Sci-Fi Film Science-Fiction och film i underbar symbios

30jan 14

Det blir en tredje film om Thor

Thor: The Dark World är den tredje mest inkomstbringande marvelfilmen, efter Avengers och Iron Man 3, så det är inte oväntat att det blir ytterligare att tillfälle att möta Thor, Loke, Jane Foster och de övriga.

Marvel har offentliggjort att manuset kommer att skrivas av Christopher Yost, som även är en av manusförfattarna till Thor: The Dark World, och Craig Kyle. Craig Kyle har tidigare varit producent till två första Thor filmerna.

Datumen sjätte Maj och åttonde Juli 2016 samt femte Maj 2017 är redan bokade för filmer i fas 3 av Marvels filmuniversum, som inleds med Ant-Man, så filmen kommer troligen att vara någon av dem som har premiär under sommaren 2016.

29jan 14

Trailer till Död Snö: Röd vs Död

Uppföljaren till Död Snö tar vid precis där den första slutar, och bjuder på mer norsk splatter med nazistzombies. Filmen har premiär i Norge den 12 Februari och i Sverige ser den ut att komma direkt på dvd någon gång till hösten.

27jan 14

I, Frankenstein är årets första bioflopp

I, Frankenstein med Aaron Eckhart i huvudrollen som monstret kom på en sjätteplats under premiärhelgen och spelade bara in 8,3 miljoner dollar trots en budget på 65 miljoner. Filmen som är baserat på en grafisk novell av Kevin Grevioux handlar om hur Frankensteins monster blir indraget i en tvekamp mellan demoner och gargoyles om mänsklighetens framtid.

Filmen har biopremiär i Sverige den 28 Februari.

26jan 14

Agent Carter spelas in i Vancouver?

Agents of S.H.I.E.L.D spelas in vid ABCs studio i Hollywood, Kalifornien men enligt källor till Comic Book Movie så håller man redan nu på och förbereder inspelningen av en Marvelserie i Vancouver, Kanada. Teorin är att det i så fall skulle handla om Agent Carter, som redan har ett manus och en ansvarig duo.

Man ska dock komma ihåg att det inte ens är beställt ett pilotavsnitt ännu, än mindre en hel serie. Dessutom har ABC officiellt redan beställt två nya serier och 11 pilotavsnitt inför nästa vinter, och döma av nuvarande tittarsiffror så är det bara 4-5 av dem som kommer att få plats i tablån.

Om det verkligen är så att Agent Carter kommer att spelas in i Vancouver, så är den i ett fint sällskap. Bland de sci-fi serier som tidigare spelats in i Vancouver är klassiker som Arkiv X, Stargate, Battlestar Galactica och Fringe. Och man kan drömma om skådespelare som David Hewlett eller Ammanda Tapping.

26jan 14

Vice med Bruce Willis i huvudrollen

Bruce Willis ska återigen spela huvudrollen i en film med androider, enligt Hollywood Reporter. Vice, som har beskrivits som en korsning mellan Westworld och Grand Theft Auto, utspelar sig på en framtida semesterort där personalen består av syntetiska människor och de rika kan leva ut sina mörkaste fantasier. Det finns ingen önska som inte går att uppfylla eftersom androidernas minne raderas varje natt. När en kvinnlig android av misstag översköljs med alla gamla minnen svär hon att hämnas över alla hemskheter hon tvingats utstå.

21jan 14

Se början av All Hail the King

Kan du inte vänta till den 5 Mars när Thor: The Dark World släpps på Blu-ray, så kan du redan nu se början av nästa Marvel One-Shot, All Hail The King.

20jan 14

Bonaverken, månadens bild av Simon Stålenhag

Bonaverkens kyltorn reser sig högt över grannskapet, i månadens bild för Januari. Precis som November och December är det svenske Simon Stålenhag som står bakom verket. Och om du gillar bilden kan du även köpa den som poster.

19jan 14

Batman Vs Superman upskjuten till 2016

Uppföljaren till Man of Steel var en av många filmer som skulle ha premiär under sommaren 2015, men precis som Star Wars Episode VII så har den nu flyttat på sig för att undvika den mördande konkurrensen. Enligt Hollywood Reporter flyttar dock ända till 6 Maj 2016 från sin tidigare datum i Juli 2015.

Man skjuter även på början av filminspelningen till det andra kvartalet i år, från den tidigare tänkta produktionsstarten under vintern. Anledningen till förseningen är att ge mer tid till Chris Terrio att färdigställa omskrivningen av David Goyers manus.

Samma datum är det sedan tidigare bestämt att en än så länge icke-namngiven film inom Marvels filmuniversum kommer att ha premiär samma dag.

18jan 14

Agent Carter tar ett stort steg på väg mot serie

Under presentationen av ABC vid Television Critics Association så avslöjades att det redan finns ett bra manus av Christopher Markus och Stephen McFeely, att Hayley Atwell återkommer i huvudrollen samt att duon Tara Butters och Michele Fazekas kommer att vara ansvariga för produktionen.

Enligt Hollywood Reporter sa ABCs president Paul Lee att serien ”har en bra chans att finnas på kanalen”. Än så länge är serien bara under utveckling och det är inte ens beställt ett pilotavsnitt ännu.

TV-serien Agent Carter är baserad på kortfilmen med samma namn som följde med Iron Man 3, och handlar om hur Peggy Carter försöker göra karriär inom säkerhetstjänsten trots sina sexistiska chefer i mitten av 40-talet.

Christopher Markus och Stephen McFeely har tidigare skrivit manus till, Captain America, Captain America: The Winter Soldier, Thor: The Dark World samt filmserien om Narnia. Kortfilmen Agent Carter skrevs av Eric Pearson, som även skrev manuset till de tidigare tre kortfilmerna.

Dominic Cooper, som spelar Tony Starks far Howard Stark, sa nyligen i en intervju med Zap2It att han inte skulle tveka till chansen att få spela rollen igen.

15jan 14

Ytterligare en skurk i Avengers: Age of Ultron

Enligt Hollywood Reporter kommer Thomas Kretschmann att spela Baron Wolfgang von Strucker. I serierna är han en motståndare både till Captain America och Nick Fury, och en av ledarna inom HYDRA.

Huvudskurk är dock Ultron, som spelas av James Spader, medan Avengers får förstärkning av Quicksilver och Scarlet Witch.

14jan 14

Michael Douglas är också Ant-Man

Marvel har avslöjat att Michael Douglas kommer spela Hank Pym och Paul Rudd spelar Scott Lang i Ant-Man, som inleder fas 3 av Marvels filmuniversum.

Samtidigt så skriver Edgar Wright på twitter att handlingen är densamma som han pratade om redan på Comic-Con 2006. Den börjar med en prolog om Hank Pym under 60-talet innan filmen fortsätter med att följa hur Scott Lang går får småtjuv till den nya Ant-Man.

09jan 14

Bilder på Ben Kingsley i All Hail the King

Som vi skrev för en vecka sedan, kommer nästa Marvel One-shot att heta All Hail the King, och att Ben Kingsley spelar huvudrollen. Nu kan Entertainment Weekly visa fyra bilder från kortfilmen, samt en lång intervju med männen bakom.

Filmen fungerar som epilog för Iron Man 3, och vi får möta Ben Kingsley i ett högsäkerhetsfängelse, där han blir intervjuad av en dokumentärfilmare. Kortfilmen fortsätter sedan med att visa klipp från Trevor Slatterys långa karriär.

Kortfilmen kommer tillsammans med Thor: The Dark World som släpps i Sverige den 5 Mars. Du kan redan nu förhandsbeställa den på DVD, Blu-Ray, Blu-Ray Steelbok eller Blu-Ray 3D.

08jan 14

Kortfilm: The Signal

2046. En ny energikälla, skapad för att lösa världens energikris, tros ha dödliga sidoeffekter.

07jan 14

Hintar om handlingen i Ant-Man

Ända sedan det blev klart att fas 3 av Marvels filmuniversum skulle inledas med Ant-Man har fans världen runt spekulerat över om det kommer vara Hank Pym eller Scott Lang som är huvudpersonen.

Enligt ett nytt blogginlägg från Edgar Wright, som både skriver och regisserar filmen, kan svaret vara att båda kommer att medverka. Inlägget, som bara består av ordet ”Homework” och en bild från avsnittet ”How to steal an Ant-Man” av Avengers: Earths Mightest Heroes.

Det avsnittet handlar om hur Scott Lang stjäl Ant-Man-dräkten av skaparen Hank Pym, och använder den för att råna banker för att kunna hjälpa sin sjuka dotter. Avsnittet slutar sedan med att Scott Lang övertar Hank Pyms plats som Ant-Man i Avengers.

Om man sedan tänker på att Kevin Feige, chef för Marvels filmavdelning, redan tidigare har talat om att filmen skulle handla om bankrån i någon form, så kan man förstå ifall folk nu spekulerar i att det skulle vara grundhandlingen för den kommande Ant-Man filmen. Men det hjälper inte speciellt mycket de som vill veta vem Paul Rudd spelar.

04jan 14

Är All Hail the King nästa Marvel One-Shot?

Namnet på kortfilmen som kommer att följa med Thor: The Dark World har inte offentliggjorts ännu, men enligt SuperHeroHype så har den brittiska motsvarigheten till statens medieråd av misstag publicerat, och sedan tagit bort, listan på extramaterial som kommer att följa med den brittiska utgåvan.

Enligt den listan så kommer nästa Marvel One-Shot att heta ”All Hail the King”, och vi vet sedan tidigare att Ben Kingsley troligen medverkar i den. Kommer vi att få se Trevor Slattery göra comeback i King Lear?

03jan 14

Kortfilm: Vacuity

Fångad i luftslussen till en döende rymdstation måste Alan välja mellan att överleva och få träffa sin familj igen eller offra sig själv för att rädda besättningen.

02jan 14

En första bild från Guardians of the Galaxy

Marvel har släppt en första bild från Guardians of the Galaxy, som är liknande den som visades upp under Comic-Con förra sommaren.

01jan 14

Bäst och sämst 2013

Nu när vi har gått in i ett nytt år är det dags att ta en paus, och se tillbaka på det gångna årets bästa och sämsta filmer. Man kan på en gång konstatera att filmåret 2013 var sämre än 2012, eftersom det inte delades ut ett enda mycket väl godkänd och bara två väl godkänd.

Vi börjar med de bästa filmerna

#5: Moon

Intelligens och underhållning i ett och samma paket från en ensam man på månen

#4: Grabbers

När irländare ska stoppa en invasion från yttre rymden behövs bara en stadig tillgång till Whiskey

#3: Dredd

Karl Urban är domare, jury och bödel i våldsam konflikt med den lokala drogkartellen

#2: Wolverine

Non-stop action när Logan blir indragen i en japansk familjefejd med fler sidor än en tärning

#1: Agent Carter

Bäst av alla är den här kortfilmen från Marvels filmuniversum

De sämsta filmerna

#1: Stranded

Ologisk, tråkig och kolmonoxidförgiftad i absoluta botten av 2013

#2: UFO

En film med Jean-Claude Van Damme om invasion från yttre rymden, nästan helt utan Jean-Claude Van Damme, utomjordingar och rymdskepp

#3: Battle of the Damned

Dolph Lundgren i Robots vs. Non-zombies gör kardinalfelet att ta sig själv på blodigt allvar.