Sci-Fi Film Science-Fiction och film i underbar symbios

16jul 12

Recension Real Steel

Charlie Kenton har det inte lätt, karriären som före boxare (både med och utan robot) är på väg utför ett stup och skulderna hopar sig. Så fort det dyker upp lite pengar gå de raskt till köp av en begagnad boxningsrobot, en match med på tok för hög insats och innan han vet ordet av är allt som återstår en hög med skrot och nya skulder. Till råga på allt så dör exet och han blir fast med en 11-årig pojke han aldrig varit intresserad av.

Sedan rullar allting på precis som man kan förvänta sig utan minsta avsteg från till utstakade planen. Pojke hittar robot (Steven Spielberg är med på den långa listan av producenter, så vad hade du förväntat dig?), pojke lär robot boxas, far och son försonas och övervinner alla odds.

Vuxenbetyget blir: Godkänt

12-åringsbetygen blir: Godkänt med plus i kanten för de coola robotarna som boxas så metallen flyger åt alla håll.