Sci-Fi Film Science-Fiction och film i underbar symbios

28feb 14

Star Wars: det kända, det ryktade och det mystiska

Det är mycket rykten i omlopp vad gäller Star Wars Episode 7, så då är det tur att Empire har gjort en aktuell sammanställning av allt som är bekräftat och vad som bara är rykten.

Saker som är bekräftade

Filmen kommer att ha premiär den 18 December 2015.

J.J. Abrams och Lawrence Kasdans justeringar av Michael Arndts manus är färdigt.

John Williams kommer att komponera all filmmusik, precis som för de tidigare 6 filmerna i serien.

Filminspelningarna kommer att ske vid Pinewood studios mellan Maj och September. En del saker inspelade vid Bad Robots lokaler i Los Angeles, där det finns en ljudstudio och möjlighet för motion capture. Den kommer även att undvika green screen i mesta möjliga mån.

Det är en ny historia, och inget som är baserat på det expanderade universumet. Ursprungligen var det baserat på en outline som George Lucas skapat, men det kan ha ändrats under arbetet med manuset. R2D2 är tillbaka. Faktum är att den är den enda karaktären som är bekräftad för Episode VII.

Saker som ryktas

Skådespelare som erkänner att de haft möten om filmen: Harrison Ford, Carrie Fisher, Mark Hamill, Gary Oldman, Saoirse Ronan, Michael B. Jordan och Jason Flemyng.

Skådespelare som ryktas ha haft möten men inte erkänner något: Benedict Cumberbatch, Michael Fassbender, Hugo Weaving, Adam Driver, Chiwetel Ejiofor, Jack O'Connell, Sullivan Stapleton, Matt Smith, Jack Reynor och Jesse Plemons.

Vad ingen vet

Handlingen! Kommer vi att få se Luke, Leia och Han tillsammans igen? Kommer de att vara huvudpersoner eller bara biroller? Och vem kommer att agera skurk när det (förmodligen) inte finns några Sith kvar. För att inte tala om vilka planeter vi kommer att besöka.

Titeln! Den kan verkligen vara vad som helst, så varför inte använda följande titelgenerator. Och erkänn att en titel som Star Wars Epside VII: The Force Attacks skulle gör dig väldigt nyfiken.

26feb 14

Regissör sökes för Doctor Strange

Fas 3 av Marvels Filmuniversum består än så länge av bara en känd film, Ant-Man, och ytterligare tre datum under 2016 och 2017. Det är dock beställt manus till Thor 3, prat om att duon som regisserat Captain America: The Winter Soldier även ska regissera Captain America 3 och har länge ryktats om att Doctor Strange skulle bli film.

Enligt Hollywood Reporter ska arbetet på Doctor Strange gått så långt att man redan har haft eller kommer att ha möten med regissörerna Mark Andews (en av flera som skrivit och regisserat Pixarfilmen Modig), Nikolaj Arcel (skrivit och regisserat A Royal Affair som var Oskarsnominerad som bästa utländska film förra året), Dean Israelite (skaparen bakom Welcome to Yesterday) och Jonathan Levine som skapat Warm Bodies.

Man ska dock komma ihåg att det pratades tidigare om att Doctor Strange skulle vara en av filmerna i Fas 2, en filmplats som istället tillföll Guardians of the Galaxy. Om jag får spekulera så tror jag Marvel kommer att avvakta till efter premiären av Guardians of the Galaxy innan de fixerar alla de filmer som kommer att ingå i fas 3, men det kan inte uteslutas att titeln till någon eller båda filmerna 2015 kommer att presenteras under sommarens Comic-Con i San Diego.

26feb 14

Inspelningen av Daredevil börjar i sommar

I November kom nyheten att Marvel och Netflix ska göra fyra tv-serier och en miniserie om Daredevil, Jessica Jones, Iron Fist och Luke Cage innan de samlar ihop sig som Defenders. Vid en presskonferens idag så avslöjades att inspelningen börjar i New York under sommaren inför premiären på Netflix någon gång under 2015.

Det är sedan tidigare känt att Drew Goddard kommer att vara serieansvarig för Daredevil, och även skriva/regissera pilotavsnittet. Med inspelning redan till sommaren så kan vi snart förvänta oss information om vem som ska spela huvudrollen och vem som ska spela Kingpin. För visst borde det vara maffiabossen Kingpin/Wilson Fisk som är huvudskurk?

25feb 14

Trailer och poster för Godzilla

I December så kom det en första teaser för Godzilla, och nu har den första riktiga trailern kommit. Och med den kommer massor av förstörelse. Och hur stor är Godzilla egentligen? Den 14 Maj får vi svaret.

25feb 14

Arrow börjar om på Kanal 5 den 18 Mars

Väntar har varit lång, men Tisdagen den 18 Mars klockan 20:00 är Arrow åter tillbaka i de svenska tv-apparaterna med fortsättningen av säsong 2. Och till hösten kommer en tredje säsong .

24feb 14

R.I.P Harold Ramis

Doktor Egon Spengler kommer inte att jaga några fler spöken. Skådespelaren, manusförfattaren och regissören Harold Ramis har avlidit i sitt hem efter en längre tids sjukdom. Han är mest känd från Ghostbusters och Ghostbusters 2 som han även skrev tillsammans med Dan Aykroyd, men han har även skrivit och regisserat komediklassiker som Caddyshack och Måndag hela veckan.

24feb 14

Heroes Reborn

Kommer ni ihåg tv-serien Heroes, om ett gäng vanliga människor som en dag upptäckte att de har superkrafter? Nu planerar NBC att återuppliva serien med 13 avsnitt som kommer att visas under 2015, och visade följande teaser under OS-sändningarna under helgen.

Det är inte så mycket känt om serien, mer än att Tim Kring återkommer som serieansvarig och att den kommer bygga vidare på originalserien som gick i fyra säsonger mellan 2006 och 2010. Den första reaktionen från kommentatorsfälten är en förhoppning om att Hiro åker tillbaka i tiden och ser till att säsong 2-4 aldrig hänt.

23feb 14

Möt Guardians of the Galaxy

Vi fick nyligen en första trailer till Guardians of the Galaxy, och en del fans var besvikna över att vi inte fick höra Rocket Raccoons röst i trailern. Fram till nu vill säga, för här kommer en rösta liten titt på Bradley Cooper som Rocket.

Men Vin Diesel som Groot då? Ja, vi bjuder på en liten titt på det också.

Och varför inte ta en liten titt på de övriga huvudrollerna när vi ändå håller på.

Slutligen så ser den första filmpostern ut såhär.

22feb 14

De är Fantastiska Fyran

Filmbolaget Fox håller som bäst på att starta om filmserien om Fantastiska fyran lagom till 10-årsjubileet av den tidigare filmen, och enligt Hollywood Reporter har man nu äntligen funnit fyra lämpliga kandidater till huvudrollerna i form av Miles Teller, Kate Mara, Michael B. Jordan och Jamie Bell.

Filmen, i regi av Josh Trank, var egentligen tänkt börja med inspelningarna redan i höstas innan ändringar i manus försenade produktionen. Efter att ha gått igenom ett flertal revisioner av flera olika författare ska det nu äntligen finnas ett manus som både chefer vid filmbolaget och ansvariga för produktionen är nöjda med.

Michael B. Jordan, som ska spela Johnny Storm/Human Torch, har varit inblandad sedan länge eftersom han har en av huvudrollerna i regissören Josh Tranks tidigare film Chronicle. Även Kate Mara som Sue Storm/den osynliga flickan är känt sedan tidigare. Nyheterna är Bell som Ben Grimm/The Thing och Teller som Reed Richard/Mr Fantastic.

Anledningen att starta om filmserien så snart är att en av huvudrollsinnehavarna numer spelar Captain America, men kanske främst för den senaste filmen i serien inte var något vidare.

21feb 14

Vinterhamn, månadens bild för Februari

Februaris bild föreställer en kraftstation i eftermiddagsskymningen, och även denna är målad av den svenska konstnären Simon Stålenhag. Han har även målat månadens bild för November, December och Januari. Om du gillar bilden kan du även köpa den som poster.

20feb 14

Avengers: Age of Ultron spelar in i Seoul, Sydkorea

Marvel har i ett pressmeddelande skrivit att man kommer spela in ”nyckelsekvenser” i Sydkoreas huvudstad Seoul, och även bekräftat inspelningen i Johannesburg och Italien. Som om inte det vore nog finns det fler platser som kommer att avslöjas vid ett senare tillfälle.

19feb 14

Guardians of the Galaxy trailer

Som vi sa igår så är det dags för en första trailer till Guardians of the Galaxy. Den första trailern besvarar frågan om vem som är galaxens väktare, och lämnar filmens handling till trailer 2 eller kanske till och med 3.

Den är en del av Marvels Filmuniversum, men till skillnad mot de övriga, så har den ingen eller väldigt liten koppling till Avengers. Biopremiär den första Augusti.

18feb 14

Trailer för Guardians of the Galaxy kommer snart

I natt (eller mer korrekt: tidigt i morgon bitti) så visas den första trailern till Guardians of the Galaxy i Jimmy Kimmel Live och den torde säkerligen dyka upp online strax därefter. Om du inte kan vänta till dess så bjuder vi här på en 15 sekunder lång teaser för trailern.

17feb 14

Divergent får uppföljare

Divergent har inte ens haft biopremiär ännu, men det är redan klart med en uppföljare enligt Hollywood Reporter. Neil Burger kommer dock inte stå för regin, utan han ersätts av Robert Schwentke som tidigare regisserat bland annat RIPD.

Divergent har biopremiär 30 April, och handlar om ett framtida USA där man blir klassificerad i en av fem grupper när man fyller 16 år. Uppföljaren Insurgent har biopremiär våren 2015.

16feb 14

Kortfilm: End of Dates

Du har äntligen gjort det, lyckats få till dejten med drömtjejen du suktat efter i flera veckor. Allt går som på räls tills... Utomjordingar!

15feb 14

Avengers: Age of Ultron spelar in i Johannesburg och Italien

Enligt lokala medier så har inspelningarna till Avengers: Age of Ultron just börjat i Johannesburg, Sydafrika. Inspelningen kommer att pågå i två veckor, men enligt uppgifter ska ingen av huvudrollsinnehavarna delta vid inspelningen. Det är inte heller känt vad för typ av scener som ska spelas in där.

Sedan kommer filminspelningen att flytta vidare till Italen enligt BadTaste.it. Närmare bestämt fästningen Bard i norra Italien, och med tanke på bilden nedan så är det inte svårt att förställa sig att det är baron Wolfgang von Struckers säte som kommer att spelas in där.

15feb 14

Arrow förnyad för en tredje säsong

Vulture rapporterar att The CW har förnyat Arrow för en tredje säsong, tillsammans med Vampire Diaries, Supernatural, The Originals och Reign.

Samtidigt har Kanal 5 fortfarande inte berättat när den andra halvan av säsong 2 fortsätter, men tiden tisdagar klockan 20 är upptagen fram till den 11 Mars.

14feb 14

Sleepy Hollow kommer till TV3

Om man gillar övernaturliga ting, som jakten på en huvudlös ryttare som terroriserar den lilla staden Sleepy Hollow, så är det måndagar klockan 22 som gäller under våren. Med start den 24 Februari så visas den första säsongen på 13 avsnitt med svenska Katia Winter i en av huvudrollerna.

12feb 14

Ytterligare trailer för Divergent

Den förra trailern kom redan i November, men nu när det börjar dra ihop sig till biopremiär (30 April) är det tid för ytterligare en trailer. Och den här gången lite mer fokuserad på bakgrundshistorien till filmen.

11feb 14

Welcome to Yesterday upskjuten

Bara några veckor innan den skulle ha premiär så har tidsresefilmen Welcome to Yesterday blivit uppskjuten till sommaren eller hösten. Enligt Hollywood Reporter är anledningen att trailern orsakat mer intresse än beräknat, och man därför behöver mer tid för att sätta samman en riktig annonskampanj.

10feb 14

Ingen Will Smith i Independence Day 2

Deadline rapporterar att Will Smith tackat nej till att medverka i uppföljaren till Independence day. Nu är det inge orsak till panik eftersom man förberett två versioner av manuset, ett med och ett utan Will Smiths karaktär.

Uppföljaren till Independence Day kommer att ha biopremiär den 1 juli 2016, precis 20 år efter den första filmen.

09feb 14

Ny Captain America poster

För en vecka sedan fick Captain America, Nick Fury och Black Widow var sin personlig poster till Captain America: The Winter Soldier. Nu har det även dykt upp en poster på Alexander Pierce, spelad av Robert Redford.

09feb 14

Evangeline Lilly i samtal om Ant-Man

Evangeline Lilly är i samtal om att spela den kvinnliga huvudrollen i Ant-Man enligt Variety. Evangeline Lilly är mest känd som Kate i tv-serien Lost, och även om hennes rollfigur i Ant-Man är okänd är det inte helt osannolikt att hon kommer spela Janet van Dyne/Wasp.

Om det faktiskt är Wasp som hon kommer att spela, är det ytterligare en avvikelse från seriernas värld där hon är gift med Hank Pym (spelad av Michael Douglas). Internetspekulationerna är att Wasp istället kommer att vara Hank Pyms dotter och kärleksinresset för Scott Lang (spelad av Paul Rudd).

Ant-Man inleder fas 3 av Marvels filmuniversum i Juli 2015, och med manus/regi av Edgar Wright.

08feb 14

Paul Bettany spelar även Vision i Avengers: Age of Ultron

Paul Bettany har tidigare bara gjort rösten till Jarvis, Tony Starks AI/buttler, men kommer även att spela Vision i Avengers: Age of Ultron enligt Hollywood Reporter. Enligt Daily Mail så har han under den gågna veckan befunnit sig vid Shepperton Studios för att bland annat prova ut smink för att skapa Visions kritvita hy.

I serierna så är Ultron skapare till Vision. Efter att ha från början ha kämpat på sin skapares sida så byter han senare sida till Avengers och gifter sig med Scarlett Witch (som i filmen kommer att spelas av Elazabeth Olsen).

04feb 14

Associationer med Tom Hiddleston

Som en del i marknadsföringen av DVD/Blu-ray utgåvan av Thor: The Dark World så besökte Tom Hiddleston, som spelar Loke, Marvels högkvarter i New York. Och mellan alla intervjuer och podcasts så varför inte ge några snabba associationer.

Och vem vill inte se en returmatch i kampen mellan Loke och Hulken?

03feb 14

Superbowl-spottar för bland annat Transformers

Inatt så var det årets tv-händelse. Nej, inte första deltävlingen i Melodifestivalen, utan finalen i Amerikansk Fotboll, Superbowl. Med fler tittare än man orkar räkna (runt 96 miljoner enligt preliminära tittarsiffror) så kostar en 30-sekunders reklamfilm i runda slängar 26 miljoner kronor.

Först ut är Captain America: The Winter Soldier som satsar inte bara på följande klipp, utan även en hel trailer.

Sedan har vi Transformers: Age of Extinction. Och det ser väl ut som de andra tre, fast nu även med dinobots.

Slutligen har vi Amazing Spider-man 2.

03feb 14

Captain America: The Winter Soldier Trailer #2

En andra trailer för Captain America: The Winter Soldier är här, och till skillnad mot Trailer 1 så är det den mystiske vintersoldaten som är i fokus den här gången.

Biopremiär den 26 Mars. Och du, hur vet man vem som är goda och vilka som är onda? De som skjuter på dig är dom onda.

02feb 14

Posters till Captain America: the Winter Soldier

Det har släppts nya, snygga, posters till Captain America: The Winter Soldier (eller Captain America: Return of the First Avenger som bland annat SF kallar den). Huvudpersonerna Steve Rogers/Captain America, Nick Fury och Black Widow har fått var sin poster.

Sedan har vi följande fantillverkade poster på Agent Jasper Sitwell.

01feb 14

Klart vem är Lex Luthor i Superman vs Batman

Och det är tydligen Mark Zuckerberg, skaparen av Facebook. Eller snarare, Jesse Eisenberg, som spela honom i filmen Social Network, som är den nya Lex Luthor. Så ja, den nya Lex Luthor är knappt 30 fyllda och mest känd för... Ja, det där vi nyss nämde. Behöver vi nämna vad internet tycker om saken?

Samtidigt så berättar Hollywood Reporter att Jeremy Irons kommer att spela Brunce Waynes butler Alfred. Sedan tidigare är det klart att Henry Cavill återkommer som Superman, Ben Affleck som Batman och Gal Gadot som Wonder Woman.

01feb 14

Recension: Riddick

Riddick har blivit förrådd och lämnad på en öde ökenplanet för att dö. Där finns det massor av dödliga rovdjur, som hundliknande saker och vad som närmast kan beskrivas som en korsning mellan en skorpion och en orm. Och rovfåglar.

Efter 32 minuter, eller en fjärdedel av filmen, dyker äntligen de mänskliga motståndarna upp. Och blir raskt avplockade en efter en, medan de övriga springer runt och är arga och skrämda. Men tack och lov är det inga puckon som av misstag råkat bli prisjägare.

Så nej, det är ingen dålig film men det är heller ingen bra film. Det blir helt enkelt aldrig riktigt spännande, för någonstans har huvudpersonen fått superkraften att kunna ha ihjäl folk utan att behöva anstränga sig.

Betyget blir: Godkänt

Köp den på DVD eller Blu-Ray.