Sci-Fi Film Science-Fiction och film i underbar symbios

30sep 13

Marvel förbereder tv-serien Agent Carter

Ifall TV-serien Agents of S.H.I.E.L.D skulle bli en succé (och baserat på tittarsiffrorna för pilotavsnittet är det en möjlighet) så har Marvel redan nu vissa planer på att göra en tv-serie av Agent Carter, kortfilmen som kommer med Iron Man 3.

Agent Carter utspelar sig ett år efter Captain America och följer Steve Rogers flickvän, Agent Carter (spelad av Hayley Atwell), när hon bygger sin karriär som agent inom föregångaren till S.H.I.E.L.D. En kortfilm som för övrigt fick betyget Väl Godkänt tidigare.

Det är dock tidigt i utvecklingen, och det finns ingen kanal som visat intresse eller någon som kan tänkas arbeta med manus eller regi. Det är inte ens klart ifall Hayley Atwell kommer att delta, vilket gör att vi nog troligen får vänta till vintern 2015/2016 innan den kommer på tv.

25sep 13

Ny trailer för Thor: Dark World

Under premiären av Agents of S.H.I.E.L.D inatt (som var den högst rankade piloten sedan 2009) så passade man även på att visa en ny trailer för Thor: Dark World.

Svensk biopremiär den 30 Oktober.

25sep 13

Kortfilm: Snowpiercer prequel

Följande är en animerad kortfilm som utspelar sig innan Snowpiercer, och förklarar hur världen förvandlades till ett gigantiskt isklot och introduktion för själva tåget.

Snowpiercer slog tittarrekord den första veckan efter premiären i Sydkorea i början av Augusti, men det är fortfarande okänt när den kommer ut i övriga världen. Vad vi däremot vet är att distributören, Weinstein, i sin oändliga visdom har krävt att man klipper bort 20 minuter av filmen eftersom ”annars begriper inte bönder i Ohio vad den handlar om”.

13sep 13

Teaser för Monsters: Dark Continent

Empire har fått tag på en första teaser för Monsters: Dark Continent, fortsättningen på Gareth Edwards Monsters, som utsågs till förra årets näst bästa film. Men eftersom Gareth Edwards är upptagen med Godzilla, så har manus och regi fallit på två okända förmågor.

12sep 13

Namninsamling till förmån för fler filmer med Loke

Vad vill vi ha? Mer Loke! När vill vi ha det? När en namninsamling på change.org når 20 000 underskifter tydligen. Något den mycket väl kan nå inom en snar framtid, eftersom det redan är över 15 000 som har signerat den.

Hur Marvel kommer att reagera när insamlingen når sitt mål låter jag vara osagt, men om Thor: the Dark World når över de uppsatta målen så tror jag mycket väl att det kan bli en film med Loke inblandad.

11sep 13

Jurassic Park 4 är nu Jurassic World

Jurassic Park IV som i våras blev uppskjuten på obestämd framtid är nu tillbaka i almanackan, närmare bestämt den 12 Juni 2015. Tillsammans med releasedatumet så kommer även den officiella logon som avslöjar att filmen numer heter Jurassic World.

09sep 13

En första titt på Sentinels från X-Men: Days of Future Past

08sep 13

Agents of S.H.I.E.L.D får en egen sajt

Trogna läsare av den här bloggen, och av döma av besöksstatistiken är ni rätt många, vet att det skrivits en hel del om den kommande tv-serien Agents of S.H.I.E.L.D här under sommaren. Dessvärre har det sållats en hel del bland nyheterna, helt enkelt för att undvika att den ska helt ta över nyhetsflödet.

För att råda bot på det har vi därför nyligen lanserat systersajten Agents of S.H.I.E.L.D under den gångna helgen. Där har du under helgen kunnat se en brittisk trailer, funderat över om man verkligen kan se avsnittet en vecka i förväg på Kanal5play och kunnat följa med bakom kuliserna.

08sep 13

Recension: Oblivion

Det är den 15 Mars 2077. Fem år har gått efter att Jack Harper fick sitt minne raderat av säkerhetsskäl, men trots det plågas han av drömmar om en okänd kvinna. Nu är det bara 2 veckor kvar av han och Victorias uppdrag. Det har gått 50 år sedan asätarna förstörde månen, och då drabbades jorden av kraftiga jordbävningar som utplånade nästan alla städer. Sedan kom tsunamin och spolade bort resten. Sedan kom invasionen. Jorden vann kriget, men allt som återstår är en radioaktiv ödemark. Mänskligheten tog sin tillflykt till Saturnus måne Titan, medan några är kvar för att skydda vattenriggarna som omvandlar havsvatten till fusionsenergi som kolonin behöver.

Och om du tycker det är en del saker som verkar udda med filmens premisser, så har du helt rätt. Något är inte riktigt som det ska, men det går inte riktigt att sätta fingret på det. Det är även en mycket vackert fotad film, med oändliga helikopterbilder över Islands vulkaner som med datormagi fås till att föreställa ett ödelagt New York.

Däremot så händer det inte så mycket, och efter en stund börjar man inte undra om Morgan Freemans karaktär ska dyka upp snart. När han till slut gör det så står klockan på närmare 55 minuter, och precis som man kan ana ifrån trailern så är det tänkt att gruppen överlevare som gömmer sig under mark ska vara en komplett överraskning. Men eftersom det visades upp redan i den första trailern så sitter man mest och väntar på det.

Betyget blir: Knappt Godkänt.

08sep 13

Kortfilm: Star Drunk – Space Alien V

Vad händer om man samlar ett antal fulla manusförfattare och ber dem skriva ett filmmanus, och sedan samlar ett antal minst lika fulla skådespelare när det är dags för inspelning? Svaret är Star Drunk: Space Alien V och stor underhållning.

08sep 13

Sci-Fi Film vill tacka alla besökare

Sci-Fi Film har fortsatt att slå besöksrekord hela sommaren. I mitten av Juli var det första gången som det var mer än 100 besökare på en dag, och igår var det första gången som det var över 100 besök per dag i en hel vecka. Faktum är att under de 7 första dagarna i September har sidan fått mer besök än under hela Februari, och snittar på 130 besök per dag.

Tusen tack till alla våra besökare, för det är trots allt tack vare er som den här sidan har fortsatt att leva vidare efter att den startade för ett år sedan.

07sep 13

Stargate på väg att få en remake

Roland Emmerich som regisserade Stargate från 1984 har enligt Digital Spy tagit kontakt med MGM som äger alla rättigheterna till Stargate om att få göra en triologi, med början i en remake av originalet.

Stargate, med Kurt Russel och Ultron... nej, James Spader ska det vara, i huvudrollerna var hyfsat framgångsrik på sin tid, och gav senare upphov till inte mindre än fyra tv-serier. Den mest framgångsrika, Stargate SG-1, visades i hela 10 år.

06sep 13

RoboCop trailer

Den första trailern för RoboCop, med svenske Joel Kinnaman under rustningen, är här! Och för de som oroat sig över bilderna på den nya dräkten kan andas ut, han kommer även att synas i något som påminner om den klassiska blågrå utstyrseln. Och jag tror bestämt det där var en ED-209 som patrullerar på gatorna också.

Dessutom har LA Times ett gäng bilder från filmen och en lång intervju med regissören Jose Padlha.

Får bara hoppas att även den cyniska storfinansen som bara bryr sig om vinsten och inte om människorna som återfinns i originalet även får vara med den här gången. Svaret får vi den 7 Februari.

05sep 13

Under Kupolen får premiärdatum på Kanal 5

Under the Dome, baserat på Stephen Kings bok med samma namn, kommer att visas på Torsdagar klockan 22, med start den 3 Oktober. Direkt efter Agents of S.H.I.E.L.D som har premiär samma dag.

Serien som visades i USA i sommar var en stor publiksuccé (för att vara sommarunderhållning), och fick givetvis en andra säsong nästa sommar.

05sep 13

Agents of S.H.I.E.L.D får svenskt premiärdatum!

Torsdagen den 3 Oktober klockan 21:00 är det dags att bänka sig framför Kanal 5, för då är det dags för den svenska premiären av Agents of S.H.I.E.L.D. Det betyder att vi kommer att få se avsnitten i Sverige bara 1 vecka och 2 dagar efter att det visats i USA. Det firar vi med följande nya trailer, som återigen visar ett och annat klipp som inte visats tidigare.

05sep 13

Ny trailer till Gravity

Det har dykt upp en ny trailer till Alfonso Cuaróns film Gravity, som i likhet med teasern och ett klipp som visades på Comic-Con fokuserar på paniken när man är på väg att bli strandsatt i yttre rymden.

Biopremiär den 25 Oktober.

04sep 13

Hösten och vinterns premiärer på DVD och Blu-Ray

Det börjar vara på tiden att uppdatera den tidigare listan över premiärdatum, speciellt eftersom nästan alla filmer på den listan redan haft premiär och det har knappt hunnit bli September. Så därför ger vi oss raskt i kast med de filmer som vi vet om kommer att få premiär under hösten och vintern 2013.

Först ut är Star Trek: Into Darkness som släpps den 11 September. Även om Star Trek fansen utsåg den till sämsta Star Trek filmen någonsin, så är den en hyffsad framgång både hos kritiker och publik.

Den andra oktober släpps den femte och sista säsongen av Fringe i Sverige, men oroa dig inte eftersom männen bakom serien har nya projekt på gång. Projekt som Star Wars Episode 7, Star Trek 3 och Edge of Tomorrow.

Den 9 Oktober kommer en ny samlingsbox med alla tre av Christopher Nolans Batmanfilmer i form av Dark Knight Triology. Alla tre filmerna på Blu-Ray och dessutom massor av nytt extramaterial som inte givits ut tidigare för bara 399 kronor.

Den 16 Oktober kommer Curse of Chucky, den senaste i filmserien om den seriemördande onda dockan. Av trailern att döma så verkar filmen återgå till sina skräckfilmsrötter.

Man of Steel kommer ut den 23 Oktober, samma dag som sovjetiska trupper upptäcker en fasansfull plan i Frankenstens Army.

Den 30 Oktober är det dags för After Earth, mastodontfilmen som man redan i trailern kunde förstå inte skulle vara något vidare.

Sedan händer ingenting förän den 27 November, då Wolverine beger sig till Japan och hamnar i konflikt med en mängd samurajer.

I December regnar det dock premiärer igen, med den 8 säsongen av Supernatural, World War Z och Pacific Rim som alla tre har premiär den 4 December.

Den 11 December försöker Matt Damon komma upp till Jodie Fosters rymdstation i Elysium.

04sep 13

Transformers: Age of Extinction

Transformers 4 är nu officiellt Transformers: Age of Extinction. Med offentliggörandet följde också den teaserposter som man kan beskåda till vänster.

Så vad handlar det då om för utrotning? Är det människorna med Mark Wahlberg och Stanley Tucci som är hotade, eller är det möjligen Autoboterna som blir decimerade? Eller är det kanske comeback för något som redan troddes vara utrotat för länge sedan?

I en intervju med Kinsesiska Beijing News så berättat producenten Lorenzo di Bonaventura att det äntligen är dags för de mest väntade av alla transformers, nämligen Dinobots. Robotar som inte förvandlas till bilar, lastbilar eller flygplan utan till livs levande dinosaurier. Hur de har lyckas gömma sig i flera årmiljoner får vi veta nästa sommar.

03sep 13

Bryan Cranston ska INTE spela Lex Luthor

Som vi skrev förra veckan, så gick ett rykte om att Bryan Cranston skulle spela Lex Luthor i uppföljaren till Man of Steel. Väldigt lösa rykten, och som förväntat så har de nu visat sig vara felaktiga.

I en intervju med Boston Globe under helgen så förnekade han alla sådana uppgifter, och sa att ryktet verkade främst bygga på att både han och Lex Luthor är flintskalliga.

02sep 13

ABC presenterar Agents of S.H.I.E.L.D

I natt visade ABC ett program om alla sina nya tv-serier, och ett av inslagen var givetvis om Agents of S.H.I.E.L.D där vi bjuds på intervjuer med skådespelarna och även en del nya klipp från pilotavsnittet. Kanal 5 har fortfarande inte offentliggjort något premiärdatum, men skriver på sin facebooksida att de ska visa avsnittet tätt efter USA där den har premiär 24 September.

01sep 13

Skänk pengar till inspelningen av Död Snö: Röd vs Död

SI Död Snö så drabbas ett ungdomsgäng på semester i en öde stuga av nazistzombies som återvänt från de döda. En mycket underhållande skräckkomedi som gjorde att regissören fick en resa till Hollywood och Hansel & Gretel – Witch Hunters. Som vi skrev om i början på Februari så har Tommy Wirkola sedan dess återvänt till Norge för en uppföljare, som nu har bytt namn till Dead Snow: Red vs Dead. Sedan dess har det varit tyst.

Tyst fram till nu vill säga, för efter att finländska Iron Sky: the Coming Race lyckas samla ihop över 150 000 dollar i sommar så försöker sig även norrmännen på så kallad crowdfunding. Genom att skänka så lite som lite drygt 35 kronor så får man en poster, och för ca 200 kr så får man filmen direkt den är klar.

Så varför inte göra som jag, gå in på http://igg.me/at/deadsnow2/, donera en slant och bered dig på ett par underhållande timmar med nazistzombies, och hörde jag någon prata om nazistzombietanks?