Sci-Fi Film Science-Fiction och film i underbar symbios

10feb 15

Spider-Man kommer till Marvels Filmuniversum

Marvel har just presenterat nyheten att Spider-Man numer kommer att vara en del av Marvels filmuniversum, och att vi först kommer att träffa honom i en marvel-film innan han får en egen solofilm den 28 Juli 2017. Sony kommer fortfarande att producera och distribuera filmerna, men Marvels filmchef och mannen bakom hela filmuniversumet Kevin Feige kommer att vara en av producenterna.

Notera att pratet om en ny Spider-Man betyder troligtvis att Andrew Garfield, som spelat huvudrollen i de båda Amazing Spider-Man filmerna, inte återkommer som Spider-Man utan istället ska man tillsätta en ny skådespelare. Att det i så fall skulle vara den tredje omstarten av Spider-Man på kort tid måste vara någon form av rekord.

Vad gäller vilken marvelfilm som Spider-Man kommer att debutera i är inte offentligt, men det är för sent för honom att medverka i årets Avengers: Age of Ultron eller Ant-Man som båda slutfört inspelningarna redan. I serierna är Spider-Man en stor del av Civil War, så givetvis så pekar allting på att han först kommer att dyka upp i den filmen. Beroende på hur lång tid rolltillsättningen tar så finns det även en möjlighet till en cameo i AKA Jessica Jones som snart börjar inspelningarna.

De mer observanta av är har kanske noterat releasedatumet för den första solofilmen, och att det är densamma som Thor: Ragnarök. Vad som har hänt är att Marvel har pushat fram alla filmer, utom Avengers: Inifity War, ett snäpp så att Thor: Ragnarok nu kommer i November 2017, Black Panther i Juli 2018, Captain Marvel i November 2018 och Inhumans får en ny plats i Juli 2019.

Sedan är frågan vad som kommer att hända med Sonys Sinister Six, som var planerad att komma ut i November 2016.

Slutligen för de som undrar ifall det här är stora nyheter eller inte, så kraschade marvels servrar under belastningen.

07feb 15

De har huvudrollerna i AKA Jessica Jones

Nu när Daredevil kommer till Netflix den 10 April är det dags för den andra serien av totalt 4, nämligen AKA Jessica Jones. Bäst av allt, enligt Marvel så kommer serien till Netflix redan i år!

Först ut har vi huvudrollen som Jessica Jones, som kommer att spelas av Krysten Ritter.

Sedan har vi Luke Cage, som dyker upp redan i Jessica Jones innan han får sin egen serie under nästa år. Rollen spelas av Mike Colter. Rollbeskrivningen är ”En man vars gamla hemligheter drastiskt kommer att ändra Jessica Jones på sätt hon inte kunde tänka sig”, och med tanke på att de är gifta i serien så kan man tänka sig åt vilket håll det lutar.

Serien behöver ju en övergripande skurk också, och i det här fallet är det Kilgrave/Purple Man som kommer att spelas av David Tennant.

Sedan har vi en möjlig allierad, om Jessica inte skrämmer bort henne först, i form av en icke namngiven karaktär spelad av Carrie-Anne Moss. Det är troligtvis en karaktär skapat speciellt för serien, eller en ombearbetning av en existerande.

Slutligen har vi Rachael Taylor som spelar Patricia ”Patsy” Walker/Hellcat och Jessica Jones bästa vän.

04feb 15

Daredevil trailer

Marvel har släppt en första trailer för tv-serien Daredevil som kommer till Netflix i Sverige den 10 April. I sann Netflixanda så kommer man att släppa alla 13 avsnitt på en gång, och av döma av trailern kommer det bli en mörk och blodig helg.

Precis som Agents of S.H.I.E.L.D så kommer serien att utspela sig i Marvels filmuniversum, men det framgår inte av den här trailern om den utspelar sig före eller efter slaget om New York.