Sci-Fi Film Science-Fiction och film i underbar symbios

23jul 12

Recension Chronicle

Andrew har inget lätt liv, med en mor med båda fötterna i graven och en sadistisk alkoholiserad far hemmavid och ett ensamt utstött skolliv. Den närmaste en vän är kusinen som skjutsar till och från skolan, men verkar mest skolka. Sent en natt upptäcker de båda kusinerna tillsammans med vännen Steve något mystiskt ute i skogen, och de upptäcker snart därefter att ha har fått telekinetiska krafter.

Filmen är ännu en ”upphittad film” som blivit populärt nu för tiden, men den fuskar genom att använda film från flera kameror, mobiltelefoner och övervakningskameror. För att inte tala om när huvudpersonerna en bit in i filmen börjar låta kameran sväva iväg i bakgrunden. Men till sitt försvar ska nämnas att den inte utger sig för att vara en upphittad film heller, mer än till sitt formspråk.

Betyget blir väl godkänt.