Con i Juli, och det kom inte heller några nyheter från D23 nyligen. Vilket är lite oroande eftersom de borde börja filma snart om den skall vara klar till sommaren 2015.

När Harrison Ford var hos Conan O'Brian för att prata om sin nya film Paranoia så blev han erbjuden 1000 dollar för att berätta något nytt om Star Wars. Vad han berättade kan ni se i klippet.

16aug 13

CIA erkänner Area 51

Area 51, världens mest berömda hemliga bas, full med utomjordingar och flygande tefat. I alla fall i otaliga filmer, tv-serier och böcker. De amerikanska myndigheterna har dock alltid förnekat att det skulle finnas någon bas där, fastän man kan filma basen från omgivande bergstoppar. För att inte tala om att den är väl synlig på google maps.

Det vill säga, de har förnekat dess existens fram till idag. I en CIA rapport som berättar den hemliga historien bakom spionplanet U-2 så beskrivs är för första gången Area 51 namngivet och placerat på en officiell karta.

Vad man har pysslat med där? Provflugit hemliga prototyper av diverse spionplan och liknande. Om man har gömt utomjordingar och flygande tefat? Inte i samband med U-2 i alla fall. Finns det mer att offentligöra? Säkert som amen i kyrkan.

15aug 13

Mer Loke i Thor: The Dark World

Steve Weintraub på Collider fick en väldigt öppenhjärtig intervju med Alan Taylor, regissör till Thor: the Dark World där han bland annat berättar att de nyligen filmat nya scener med Tom Hiddleston som Loke och hela processen med att göra en Marvelfilm.

Så mer scener med Loki alltså, inte så konstigt med tanke på mottagandet han fick på Comic-Con. Plus att han gick från att vara en överraskning i slutet på teasern till att vara en av huvudpersonerna i trailern.

Eftersom Loke inte kommer att delta i Avengers: Age of Ultron, så blir nästa eventuella tillfälle beskåda honom efter Thor: the Dark World först i Thor 3, som Natalie Portman pratade om i en intervju nyligen.

Thor: the Dark World har svensk biopremiär den 30 Oktober.

14aug 13

Star Trek Into Darkness utsedd till sämsta Star Trek någonsin

Under helgens Star Trek 2013 konvent i Las Vegas så fick fansen ranka alla 12 Star Trek filmer, och Galaxy Quest, från bästa till sämsta film och sist av alla blev Star Trek Into Darkness. Ja, J.J Abrams film som hade biopremiär i våras och fick bra kritik är alltså den sämsta av dem alla.

Sämre än Star Trek V: The Final Frontier, den där de åker till galaxens mitt i jakt efter Gud. Eller Star Trek IV: The Voyage Home där de åker tillbaka i tiden till mitten av 80-talet i jakt på en knölval.

Bästa film? Star Trek II: The Wrath of Khan såklart, tätt följt av Star Trek: First Contact. För placeringen av de övriga så har Badass Digest den kompletta listan.

13aug 13

Kortfilm: Star Wars Speed Dating

Om du lever för länge sedan i en galax långt långt borta så är det inte alltid så lätt att få en dejt.

13aug 13

Pacific Rim fortsätter dominansen i Kina, floppar i Japan

Pacific Rim öppnade på förstaplats i Kina förra helgen och fortsätter att vara nummer 1 även den här helgen, trots konkurrens från inhemska filmer. Summan för de andra helgen är 33.9 miljoner dollar, vilket gör att den spelat in hela 79 miljoner dollar där.

De Japanska tittarsiffrorna är dock ingen rolig läsning. 2.9 miljoner dollar räcker bara till sjätte plats på den Japanska biotoppen, efter filmer som World War Z och Wolverine.

Pacific Rim har nu spelat in totalt 344 miljoner dollar världen över, och analytiker bedömer att den globala totalsumman kommer att stanna strax över 400 miljoner dollar. Inte tillräckligt mycket för att gå jämt upp, men inte heller någon finansiell katastrof.

12aug 13

Tom Cruise vs Aliens. Igen.

Först oblivion, sedan Edge of Tomorrow och nu ska Tom Cruise kämpa mot utomjordingar i Yukikaze. Precis som Edge of Tomorrow är förlagan en Japansk novell, den här gången skriven av Chohei Kambayashi.

11aug 13

Recension: 2019 The New Barbarians

År 2019 har ett globalt kärnvapenkrig lämnat världen i ruiner. De som överlevt har samlat sig i karavaner, som vandrar igenom ödemarken i jakt på civilisationen. Det är ont om resurser, och maten är nästan obefintlig.

1982 års syn på det framtida modet är... annorlunda.

I ödemarken finns också tempelriddarna som tagit på sig uppdraget att straffa de som är skyldiga till undergången: resten av mänskligheten. De enda som står i deras väg är vapenbröderna Scorpion och Nadir.

”pew pew pew”

Det här är något så udda som en spagetti-western i postapokalyptisk miljö, kan det verkligen fungera? Ja, innan man svarar på det måste man kanske först definiera ”fungera”. Om man menar att det är underhållande så är svaret ja. För så gott som alla andra definitioner är svaret nej.

Dags att plocka fram den stora bössan

Skådespeleriet är inte mycket att hänga i granen, de flesta nöjer sig med att grimasera och röra på munnen i förhoppningen om att dubbningen ordnar resten. Andra grimaserar inte alls, men inte blir dubbningen bättre för det.

na na na na na na na na na na na na na na na na SCORPION

Specialeffekterna är inte heller något vidare, nästan hela filmens obefintliga budget har gått åt till att täcka några golfbilar i plåt och metallrör, och resten har gått åt till silvertejp. Enorma mängder silvertejp. Allt, precis allt, får finna sig att täckas av ett lager silvertejp. Varför man vill täcka allt med silvertejp lämnar jag som en uppgift till läsaren.

Kom med mig om du vill leva... en stund till i ödemarken.

Värdelöst skådespeleri och kassa specialeffekter borde även betyda kass film. Men det är något med den ändå, något som man inte kan sätta fingret på. En känsla av att här finns ett guldkorn begravt under krystade repliker, dåligt skådespeleri och billiga specialeffekter. Kanske är det nostalgi till filmen var ny, och man spenderade sina yngre tonår med att svälja allt man kom över.

Betyget blir: Godkänt

10aug 13

Alex Kurtzman och Robert Orci skriver även Star Trek 3

Duon Kurtzman och Orci som skrivit manuset till de två senaste Star Trek filmerna är i förhandlingar om att skriva även Star Trek 3, trots rykten om att Paramount och Skydance letade efter nytt blod. Eller i alla fall nya manusförfattare.

Än så länge finns det varken titel eller premiärdatum, men det faktum att Star Trek fyller 50 till hösten 2016 gör att de flesta fans hoppas att en film ska vara klart till dess.

10aug 13

Mer detaljer om tv serien Flash

För drygt 1,5 vecka sedan kom nyheten att Flash får egen tv serie som en spinoff från Arrow. Sedan dess har det sakta trillat ut en och annan detalj om den kommande serien, så det är dags att göra en liten summering av det vi vet.

Barry Allen, som senare blir Blixten, kommer att vara med i avsnitt 8, 9 och 20 av den andra säsongen, varav avsnitt 20 även kommer att agera som pilotavsnitt till den kommande tv-serien. När vi först möter honom är han en vanlig kriminaltekniker, och både han och hans förvandling till Blixten kommer att vara förankrad i verkligheten så mycket som möjligt.

Introduktionen av blixten är även första gången som Arrow introducerar någon med superkrafter. Sättet de planerar att ge honom superkrafter är genom en extraordinär händelse, och en stor del kommer att handla kring hur Barry hanterar sina nyfunna krafter. Oliver och Barry kommer även att interagera med varandra vid ett flertal tillfällen.

Slutligen är ju frågan hur man rent visuellt har tänkt sig visa upp blixtens hastighet utan att knäcka budgeten för specialeffekter? Genom att göra det annorlunda såklart, och inte bara låta honom sudda omkring. Vad som riktigt menas med det får vi nog vänta till nästa vår innan vi vet.

Arrow är tillbaka på Kanal 5 den 27 Augusti klockan 20:00 med slutet av säsong 1.

09aug 13

Trailer till Thor: the Dark World

Ytterligare en trailer till Thor: the Dark World. Om du missade den första så finns den här.

Biopremiär den 30 Oktober.

08aug 13

Recension: G.I Joe Retaliation

Pakistans president har blivit lönnmördad, och landet skaks av våldsamma kravaller. Så givetvis måste gamla hederliga USA se till att inte dess kärnvapnen hamnar i fel händer. Hur man gör det? Man skickar in gamla trotjänaren G.I. Joe såklart! Och i sista sekunden också, för byggnaden där de förvaras är redan smockfull med terrorister i alla hörn.

Men se, de har blivit bedragna för i vita huset sitter inte alls den riktiga presidenten utan en kopia från Cobra. Så G.I Joe får skulden för allt, blir utplånade (nästan) och... Ja, se till att det kommer några actionsekvenser med jämna mellanrum för däremellan händer inte ett skvatt. Typ. Eller ja, det händer ju saker eftersom folk går och pratar men vad de säger är inte så viktigt.

Nä, det är inte för den spännande handlingen och den gripande dialogen man ser en film som denna. Det är bara en sak: actionsekvenser. Fast när jag tänker efter, är det nog två saker: actionsekvenser och leksaker. Leksaker för vuxna alltså, även om filmserien är skapad som leksaker för barn.

Och det märks att Hasbro står som producent till filmen, för här visas det upp leksaker på löpande band. Motorcyklar med maskingevär och tillräckligt med raketer för att spränga ett helt kvarter. Coola tanks, som när man tänker efter är totalt opraktiska men det gör inget för jäklar vad coola de ser ut när man är 12. Ännu coolare bandfordon som mest påminner om The Dark Knighs bil, fast med larvfötter, maskingevär och målsökande raketer. Massor av raketer. Så många att fastän det räcker med en träff för att förvandla allt till ett eldklot så skjuter vi av en fyra fem till. En svävare som man vill ha fastän den inte gör annat än åker från höger bildkant till vänster. Eller om det var vänster till höger?

Betyget blir: Knappt godkänt.

12-åringens betyg blir: Väl godkänt, om du ursäktar ska jag snällt gå och skriva brev till tomten.

Hasbros betyg blir: Ka-ching.

07aug 13

Enders Game trailer #2

Ytterligare en trailer till Enders Game, medan den första trailern fokuserade på vad som hände innan filmen så är det action, action, action den här gången.

Biopremiär den 8 November.

06aug 13

Snowpiercer slår tittarrekord i Sydkorea

Snowpiercer har sålt fyra miljoner biljetter den första veckan. Det gamla rekordet på 8 dagar tangerades av bland annat Transformers: Dark of the Moon och Iron Man 3. Enligt distributören så har det sålts mer biljetter under veckan än vad som såldes under premiärhelgen, så de förväntar sig att den kommer att fortsätta gå bra ett tag till.

Den mest sedda filmen någonsin i Sydkorea är Bong Joon Ho's tidigare film, the Host från 2006, som sålt totalt 13 miljoner biljetter.

Det är fortfarande okänt när snowpiercer kommer till Sverige.

05aug 13

Kan Pacific Rim få en uppföljare trots allt?

Pacific Rim har inte direkt rosat biljettförsäljningen sedan den hade världspremiär för snart en månad sedan, och planerna på en uppföljare som påbörjades redan före jul förra året blev det inte längre något tal om. Förutom allt prat om vad som var planerat men aldrig kommer att bli, vilket i sig är lite sorgligt.

Men filmen har ändå rullat på världen runt, och spelat in en miljon här och en miljon där. I Kina så spelade den in 45.2 miljoner dollar. Vilket är lika mycket den spelade in i USA på samma tid, men i Kina så räcker det till den sjätte största premiärhelgen någonsin för en Hollywoodfilm. Det gör ändå att filmen kliver längst upp på den internationella (det vill säga utanför USA) biotoppen.

Och på fredag, den 9 Augusti har filmen äntligen premiär i Japan vilket också torde synas i biljettkassan. Kaiju, vilket är namnet på monstren, är ju trots allt ett Japanskt begrepp för monsterfilm med rötter i bland annat Godzilla.

I helgen som gick så hade den även svensk biopremiär och placerade sig som nummer två, efter Monsters University. Dessutom puttade den ner Wolverine från första till tredje, och World War Z från andra till fjärdeplats. Synd bara att Filmägarnas kontrollbyrå som sammanställer listan inte redovisar några biljettintäkter så det går att avgöra hur jämnt eller ojämnt det är.

Summa summarum har den nu spelat in över 290 miljoner dollar världen över, vilket gör att det sakta och säkert kryper närmare break-even för varje dag som går. Men en strålande premiärhelg i Japan till helgen så kanske, kanske...

04aug 13

Kortfilm: Save the kiss

Superhjälten har återigen räddat flickan, och nu befinner de sig på hennes balkong. Du vet vad som väntar... eller?

Save the Kiss från Stephen VitaleVimeo.

03aug 13

Avatar får ytterligare en uppföljare

Att Avatar skulle få uppföljare är känt sedan länge, även om det börjar vara troligt att den ursprungliga planen med en biopremiär 2015 börjar vara osannolik. Och som ett brev på posten kommer nu nyheten att Avatar 2 inte kommer att ha biopremiär förrän i December 2016, följt av Avatar 3 i December 2017. Men det slutar inte där, det kommer även en Avatar 4 i December 2018!

Dessutom har James Cameron rekryterat Josh Friedman (War of the Worlds, Sarah Connor Chronicles), Rick Jaffa & Amanda Silver (the Relic, Rise of the Planet of the Apes) och Shane Salerno (Armageddon, Alien vs Predator Requiem) för att hjälpa till med att skriva manuset.

Det betyder ju även att den mytiska Battle Angel blir försenad ännu ett år. Minst.

02aug 13

Troops – Klassisk kortfilm

Idag är det dags för en klassisk kortfilm från 1997, nämligen TROOPS. Se, njut, mins.