Sci-Fi Film Science-Fiction och film i underbar symbios

28jul 14

Trailer för Mad Max: Fury Road

Fastän större delen av inspelningen var för två år sedan så har det fortsatt med sporadiska inspelningar, senast före jul. Men nu börjar filmen, som har premiär i Maj nästa år, bli såpass klar att man släppt en första trailer. Och när man ser slutresultatet kan det vara väl värt väntan.

27jul 14

Comic-Con: Trailer för Arrow säsong 3

Vid Comic-Con så presenterades en första trailer för den tredje säsongen av Arrow, med bland annat en första glimt av Peter Stormare. När Arrow återvänder till Kanal 5 med den andra halvan av säsong 2 är okänt, men Tisdagar klockan 20 är upptagna fram till den 7 Oktober.

27jul 14

Comic-Con: Panel med Agent Carter

Närvarande vid diskussionen är producenterna Christopher Markus och Stephen McFeely (som skrev manuset till båda Captain America och pilotavsnittet), Louis D'Esposito (som regisserade kortfilmen Agent Carter), de två serieansvariga Tara Butters och Michelle Fazekas samt skådespelerskan Hayley Atwell.

Klippet de visade var klipp från den första Captain America och kortfilmen Agent Carter tillsammans med riktiga arkivbilder och även nyhetsrubriker som antyder att Howard Stark kan anklagas för förräderi.

Så förutom att Louis D'Esposito regisserar pilotavsnittet, så kommer bröderna Russo som regisserade Captain America: The Winter Soldier regissera två avsnitt och förhoppningsvis faller avsnitt fyra på Joe Johnston som regisserade den första Captain America.

Och på frågan om vi kommer att få se Dominic Cooper som Howard Stark är svaret ”vore inte det underbart” vilket kan översättas med ”troligtvis, men vi vill inte offentliggöra det riktigt ännu”.

27jul 14

Guardians of the Galaxy 2 kommer 2017

Guardians of the Galaxy har inte premiär förrän nästa helg, men det hindrar inte Marvel från att redan nu presentera Guardians of the Galaxy 2. Filmen kommer att ha premiär den 28 Juli 2017.

Lite förvånande var Guardians of the Galaxy 2 den enda nya filmen som presenterades under Comic-Con, där de flesta spekulationerna handlat om Doctor Strange, Thor 3 eller en titel till Captain America 3. Med den nya informationen ser filmschemat ut enligt följande för de kommande åren

 • Maj 2015: Avengers: Age of Ultron
 • Juli 2015: Ant-Man
 • Maj 2016: Captain America 3
 • Juli 2016: Okänd, kanske Doctor Strange?
 • Maj 2017: Okänd, kanske Thor 3?
 • Juli 2017: Guardians of the Galaxy 2
 • November 2017: Okänd
 • Maj 2018: Okänd, men Avengers 3 är mycket möjligt
 • Juli 2018: Okänd
 • November 2018: Okänd
 • Maj 2019: Okänd

27jul 14

Comic-Con: Avengers Age of Ultron

Efter Ant-Man är det dags att övergå till Avengers: Age of Ultron. Och en väldigt välfylld panel, som ni kan se av bilden nedan där Elizabeth Olsen bara kommer med tack vare att hon visas på storbildskärmen bakom panelen och Scarlett Johansson deltog bara via ett förinspelat meddelande (hon väntar sitt första barn som väntas födas under Augusti).

Man visade även en första teaser för filmen och som vanligt får vi nöja oss med endast beskrivningar av den tills de första officiella trailers börjar dyka upp online i vinter inför premiären i Maj nästa år. De som vill undvika spoilers bör skippa resten av den här paragrafen. Klippet börjar med en fest där de övriga Avengers försöker lyfta Mjölnir, där endast Steve Rogers lyckas rubba den en aning. Festen avbryts dock av Ultron som säger ”Den finns bara en väg till fred, eran undergång”. Sedan följer diverse actionsekvenser, där höjdpunkten är en uppgraderad Hulkbuster-variant av Iron Man som brottas med Hulken. Klippet slutar sedan med att Tony Stark tittar ut över de andra Avengers som ligger utslagna, Captain Americas skjöld är i två delar. Kan det vara slutet på kampen som visas i konceptbilden nedan?

Under hela Comic-Con har man varje dag delat ut två konceptbilder gratis varje dag, en per Avenger. När man ställer alla bilder bredvid varandra så får man följande slutresultat. Och ni missar väl inte Vision i övre vänstra hörnet, i en dräkt som är förvånansvärt lik den han har i serierna.

27jul 14

Comic-Con: Ant-Man

Så inatt var det dags för Marvels Filmuniversum att ha sin panel och först ut i den är Ant-Man, med en panel bestående av Paul Rudd (Scott Lang), Michael Douglas (Hank Pym), Corey Stoll (Darren Cross/Yellowjacket) och Evangeline Lilly (Hope Van Dyne, dotter till Hank Pym).

Vad gäller handlingen så fick vi inte så många fler detaljer än de som avslöjats tidigare mer än att Darren Cross får tag på några Pympartiklar och skapar stor oreda. Pympartiklar är Hank Pyms upptäckt som gör att man kan krympa till en myras storlek. Inspelningarna kommer att börja den 18 Augusti i år.

För någon dag sedan rapporterade Deadline att bland annat Matt Gerald inte längre medverkar, efter att hans karaktär strukits under manusputsningen som Adan McKay genomfört under sommaren.

24jul 14

Ytterligare en marvelfilm 2018

För några dagar sedan presenterade Marvel 5 datum som är bokade för filmer i Marvels Filmuniversum. Men det räcker tydligen inte, för idag så har man pressenterat ytterligare ett datum 2018.

Det betyder att vi kommer att få 3 marvelfilmer under både 2017 och 2018. För att summera så är de följande filmerna enligt nedan

 • Maj 2015: Avengers: Age of Ultron
 • Juli 2015: Ant-Man
 • Maj 2016: Captain America 3
 • Juli 2016: Okänd, kanske Doctor Strange?
 • Maj 2017: Okänd, kanske Thor 3?
 • Juli 2017: Okänd, men Avengers 3 borde komma häromkring
 • November 2017: Okänd
 • Maj 2018: Okänd
 • Juli 2018: Okänd
 • November 2018: Okänd
 • Maj 2019: Okänd

22jul 14

Följ med på galapremiären av Guardians of the Galaxy

I natt svensk tid så var det stor galapremiär för nästa film i Marvels Filmuniversum, Guardians of the Galaxy. Som vanligt sändes det live från röda mattan, med massor av intervjuer av skådespelare och regissörer och eftersom du troligtvis inte satt uppe mitt i natten så är det ju tur att du kan se det i efterhand.

21jul 14

En första titt på nya X-Wing från Star Wars Episode VII

För två månader sedan så lanserade J.J. Abrams en insamling till UNICEF, kallad Force for Change, där man samtidigt kunde vinna en roll i filmen. I en ny videfilm lanserar han nu ytterligare ett pris: en förhandsvisning av filmen för dig och dina 20 vänner/släktingar innan filmen kommer på bio. Och så var det en sak till...

Japp, en X-wing som är mer lik Ralph McQuarrie tidiga skisser än vad som till slut hamnade på vita duken. Och för de som tycker det ser ut som en Z-95 så är det officiella svaret: Nej, det är en X-wing och inte en Z-95

Slutligen kan man bara nämna en sak: Wow, det ser verkligen ut som om den stått övergiven utanför studion sedan man spelade in orginaltriologin. Det kan man kalla produktionsdesign.

19jul 14

Last Ship och Falling Skies får ytterligare en säsong

Last Ship har inte premiär förrän i morgon men serien har ändå redan blivit förnyad för en andra säsong enligt Hollywood Reporter. Den andra säsongen har även blivit utökad till 13 avsnitt från årets 10, och den andra säsongen kommer att visas nästa sommar.

Rymdinvasionsdramat Falling Skies har också förnyats för en femte och sista säsong.

19jul 14

Marvels Filmuniversum fortsätter till 2019

Marvels Filmuniversum som började med Iron Man 2008 och fortsätter härnäst med Guardians of the Galaxy om bara 2 veckor har tidigare slutat i Maj 2017. Men inte nu längre, för idag har Marvel offentliggjort ytterligare 5 datum som sträcker sig fram till Maj 2019.

De kommande filmerna vi vet namn och datum på är Avengers: Age of Ultron (Maj 2015), Ant-Man (Juli 2015), Captain America 3 (Maj 2016, samma dag som Batman v Superman: Dawn of Justice). Dessutom vet vi om att både Doctor Strange och Thor 3 ligger i pipelinen, och troligtvis kommer att få sina premiärdatum under Comic-Con nästa helg.

De kommande datumen är Juli 2016, Maj 2017, Juli 2017, November 2017, Juli 2018, November 2018 och Maj 2019. Märkvärdigt är att vi får 3 filmer under 2017, och dessutom att vi får en film i November både under 2017 och 2018.

Så vi har inom den närmsta tiden 7 datum och bara 3 kända filmer (Doctor Strange, Thor 3 och Avengers 3) så vad kan de fyra övriga tänkas vara? Om Guardians of the Galaxy inte floppar så kommer den garanterat att få en uppföljare på något av datumen under 2017. Det har länge varit tal om att Black Widow eller Ms Marvel skulle få sin egna film, och med tanke på Hunger Games framgångar med ett premiärdatum i November så är det inte omöjligt att de får var sin Novemberfilm. Slutligen är Black Panther något som ofta nämns bland spekulationerna om kommande marvelfilmer.

19jul 14

Snowpiercer kommer äntligen till Sverige

Joon-ho Bongs postapokalyptiska film Snowpiercer slog tittarrekord när den hade premiär i hemlandet Sydkorea för ett år sedan, men den lyckades aldrig leta sig fram till biodukarna i Sverige. Nu kan du äntligen se den direkt på din hemmabio när filmen släpps på DVD och Blu-ray den 22 Oktober.

13jul 14

Det händer på Comic-Con 2014

Snart är det dags för Comic-Con 2014 i San Diego, och som vanligt har det varit ont om nyheter senaste veckan eftersom allting kommer att presenteras under några korta dagar nästa helg. Så vad kommer då att presenteras? Lyckligtvis har man offentliggjort det mesta i förväg så här kommer en lång lista på intressanta saker för oss som inte trängs med de andra i San Diego.

Natten mot torsdag, 24 Juli, kommer man att visa pilotavsnitten för The Flash, Constantine och iZombie. I dagsläget är det inte klart om någon av serierna kommer att visas i Sverige, men eftersom The Flash är en spinoff från Arrow som visas på Kanal 5 är det inte otänkbart att de även köper in den serien.

Under torsdagen så kommer Paramount att ha en panel, men har inte pressenterat vilka filmer de kommer att ta med sig. Men det är troligt att Teenage Mutant Ninja Turtles kommer att dyka upp, och det kan inte uteslutas att man kommer få höra något från Interstellar eller Terminator: Genesis.

På torsdagen är det även en panel för The Last Ship, tv-serien om hur ett ensamt US Navy fartyg kan ha räddningen efter att stora delar av mänskligheten dött av ett nytt domedagsvirus. Serien kommer till TNT Nordic den 20 Juli. Strax därefter kommer man även ha en panel inför den fjärde säsongen av Falling Skies.

På fredag, 25 Juli börjar med Agents of S.H.I.E.L.D och Agent Carter där alla skådespelare och exekutiva producenter kommer att närvara. Ingen av serierna har börjat inspelningarna, så det är inte troligt att vi kommer att få se några klipp eller trailers. Kanske, bara kanske, kan vi få en glimt av Daredevil som faktiskt börjat inspelningarna under den gångna veckan.

Fredagen forsätter sedan med Fox och ett flertal filmer och kanske, bara kanske, får vi även en första besök från Fantastiska fyran.

Även tv-serierna Arrow och Sleepy hollow kommer att dyka upp under fredagskvällen lokal tid och prata om den tredje respektive andra säsongen.

På lördag den 26 Juli så börjar Warner Brothers med Hobbit: Femhärarslaget innan de påminner oss om Mad Max: Fury Road som spelades in för snart 2 år sedan och äntligen har premiär nästa vår. De kommer även att presentera Jupiter Ascending som en månad innan premiären oväntat blev uppskjuten från Juli till Februari nästa år.

Marvel avslutar sedan lördagen och de har inte officiellt berättat vad de kommer att presentera, men Mark Ruffalo har sagt att hela ensemblen från Avengers: Age of Ultron kommer att närvara, och Michael Douglas var hos David Letterman häromnatten och berättade att även Ant-Man kommer att närvara.

Någon som däremot inte kommer att närvara vid Marvels panel är James Gunn med Guardians of the Galaxy, som just nu är på PR-turne i Asien. Andra saker som inte är helt omöjligt att det dyker upp är en titel till Captain America 3, som har premiär i Maj 2016, ett premiärdatum för Doctor Strange eller mer information om Thor 3.

Sent på lördagskvällen kommer det även att vara en visning av piloten till Gotham, en reprisvisning av The Flash piloten.

Några som vi också vet inte kommer att dyka upp vid Comic-Con över huvud taget är Star Wars Episode VII som just nu är mitt uppe i filminspelningarna. Batman v Superman: Dawn of Justice har inte heller något officiellt besök på Comic-Con i år.

08jul 14

En fjärde trailer för Guardians of the Galaxy

Kan du inte få nog av Guardians of the Galaxy fastän man redan släppt tre trailers (trailer #1, trailer #2 och trailer #3) så kan du nu få en fjärde trailer.

Samtidigt så kan man i USA sedan igår se en 17 minuter långt klipp på IMAX, och de som inte gillade vad de såg verkar hålla det för sig själva i dagsläget eftersom allting jag har sett verkar vara väldigt positivt.

Guardians of the Galaxy har biopremiär den 1 Augusti.

07jul 14

Kortfilm: Mis-drop

I den här kortfilmen som utspelar sig om 300 år så utreder man videoströmen från en legosoldat vars pod skadats i början av stormningen av en koloni.

06jul 14

Recension: Robocop

Inom en nära framtid har USAs militär blivit nästan helt ersatt med robotar som patrulerar oroliga områden, som centrala Teheran. Samtidigt är det stor debatt om att även ersätta polisen med robotar, men opinionen är kraftigt emot. Så kommer man ideen att stoppa en människa i maskinen i ett försök vinna över opinionen.

För snart 30 år sedan gjorde Paul Verhoeven en klassiker i form av RoboCop. Sedan fick en brassilianare ideen att den går att göra bättre. Hur? Genom att fokusera på mannen som förvandlas till robot. I övrigt är stora delar av filmen lyft direkt från orginalet, så mycket att de två manusförfattarna även är med i listan av medverkande i den här filmen.

Frågan är bara varför? Från utmärkt satir om företag som gör allt för att bättra på vinsten utan skrupler till en film som är nästan 2 timmars propaganda om att robotpoliser är en utmärkt ide, förutom slutet för det är återigen OCP som är filmens skurkar.

Då är frågan, är den underhållande? Svaret är nej, det är inte speciellt underhållande. Främst för att det aldrig blir speciellt spännande eftersom alla scener från ursprungsfilmen är med, och därimellan kommer en lång scen där man diskuterar hur lurar människan att han fortfarande har kontrollen över maskinen.

Betyget blir: Knappt godkänt.

Köp den på DVD, Blu-Ray eller Steelbook Blu-Ray.

04jul 14

Peter Stormare kommer till Arrow säsong 3

Peter Stormare har fixat sig ytterligare en tv-roll, den här gången i den tredje säsongen av Arrow där han kommer att spela den första skurken som teamet tar uti med. Nyheten kommer, tillsammans med spoilers för avsnitt som inte visats i sverige ännu, från TV Guide.

När Arrow återkommer till Kanal 5 någon gång under hösten så kommer det att vara med den andra halvan av den andra säsongen.

03jul 14

En första titt på Superman

I mitten på maj fick vi en första titt på Batman i den kommande Batman v Superman:Dawn of Justice. Nu får vi, tack vare USA Today, en första titt på Henry Cavill som stålmannen.

Filmen har premiär i Maj 2016.