Sci-Fi Film Science-Fiction och film i underbar symbios

30nov 13

Warcraft byter releasedatum

Som vi skrev för några veckor sedan har Star Wars Episode VII premiär samma dag som Warcraft var planerad, och spekulerade redan då i att Warcraft troligen kommer att byta premiärdatum. Och nu är det officiellt att det nya premiärdatumet är 11 Mars 2016 för Warcraft.

Samtidigt har Seventh Son vars biopremiär hastigt blev inställd i början av Oktober nu har blivit flyttat till 6 Februari 2015. Japp, det är över ett år kvar till premiären av fantasyfilmen som släppte en trailer och visade upp sig på Comic Con i somras och gång på gång blivit uppskjuten.

26nov 13

Mer detaljer om Chappie av Neill Blomkamp

Som vi berättade i somras, så kommer nästa film från Neill Blomkamp vara Chappie och likt District 9 bygger den delvis på en av regissörens tidigare kortfilmer. På bio så kommer den i Mars 2015.

Filmen handlar om en robot med artificiell intelligens som blir stulen av två lokala gangsters, som vill använda den för sina egna illvilliga syften. Rösten till Chappie kommer att göras av Sharlto Copley, och gangsters spelas av den sydafrikanska rappduon Ninja och Yolandi Visser. Men den har även lockat lite Hollywoodstjärnor också i form av Hugh Jackman och Signourney Weaver.

25nov 13

Hunger Games: Catching Fire slår premiärrekord

Under premiärhelgen så spelade Hunger Games: Catching Fire hela 307,7 miljoner dollar globalt. I Nordamerika så sätter filmen nytt rekord för den största premiärhelgen i November med 161,1 miljoner, vilket även är den fjärde största premiärhelgen någonsin efter Avengers (207.4 miljoner), Iron Man 3 (174,1 miljoner) och den sista Harry Potter (169,2 miljoner).

Den är även betydligt mer än den första filmen, som bara spelade in 211,8 miljoner i Mars 2012. Hunger Games spelade in totalt 691 miljoner och förväntan är att uppföljaren ska spela in betydligt mer.

25nov 13

Klart vilka som spelar Quicksilver och Scarlet Witch

Marvel har offentligjort att Quicksilver och Scarlet Witch kommer att spelas av Aaron Taylor-Johnson och Elizabeth Olsen i Avengers: Age of Ultron. Syskonduon är de enda nya karaktärerna, förutom Guardians of the Galaxy, i fas 2 av marvels filmuniversum.

Aaron Taylor-Johnson är kanske mest känd för att spela huvudrollen som Kick-Ass i de båda filmerna som bär samma namn. Elizabeth Olsen är en relativ nykomling, men vi har redan kunnat se henne i exempelvis Oldboy. Men de båda kommer även att mötas i nästa års remake av Godzilla.

23nov 13

Kommer ni ihåg Mad Max: Fury Road?

Uppföljaren/remaken Mad Max: Fury Road spelades in i Namibia under hösten 2012 och var planerad att komma på bio någon gång under 2014. Fastän det redan har varit 6 månader med filminspelning, så ska det ändå fortsätta med ytterligare 3 veckor med början i går.

Nu har äntligen filmen fått ett releasedatum också, den 15 Maj 2015. En sommar som redan är så välfyld med förväntade filmer att Star Wars Episode VII flyttat till December.

22nov 13

Kortfilm: Lunar

Los Angeles, 2057. En laglös man fångas och döms till livstids fängelse på månanstalten. För att återförenas med sin familj måste han bli den förste fången som flyr det korrupta systemet och återvända till jorden.

Skriven och regiserad av Tyson Wade Johnston som även gjort kortfilmen Seed.

21nov 13

Helix

TV serien Helix, med bland annat Ronald D. Moore som producent, har premiär på SyFy den 10 Januari men redan nu har man släppt en första trailer. En trailer med tydliga influenser från Andromeda Strain och The Thing. Om och när serien kommer till Sverige är okänt.

20nov 13

En tredje trailer för RoboCop

Först fick vi en hyffsad trailer, sedan fick vi en sämre trailer och nu har vi fått ytterligare en trailer. Är det tredje gången gillt?

19nov 13

Teaser för Return of the Jedi

Vi har fått en trailer för Star Wars, både en teaser och en trailer för Empire Strikes Back, och nu är det dags att avsluta det hela med en teaser för Return of the Jedi.

18nov 13

Flash får ett eget pilotavsnitt

Vi berättade tidigare att Arrow får en spinoff om Flash, eller Blixten som han brukar kallas på svenska, efter att ha introducerat karaktären i avsnitt 8 och 9 skulle han sedan återkomma i avsnitt 20 som även skulle fungera som pilotavsnitt till den egna tvserien.

Nu skriver Deadline att man ändrat sig, och ska istället filma ett riktigt pilotavsnitt till serien, efter att ha sett avsnitt 8 och 9 av Arrow som sänds i USA i December. Hur det blir med karaktärens närvaro i avsnitt 20 ska tydligen diskuteras under den kommande veckan.

17nov 13

Trailer för Divergent

I Divergent så har världen delas in i fem olika fraktioner baserat på ens personlighet. När man blir tillräckligt gammal så tvingas man genomgå ett personlighetstest, för att sedan bli tilldelad en av fraktionerna som man kommer att tillhöra resten av livet. Dock finns det ett fåtal, Divergenta, som inte passar in i någon av fraktionerna.

Biopremiär den 21 Mars 2014.

16nov 13

Daredevil och Jessica Jones får showrunners

Det har bara gått lite mer än en vecka sedan Marvel presenterade fyra nya serier och en miniserie som kommer att visas på Netflix med början 2015, men redan har både Daredevil och Jessica Jones fått en showrunner som ansvarar för manus och produktion.

Daredevil kommer troligtvis att skötas av Drew Goddard enligt Hollywood Reporter. Drew Goddard har tidigare varit manusförfattare för serier som Buffy The Vampire Slayer, Angel, Alias och Lost. Han har även hunnit med att skriva manus till filmer som Cloverfield, World War Z och Cabin in the Woods som han även regisserade.

Melissa Rosenberg försökte för några år sedan ta fram en serie åt ABC baserat på marvelkaraktären Jessica Jones, men den blev aldrig av. Nu har hon dock fått förnyat förtroende, och kommer att agera manusförfattare och producent av serien som produceras exklusivt för Netflix. Annars är hon mest känd för att ha skrivit manuset till alla fem Twilightfilmerna.

15nov 13

Solur, månadens bild av Simon Stålenhag

Med ett fruset lantbruk någonstans i Sverige, så börjar vi en serie av bilder av den svenske målaren Simon Stålenhag. Vi kommer att återkomma med fler bilder med någorlunda regelbundenhet, men du kan redan nu besöka hans hemsida. Eller varför inte köpa den som affisch.

14nov 13

Batman vs Superman, enligt Pete Holmes Show

The Pete Holmes Show samarbetar med CollegeHumor och skapar följande mycket underhållande sammanfattning av den kommande Batman Vs Superman.

Men vi nöjer oss inte med bara ett klipp, utan varför inte ytterligare en sketch där Wolverine får sparken från X-Men.

13nov 13

Ytterligare trailer för Empire Strikes Back

För några veckor sedan bjöd vi på teasern till Empire Strikes Back som bara består av konceptbilder, och nu är det dags för trailern. Som bjuder på klipp från alla viktiga scener i filmen, The Imperial March och inga som helst repliker förutom i slutet där en voiceover berättar att fortsättningen av Star Wars nu finns i vår galax.

11nov 13

Även Hourman kan bli tv-serie

Först Arrow, sedan spinoffen Flash, och nu uppger Hollywood Reporter att även Hourman kan bli en tv-serie på kanalen The CW.

Hourman handlar om den brilliant-men-bekymrade biokemist Rex Tyler som upptäcker att synerna som har plågat honom sedan han var liten i verkligheten är glimtar av tragiska händelser som kommer att inträffa om exakt en timme. Han bestämmer sig för att förhindra händelserna i ett försök att vinna tillbaka sin exfru och son, men istället finner han en ny mening med livet.

10nov 13

Recension: Star Trek Into Darkness

Klass M planeten Nibiru. En gigantisk vulkan är på väg att få ett utbrott som kommer att ödelägga hela planeten. Kan man rädda befolkningen utan att bryta primärdirektivet? En blan formas genast och sätts i verket, dock går det åt skogen på en gång. Och där kommer vi in i handlingen, med Kapten Kirk som har stulit innvånarnas heliga skrift och Spock som blir nersänkt i en vulkan med en superisbit.

Så filmen börjar med att Kirk blir degraderad till student, det exploderar en bomb på ett bibliotek, han blir återinsatt som sekundant, det hålls ett krismöte som blir attackerat, Kirk får återigen bli kapten över Enterprise och jaga rätt på skurken. Skurken då, han tar en bärbar transportör som för honom till Kronos, Klingonernas hemplanet.

Japp, i Star Trek Into Darkness behöver man en aparat stor som en sportbag för att kunna transportera sig från jorden till Kronos. Men bara om man är filmens skurk antagligen, eftersom övriga starfleet föredrar att åka runt i sina vanliga gigantiska rymdskepp.

Sedan verkar någon ha glömt berätta för Benedict Cumberbatch att man inte kommer att datoranimera hans huvud eller applicera några proteser inför nästa tagning, för här har han tagit till en vokalisering som gör att han pratar med hela ansiktet. Verkligen hela ansiktet, vilket bara ser konstigt ut.

Men det finns inte bara dåliga sidor av filmen, det finns bra också. Och den främsta är att det inte finns en lugn stund på hela filmen, det händer nya saker hela tiden. Och till skilnad mot den första Star Trek så går fotot inte längre ut på att försöka få med en lensflair i precis varje scen. Finns det några fler bra saker? Det gör det säkert, men det hela känns mest som... meh.

Betyget blir: Godkänt

Köp den som 3D Blu-Ray & Blu-Ray, Blu-Ray eller DVD.

10nov 13

Wolverine får uppföljare

Utan någon större fanfar lyckades Wolverine nyligen bli den näst lönsamaste x-men filmen, och har spelat in över 413 miljoner dollar världen runt. Ni vet alla vad det betyder, eller hur? Japp, det ska bli en uppföljare, och enligt Hollywood Reporter så har redan Fox inlett förhandlingar med James Mangold om ytterligare en historia med Hugh Jackman och adamantiumnklorna.

Förutom nästa års X-Men: Days of Future Past såklart.

09nov 13

Vem är bättre superhjälte, Loke eller Thor?

I en reklamfilm för Thor: The Dark World tillsammans med Comedy Central så undrar Loke vem som är den bättre superhjälten, Loke eller Thor. Och något säger mig att han inte kommer vara helt nöjd med svaret.

Efter det inte helt uppmuntrande svaret så går han vidare och undrar ifall det finns några barn som kan relatera till hans problem

09nov 13

Terminator kan få sin Sarah Connor nästa vecka

Enligt källor till Hollywood Reporter så kommer provfilmningar i jakten på vem som ska spela Sarah Connor i den kommande rebooten av Terminator. De som ska provspela är Emilia Clark, som regissören Alan Taylor redan känner från Game of Thrones, Brie Larson och eventuellt också Margot Robbie.

Provfilmningar för Kyle Reese är också på väg, men vid ett senare tillfälle. Det har pratas om att Garrett Hedlund eller Boyd Holbrook skulle vara intressanta. I rollen som Terminator är det åter dags för Arnold Schwarzenegger. Såklart.

08nov 13

Star Wars har premiär 18 December 2015

Enligt ett meddelande på StarWars.com så kommer premiären av Star Wars Episode 7 att skjutas ett halvår, från våren till julen 2015. Vilket nog kan behövas eftersom de inte kommer att börja inspelningarna förän till våren nästa år.

En annan anledning är att Avengers: Age of Ultron kommer att ha biopremiär i Maj 2015 och Ant-Man som blev flyttad från hösten 2015 till i mitten på Juli. Som vi sett under sommaren i år så är det mördande konkurrens bland sommarens blockbusters nu för tiden, och då ha tre filmer från samma koncern som tävlar om tittarna är säkerligen minst en för mycket.

Andra filmer som kommer att ha premiär på försommaren 2015 är Jurassic World, Terminator 5, Batman vs Superman, Assassin's Creed. Så en minst sagt fullsatt sommar, och säkerligen minst en av dessa filmer kommer att floppa.

Samma dag har dock Warcraft premiär, men oddsen för att den kommer att flyttas åtminstonde en vecka eller två ger knappt pengarna tillbaka.

08nov 13

RoboCop trailer #2

Den första trailern koncentrerade sig på ursprunget och effekterna av att försöka behandla en människa som en maskin. Nu har det kommit ytterligare en trailer, som har degraderat filmen till en ordinär scifi-action.

07nov 13

Marvel gör fyra nya tvserier åt Netflix

Det har tidigare varit tal om att Marvel förbereder fler tvserier än bara Agents of S.H.I.E.L.D som just nu visas på Kanal 5. Nu är affären klar, Marvel och Netflix har slagit sina påsar ihop och kommer med start 2015 att göra fyra serier med 13 avsnitt vardera, som sedan avslutas med en miniserie.

De som kommer att få sina egna tvserier med den här dealen är i tur och ordning Daredevil, Jessica Jones, Iron Fist och Luke Cage, och det hela kommer att avslutas med en miniserie när de slår sig samman i Defenders.

Någon som saknas i den här listan av tv-serier är dock Agent Carter som det skrivits om tidigare i höst.

06nov 13

Interstellar

Christopher Nolan har avslutat sin mycket populära triologi om Batman, och gett sig i kast med nästa projekt: Interstellar. Vad den handlar om? ”Tidsresor och alternativa dimensioner, där en grupp utforskare reser genom ett maskhål” är sådär lagom vagt för att kunna handla om nästan vad som helst.

Hur som helst har han lockat en stor skara etablerade skådespelare som Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Jessica Chastain, Michael Caine, Casey Affleck, Topher Grace, John Kuthgow, Ellen Burstyn, David Oyelowo och Wes Bentley.

Premiären är planerad till November 2014.

05nov 13

Aaron Taylor-Johnson är Quicksilver i Avengers: Age of Ultron

Aaron Taylor-Johnson spelar inte bara huvudrollen i Kick-Ass / Kick-Ass 2, utan kommer även att spela Quicksilver i Avengers: Age of Ultron. Quicksilver har, precis som DC Comics motsvarighet Blixen, övermänsklig snabbhet och är tillsammans med sin tvillingsyster Scarlet Witch de två nya karraktärer vi kommer att få möta för första gången i uppföljaren till Avengers.

Innan dess kommer vi också att få se Aaron Taylor-Johnson i den kommande omstarten av Godzilla.

03nov 13

Trailer för Hunger Games: Catching Fire

Efter en teaser i Maj och en Comic-Con trailer är det nu dags för ytterligare en trailer till uppföljaren till Hunger Games.

03nov 13

Ben Kingsleys om sitt nya Marvelprojekt och Ender's Game

Förra veckan så råkade Ben Kingsley nämna att han nyligen deltagit i ett hemligt marvelprojekt, och nyligen fick han frågan i en intervju av Vanity Fair om rykten som säger att det skulle vara en kortfilm om ett möte mellan Trevor Slattery och Mandarin, något som han inte kunde bekräfta. Dock dementerade han det inte heller, vilket inte var helt oväntat. Dock bekräftade han att det är en kortfilm, och därmed mest troligt den som kommer följa med Thor: The Dark World.

Han går sedan vidare till Enders Game, och berättar att det tog två timmar för makeupartisterna att skapa hans ansiktstattuering, och att han under den tiden sitter stilla med slutna ögon. Att han använder den tiden för att gå igenom, i sitt huvud, dagens scener och förbereder sig för inspelningen. Han berättar även att det är en Maurier som skapat tatueringen utifrån manuset i filmen, och att den berättar samma historia som filmen.

01nov 13

Trailer för X-Men: Days of Future Past

Filmen som knyter samman X-Men: First Class, med X-Men, X2 och X-Men 3, har inte biopremiär förrän den 23 Maj nästa år men redan nu har vi fått en första titt i form av deb här trailern.