Sci-Fi Film Science-Fiction och film i underbar symbios

31maj 14

Adam McKay tar över Ant-Man

Förra helgen kom nyheten att Edgar Wright lämnar Ant-Man på grund av kreativa skillnader mellan han och Marvel, och nu rapporterar Ain't It Cool News (och bekräftas av källor till Hollywood Reporter) att Adam McKay är i slutförhandlingar om att överta regin.

Adam McKay är mest känd för de två Anchorman filmerna, där han arbetade med filmens huvudperson Paul Rudd, och Talladega Nighs: Balladen om Ricky Bobby. Filmen kommer fortfarande att ha premiär i Juli 2016.

Det har även kommit detaljer om sprickan mellan Edgar Wright och Marvel. Enligt uppgifter ska det handla om hur stora kopplingar filmen ska ha till det övriga filmuniversumet, och efter att Marvel hyrt in externa manusförfattare så ska Edgar Wright ha avslutat samarbetet.

31maj 14

Ingen kortfilm med Captain America: the Winter Soldier

Captain America: The Winter Soldier kommer på DVD/Blu-Ray den 18 Augusti i Sverige, även om det inte finns någon lista på extramaterial. Den amerikanska utgåvan inkluderar den vanliga listan av Making of featurettes, kommentatorsspår, bloopers och bortklippta scener och man kan väl hoppas att de även inkluderas på den svenska utgåvan.

En sak den inte kommer att innehålla, till skillnad mot de senaste filmerna, är en kortfilm i serien Marvel One-Shot.

Vilket är trist, för jag är säkert inte den ende som såg fram emot en kortfilm där man försöker ta hand om djuret från Jotunheim som vandrar runt i Londons hamn efter händelserna i Thor: The Dark World.

Du kan redan nu förboka Captain America: The Winter Soldier på DVD 2-disc, Blu-Ray, Steelbok Blu-Ray eller 3D + Blu-Ray + DVD.

29maj 14

Han skriver manus till nästa World War Z

World War Z var en av förra årets överraskningar och därför har den givetvis fått en uppföljare eller två. Nu rapporterar Variety att Steven Knight är mannen som fått uppdraget att anpassa resten av boken till en ännu inte namngiven uppföljare.

28maj 14

Charlie Cox är mannen utan fruktan

Marvel har kommit med den första rolltillsättningen för sina fyra Netflix-serier, och det är Charlie Cox som kommer att spela Matt Murdock/Daredevil. Efter att ha förlorat synen i ung ålder men samtidigt begåvats med extraordinära sinnen så bekämpar han ondskan, på dagen som jurist och på natten som superhjälten Daredevil.

Nyheten kommer bara dagar efter att Steven S DeKnight tar över serieansvaret efter Drew Goddard, och lär säkerligen följas av fler inom den närmsta tiden allt eftersom produktionsstarten närmar sig.

27maj 14

Kortfilm: Man vs Woman

På en fjärran värld har vattnet försvunnit, allt som återstår är enstaka män, kvinnor, robotar och velocirapoter låsta i en desperat kamp för överlevnad.

25maj 14

Recension: Ender's Game

För 50 år sedan attackerades vi av utomjordingar som kallas Formiker. Miljontals dog. Enbart för att vår största befälhavare offrade sig blev vi inte utplånade. Vi har förberett oss på deras återkomst sedan dess. Man kom fram till att världens smartaste barn är vårt bästa hopp. Tränade i krigsspel styrs deras beslut av instinkt, bestämdhet och oräddhet.

Det här är en film som bygger på en populär bok, och dessvärre lider den av alla nackdelar som en sådan filmatisering innebär. Den främsta är att en hel del bakgrund måste klippas bort för att få en film som är över på bara 2 timmar, vilket resulterar i att scener staplas på varandra i en rask följd och det blir sisdådär med motiveringen till varför folk gör som de gör.

Redan när filmen knappt börjat får vi reda på att Harrison Fords karaktär tycker att Ender Wiggum är den som de alltid har letat efter, och det ges aldrig något tillfälle för varken han eller tittaren att tvivla på att så är fallet. Visst finns det ”motgångar”, men de flesta av dem är lösta redan innan scenen är slut.

Resultatet är en film som är underhållande för stunden, men aldrig riktigt spännande. Visst finns det några tvära svängar på slutet, men de kommer så sent att de aldrig ges tid att få några konsekvenser. Annat än sänka suget att läsa boken istället nu när man vet hur den slutar vill säga.

Betyget blir: Knappt Godkänt

Köp den på DVD eller Blu-Ray.

25maj 14

Steven S DeKnight tar över Daredevil

Daredevil är den första av fyra Marvel serier som kommer till Netflix med början nästa år, och nu kommer Steven S DeKnight ta över serieansvaret från Drew Goddard.

Anledningen är att Drew Goddard ska kunna koncentrera sig på Sinister Six, om sex olika Spider-Man skurkar som slår sig samman till en ostoppbar kraft. Förutom manuset till de två första avsnitten kommer han även att stå kvar som exekutiv producent.

25maj 14

Edgar Wright inte längre inblandad i Ant-Man

Edgar Wright, som bland annat regisserat den så kallade Cornetto-trilogin Shaun of the Dead, Hot Fuzz och The Worlds End, har varit inblandad i Ant-Man sedan 2006 men har nu lämnat projektet. Anledningen är den vanliga, på grund av ”kreativa skillnader” mellan Marvel och Edgar Wright.

Filmen, som inleder fas 3 av Marvels filmuniversum, kommer fortfarande att ha premiär i Juli nästa år. Vem som ska ta över är inte heller klart ännu, men det väntas presenteras inom någon vecka. Och hur det än går för Ant-Man nästa år så kommer det alltid finnas en grupp som tycker att den kunde varit bättre.

23maj 14

De ansvarar för den första fristående Star Wars filmen

I natt presenterades manusförfattaren och regissören för den första i en serie fristående Star Wars filmer på StarWars.com. Filmen i regi av Gareth Edwards och med manus av Gary Whitta kommer på bio i December 2016, precis ett år efter premiären av Star Wars Episode VII.

Gareth Edwards slog igenom 2010 med filmen Monster som han både skrev och regisserade, och är just nu bioaktuell som regissör för Godzilla.

Gary Whitta har skrivit manuset till The Book of Eli, och After Earth tillsammans med M. Night Shyamalan efter en historia av Will Smith.

21maj 14

Du kan vara med i Star Wars Episode VII

Vill du skänka pengar till UNICEF och samtidigt ha en chans att få vara med i den kommande Star Wars Episode VII? Då tror jag du kommer att älska det här meddelandet av JJ Abrams direkt från inspelningen i Abu Dhabi.

Du kan läsa mer och donera pengar på www.omaze.com/starwars

21maj 14

Batman v Superman: Dawn of Justice

Det fram till idag icke namngivna Batman vs Superman, och tillika uppföljare till förra årets Man of Steel har äntligen fått en titel: Batman v Superman: Dawn of Justice. Och inte nog med det, filminspelningen har redan börjat i området kring Detroit för att sedan flytta vidare till inspelningsplatser i bland annat Afrika och södra stilla havet.

Man har även släppt följande logga som bygger vidare på den animering som visades upp första gången i förra årets comic-con i San Diego.

Henry Cavill, Amy Adams, Laurence Fishburne och Diane Lane från Man of Steel får sällskap av Ben Affleck som Batman, Gal Gadot som Diana Prince/Wonder Woman, Jesse Eisenberg som Lex Luthor, Jeremy Irons som Alfred och Holly Hunter i en roll speciellt skapad för filmen.

20maj 14

Trailer för tv-serien Flash

Yay, det har kommit en första trailer för tv-serien Flash. En riktigt lång trailer också, med sina 5 minuter så man kan väl anta att det inte kommer så många fler trailers innan hösten. Och jo, med 5 minuter känns det mest som om någon klippt bort 35 minuter från piloten och sedan skyfflat om lite bland klippen.

Det är okänt i dagsläget om någon svensk kanal planerar att visa Flash, men Kanal 5 visar redan syskonserien Arrow så det är inte otänkbart att de även köper in den här serien.

19maj 14

Guardians of the Galaxy Trailer #2

Den första trailern fokuserade på att introducera de fem väktarna. Så nu är det dags för action, action, action. Och mera.

18maj 14

Kortfilm: JohnnyExpress

Året är 2150. Det finns många olika former av utomjordiska varelser runt vårt universum. Det ställer till problem för den extremt slöa budkillen Johnny som bara vill sova när han ska leverera ett paket till en liten och bisarr planet. Kommer han att kunna slutföra sitt uppdrag?

JohnnyExpress from AlfredImageworks on Vimeo.

17maj 14

Ytterligare trailer för Transformers: Age of Extinction

Det har kommit ytterligare en trailer för Transformers: Age of Extinction. Robotar! Explosioner! Robotar som Exploderar! Fast det är inte helt sant i och för sig, det dröjer hela 52 sekunder innan den första explosionen. Och som tack för vårt tålamod så belönas vi med en eldsprutande Grimlock, yeah baby!

16maj 14

Trailer: Interstellar

Efter en väldigt vag teaser är det nu dags för en riktig trailer, med handling och allt!

16maj 14

Poster för Guardians of the Galaxy

Det har kommit ytterligare en poster för Guardians of the Galaxy, och till skillnad mot den tidigare är det är en ordentlig poster, med massor av namn och... ja, sånt som en poster ska ha. Som om inte det vore nog så kommer det en frågestund med bland andra Chris Pratt, Dave Bautista, Karen Gillian och James Gunn OCH premiären för en ny trailer klockan 19:00 på måndag på deras facebooksida https://www.facebook.com/guardiansofthegalaxy

14maj 14

Bild på batmobilen och Ben Affleck som Batman

Vi har fått en första bild på Ben Affleck som Batman i den fortfarande icke namngivna Batman vs Superman, direkt ifrån regissören Zack Snyders twitterflöde.

13maj 14

RIP H.R. Geiger

Den schweiziske konstnären H.R. Geiger har avlidit 74 år gammal. Förutom sin konst, som ofta föreställde människor och maskiner sammansmälta i bisarra hybrider, är han kanske mest känd för att varit skaparen bakom monstren i Alien.

Förutom att ha arbetat som designer i Alien så har han också designat utomjordingen i Species, samt arbetat med filmer som Dune och Poltergeist II. Efter att ha blivit djupt frustrerad över arbetssättet vid Hollywood så har han avsagt sig det mesta filmarbete som han gjort.

10maj 14

Logo och beskrivning av Agent Carter

Efter gårdagens nyhet att tv-serien Agent Carter kommer till ABC till hösten/vintern har vi idag fått både seriens officiella logotyp och även seriens beskrivning.

”Agent Carter”, med Hayley Atwell från Captain America i huvudrollen, följer historien om Peggy Carter. Det är 1946 och freden har gett Peggy Carter ett hårt slag när hon får finna sig marginaliserad av männen som återvänder hem från kriget. Hon måste balansera mellan det administrativa arbetet för SSR (Strategic Scientific Reserve), utföra hemliga uppdrag åt Howard Stark och samtidigt hantera singellivet i USA efter att ha förlorat sitt livs kärlek, Steve Rogers. Inspirerat av Captain America, Captain America: The Winter Soldier och kortfilmen Agent Carter.

Hayley Atwell är för tillfället den enda rollen som är offentligt tillsatt. I mitten av Januari så sa Dominic Cooper till zap2it att han inte skulle tveka att ta chansen att få spela Howard Stark igen, så han är troligtvis en återkommande karaktär förutsatt att han inte är för upptagen med inspelningen av Warcraft. Även Bradley Whitford som spelade hennes chef, Agent Flynn, är med stor möjlighet tillgänglig för att reprisera rollen om han är intresserad.

09maj 14

Agent Carter, Flash, Constantine med flera på tv till hösten

Det är definitivt en superhjälte-trend bland tv-serier för tillfället. Sedan tidigare finns serierna Arrow, som nyligen fått en tredje säsong, och Agents of S.H.I.E.L.D som idag blivit förlängd med en andra säsong.

För någon dag sedan kom nyheten att Gotham, om Gotham city innan Batman första gången drog på sig trikåerna, kommer på tv till hösten. Idag har det blivit offentligt att de får sällskap med ytterligare ett gäng serier.

Först ut är Agent Carter, baserat på kortfilmen med samma namn som följer med Blu-ray utgåvan av Iron Man 3. Serien utspelar sig 1946 när Peggy Carter arbetar med S.H.I.E.L.D.s föregångare SSR, men får finna sig i att bli mer eller mindre undanskuffade av männen när de återvänder från kriget. Hayley Atwell återkommer i huvudrollen som Peggy Carter, med inga andra skådespelare är offentliga än så länge.

Sedan har vi Flash, som är en avknoppning från Arrow där vi kunde se Barry Allen i ett dubbelavsnitt i samband med vinteruppehållet. Mer detaljer, inklusive rolltillsättningar och en första titt på dräkten kommer inom en snar framtid.

Constantine är en erfaren demonjägare och mästare av det ockulta, och specialiserar sig på att skicka varelser tillbaka där de kommer ifrån. Baserat på serien Hellblazer av DC Comics, och blev för några år sedan en film med Keanu Reeves i huvudrollen.

Andra serier som kan vara av intresse är The Whispers, där barn världen runt börjar prata om en låtsaskompis, Drill, och sedan börjar bete sig mer och mer mystiskt. Samtidigt upptäcker militären en utomjordisk farkost mitt i Saharaöknen.

iZombie handlar om en zombifierad medicinstudent som tar anställning hos en obducent för att få tag på de hjärnor hon behöver för att behålla sin mänsklighet. När hon äter en hjärna så får hon samtidigt alla dess minnen, och slår sig samman med polisen för att utreda mordfall.

Slutligen har vi The Messengers där ett mystiskt objekt krashar, och en grupp till synes orelaterade människor dör av en energipuls. När de sedan vaknar till liv får de veta att de förväntas rädda världen från en kommande apokalyps.

06maj 14

TV-serien Gotham kommer till hösten

Gotham är så ovanligt som en Batman serie nästan helt utan Batman. Istället är det en ung James Gordon som är i centrum, spelad av Ben McKenzie. Men det betyder inte att Bruce Wayne (David Mazouz), Pingvinen (Robin Lord Taylor), Riddler (Cory Michael Smith), Catwoman (Camren Bicondova) eller Poision Ivy inte syns till.

Fastän tv-serien inte kommer på tv förrän till hösten har det redan dykt upp en trailer som lovar mycket snutar och gangsters. Och superhjältar/-skurkar innan de blev super.

Gotham är ännu ett tecken på en tydlig superhjälte-trend på tv för tillfället. Arrow har visats på Kanal 5, och förväntas få sällskap av Flash till hösten. Agents of S.H.I.E.L.D återkommer på Kanal 5 nästa vecka, och i sommar börjar inspelningarna av Daredevil som den första av fem serier producerade för Netflix. Dessutom spekuleras i att Agent Carter kan visas istället för repriser när Agents of S.H.I.E.L.D tar vinterpaus.

05maj 14

Kortfilm: In the Black

Löjtnant Katherine Fox har blivit strandsatt i ett inte längre fungerande stridsplan. Kommer räddningen att hinna fram i tid?

04maj 14

Tim Blake Nelson medverkar i Fantastic Four

Tim Blake Nelson får ytterligare en möjlighet att gå från blivande till aktuell skurk i en filmserie baserat på marvelkaraktärer. Som en del kommer ihåg spelade han Samuel Sterns i Incredible Hulk, och efter att ha blivit infekterad av Bruce Banners blod började han genomgå en mutation till The Leader inför uppföljaren. En uppföljare som än så länge inte blivit av.

Nu rapporterar Hollywood Reporter att Tim Blake Nelson är i slutförhandlingar om en roll i den kommande Fantastic Four. Han ska inte vara filmens skurk, utan istället spela Harvey Elder som i en senare film förvandlas till Mole Man. Skurk i den första Fantastic Four kommer vara Victor von Doom, precis som i filmen från 2005.

03maj 14

Roger Cormans Fantastic Four (från 1994)

Under sommaren 1993 dök det upp trailers för en filmatisering av Marvels serietidningshjältar Fantasic Four, med tänkt biopremiär den 19 Januari 1994. Det visades även klipp vid Comic-Con under sommaren, innan filmen plötsligt försvann från tablån. Strax därefter började det gå rykten om att filmen enbart producerats för att kunna behålla rättigheterna, och att filmen aldrig var tänkt att släppas.

Först på senare tid har det kommit fram att Marvel oroade sig över filmen, av den välkände lågbudgetproducenten Roger Corman, skulle förstöra även för serieversionen av fantastiska fyran. Marvel köpte helt enkelt upp alla kopior och beordrade att de skulle förstöras. Dock var det några exemplar som överlevde, och har även letat sig ut på youtube.

Så förbered dig på 90 minuter av världens minst skrämmande hantlangare, imponerande dåliga specialeffekter och... ja, varför inte se med dina egna ögon?

02maj 14

Teenage Mutant Nina Turtles trailer

I stort sett samma klipp som i teasern, men även lite bättre bilder på huvudpersonerna. Och var det där en ninjasköldpadda på skateboard? Och det hinner säkerligen komma ytterligare en trailer innan premiären den 8 Augusti.

01maj 14

Nej, Matrix handlar inte om odödliga nazister

Att populära filmer ger upphov till stämningar om upphovsrättsbrott är inget nytt, snarare ett tecken på att filmen spelat in en hel del pengar med en relativt enkel handling. I Januari 2013 så stämde Thomas Althouse filmbolaget Warner Brothers och syskonen Wachowski och hävdade att Matrix var en kopia av manuset The Immortals som han skickat in till filmbolaget redan 1992.

The Immortals handlar om en CIA-agent som i nutid blir försedd med en drog som gör honom odödlig. Han kommer så småningom till år 2235, där han försöker stoppa Adolf Hitlers son Wagner, som tillsammans med ett gäng odödliga nazister, försöker rensa värden från ”kortlivade”, de som inte är odödliga.

Matrix, för de som inte kommer ihåg, handlar om hackaren Neo som får veta att nutiden egentligen är en gigantisk datorsimulering kallad ”The Matrix” och att i den riktiga verkligheten så är alla människor slavar som används för energiproduktion.

När nu domen har kommit så kan ni säkerligen räkna ut hur det gick. En så stor seger för filmbolaget Warner Brothers att domstolen inte ens bemödar sig med att gå igenom mer än en handfull av de 118 punkter som påstås vara gemensamma, utan konstaterar att alla eventuella likheter är så vaga att de inte täcks av Copyright.

01maj 14

Ytterligare trailer för Godzilla

I den första trailern fick man knappt syn på huvudpersonen, och sedan kom en minitrailer med en bättre titt. Nu har det kommit ytterligare en trailer, som både innehåller den bästa titten på Godzilla utanför en IMAX-biograf och spoilers som man kan vilja undvika.