Sci-Fi Film Science-Fiction och film i underbar symbios

30apr 14

TV-serien Almost Human nerlagd

Hollywood Reporter rapporterar att tv-serien Almost Human med Karl Urban och Michael Ealy i huvudrollerna som mänsklig och robotpolis i ett framtida Los Angeles har blivit nerlagd efter bara 13 avsnitt. Resultatet var väntat efter att Fox som producerar tv-serien inte utökat antalet avsnitt från 13 till 22, och dessutom fortsatt att visa nya avsnitt under vinter-OS.

Almost Human visas på Kanal 5 klockan 22:00, och imorgon visas avsnitt nummer 5 av 13.

29apr 14

Klart vilka skådespelarna är i Star Wars Episode VII

Harrison Ford, Carrie Fisher, Mark Hamill, Anthony Daniels, Peter Mayhew och Kenny Baker återkommer alla till Star Wars Episode VII, och de får sällskap av nykomlingarna John Boyega, Daisy Ridley, Adam Driver, Oscar Isaac, Andy Serkis, Domhnall Gleeson och Max von Sydow. Allt annonserades idag på den officiella sajten starwars.com.

Samtidigt säger J.J. Abrams att ”Vi är så extatiska över att äntligen kunna dela med oss av rolltällsättningarna för Star Wars Episode VII. Det är både spännande och surrealistiskt att se både de älskade medlemmarna från ursprungstriologin och de nya skådespelarna komma tillsammans för att återigen ge liv åt en galax långt långt borta. Vi börjar inspelningarna inom några veckor och alla är fokuserade på att göra fansen glada.”

Ingen Billy Dee Williams alltså, som det spekulerades i när han plötsligt drog sig ur Dancing with the Stars tidigare i vår, annars är alla från ursprungstrilogin tillbaka. Vad gäller alla nykomlingar så är det inte känt vem som spelar vad, annat än att Driver spelar en skurkroll.

Annars kan man notera namn som Andy Serkis, som står för både motion captiure och röst till Gollum i Sagan om Ringen och Hobbit, och apan Caesar i Apornas Planet (r)Evolution och Dawn of the Planet och the Apes. Ska man tro att han även denna gång för finna sig i att bli ersatt av ett datoranimerad väsen?

28apr 14

Efter Batman vs Superman kommer Justice League

Med nyheten att den fortfarande inte namngivna Batman vs Superman utökas med Cyborg kan man undra om den inte snart borde kallas Justice League istället? Svaret är nej, Justice League kommer först efter Batman vs Superman och båda filmerna regisseras av Zack Snyder, enligt Wall Street Journal.

Man håller redan på och arbetar på manuset till Justice League och det finns inget planerat premiärdatum, men spekulerar i att den kan komma först 2018. Dock säger källor till Hollywood Reporter att båda filmerna ska spelas in parallellt och Justice League kan ha biopremiär redan under 2017.

Justice League består av förutom Batman, Superman, Wonder Woman och Cyborg även av Green Lantern, Aquaman och Flash vid omstarten av hela DC universumet som skedde 2011.

27apr 14

Gaussfraktarna, månadens bild för April

En kall och regnig natt i April där Gaussfraktarna sakta glider över fjärden, det är månadens bild för April. Även denna är målad av svenska konstnären Simon Stålenhag. Om du gillar bilden så kan du även köpa den som poster.

26apr 14

Batman/Superman får sällskap av en Cyborg

Den än så länge inte namngivna Batman vs Superman har redan Hanry Cavill som stålmannen, Ben Affleck som Batman , Gal Gadot som Wonder Woman och Jesse Eisenberg som Lex Luthor. Nu får de sällskap av Cyborg, som ska spelas av Ray Fisher enligt Hollywood Reporter.

Sedan omstarten av Justice League 2011 så tillhör Victor Stone/Cyborg en av grundarna. Victor Stone är en framgångsrik spelare av Amerikansk fotboll på College, som efter en flerdimensionell olycka vid S.T.A.R. Labs blir så svårt skadad att man måste byta ut flera kroppsdelar mot cybernetiska implantat för att rädda hans liv.

24apr 14

Flash Gordon kan bli film igen

Det är Hollywood Reporter som avslöjar att Fox säkrat rättigheterna till en ny filmatisering av Flash Gordon, med manus av J.D. Payne och Patrick McKay. Detta trots att både Universal och Sony har i åratal försökt med filmatiseringar utan att lyckas komma vidare från planeringsstadiet.

Serietidningshjälten som skapades 1934 av Alex Raymond har tidigare blivit filmatiserat 1980 med ett soundtrack av Queen och med bland annat Max von Sydow och Timothy Dalton i rollerna.

24apr 14

Captain America har spelat in 600 miljoner dollar

SEfter att ha bland annat toppat den amerikanska biotoppen tre helger i rad så har nu Captain America: The Winter Soldier spelat in över 600 miljoner dollar världen runt. Med det så har den inte bara lämnat den första Captain America (371 miljoner) långt bakom sig, utan har också passerat Iron Man (585 miljoner) och Thor (449 miljoner).

Totalsumman spås nu passera 700 miljoner dollar, vilket gör att den kommer att passera både Iron Man 2 (624 miljoner) och Thor: The Dark World (645 miljoner dollar) för att bli den tredje mest framgångsrika filmen i Marvels filmuniversum efter Avengers och Iron Man 3.

Det betyder också att den är på god väg att passera de 668 miljoner dollar som Man of Steel spelade ihop, vilket gör Disney mindre benäget att flytta Captain America 3 från samma premiärdag som den ännu inte namngivna Batman vs Superman. Som det är nu kommer den 6 Maj 2016 vara dagen som Marvel och DC en gång för alla avgör vem som har den populäraste filmserien.

21apr 14

Nya Star Wars får inspireras av det utökade universumet

Under påskhelgens WonderCon så passade IGN på och intervjua Simon Kinberg som skriver manuset till en av Star Wars filmerna som kommer de närmaste åren. Bland annat fick han frågan om de fick hämta inspiration från det utökade universumet eller om det var förbjudet.

16apr 14

X-Men: Days of Future Past Trailer #3

Varför ha en trailer när man kan ha två. Eller tre för den delen, och den här gången är fokus på Wolverines försök att samla alla mutanter i ett lag, var sig de vill eller ej.

På bio den 23 Maj

14apr 14

Matt Gerald får skurkroll i Ant-Man

Enligt Deadline så har Matt Gerald fått en ospecificerad skurkroll i Ant-Man, som inleder fas 3 av Marvels filmuniversum i Juli 2015. Det finns inga detaljer om vilken karaktär det handlar om, men Matt Gerald har redan spelat ”Vit-makt Dave” i kortfilmen All Hail the King som följer med Thor: the Dark World, och syns till i början av det här klippet.

13apr 14

Han spelar Doctor Doom

Enligt Hollywood Reporter så kommer Toby Kebbell att spela Doctor Doom i den kommande filmen om Fantastiska Fyran. Sedan tidigare är det klart att fantiska fyran spelas Michael B. Jordan, Kate Mara, Miles Teller och Jamie Bell.

Fantastic Four är planerat att ha premiär i juni 2015.

12apr 14

Hawkeye och Hulken får fokus i Avengers: Age of Ultron

Hawkeye är den minst uppmärksammade av alla Avengers med bara en cameo i Thor, spenderade halva Avengers under Lokes förtrollning och var inte närvarande alls under Captain America: the Winter Soldier. Enligt en intervju med Kevin Feige som JoBlo gjort så kommer Avengers: Age of Ultron att gottgöra det hela.

Även Hulken, som än så länge inte fått någon egen uppföljare till Incredible Hulk från 2008, kommer att ha en framträdande roll i Avengers: Age of Ultron. Det är inte heller uteslutet att det kommer ytterligare en film om Hulken.

Och av det som läckt från de pågående inspelningarna kan det mycket väl vara så att de två kommer att ha större roller än i den första Avengers. I Sydafrika så var Hulken den enda av Avengers som syntes till, och från inspelningen i Italien rapporteras Hawkeye tillsammans med Scarlet Witch och Quicksilver vara synliga.

08apr 14

Chewie med i Star Wars Episode VII

Enligt källor till Hollywood Reporter så kommer Peter Mayhew återigen att dra på sig Wookiee-dräkten, och delta i inspelningen av Star Wars Episode VII. Det börjades rykta om ett deltagande i filminspelningarna, som börjar i Maj, efter att han avbokat en framträdande vid en mässa i slutet av maj ”på grund av filminspelning”.

Filmen, som utspelar sig 30 år efter Jedins återkomst, kommer att fokusera på en trio nya karaktärer och samtidigt ska man kunna återse bekanta ansikten. Det är troligt att Mark Hamill, Harrison Ford och Carrie Fisher återkommer, och förra veckan drog sig Billy Dee Williams hastigt ur den amerikanska versionen av Lets Dance med motiveringen att hans läkare förbjudit honom att delta i tävlingen.

Biopremiär den 18 December 2015.

05apr 14

Godzilla minitrailer

Den första trailern var full av förstörelse och bara någon snabb skymt av huvudrollsinnehavaren. Så då är det tur att det dykit upp en 60 sekunder lång trailer, med en bättre titt.

Biopremiär den 14 Maj.

02apr 14

Trailer: Lucy

Scarlett Johansson blir kidnappad och tvingad att smugla droger mot sin vilja, men när sedan ett av paketen spricker så får hon inte en heroinöverdos utan övermänskliga krafter. Den nya superhjältinnan Lucy kommer på bio den 5 September.