Sci-Fi Film Science-Fiction och film i underbar symbios

25jul 12

Recension The Darkest Hour

Utomjordingarna anfaller. Igen. Men den här gången får vi följa det hela med några, huvudsakligen amerikanska, ungdomar på tillfälligt besök i Moskva.

Det är upplyftande med Aliens som inte är datoranimerade människor i gummimasker som så ofta får stå för motståndet, för här står motståndet av... Ja, osynliga energivarelser kanske man skulle kunna säga, även om det inte är helt rätt. Men helt klart är att filmskaparna genom att göra dem i huvudsak osynliga, men ändå synliga genom att de påverkar elektriska lampor och andra saker i sin omedelbara omgivning, hittat tillbaka till ett gammalt knep: Din fantasi skapar hemskare monster än dem du kan se. För att inte tala om alla dollares som sparas på datoranimeringar.

Betyget pendlar mellan godkänd och väl godkänd. Hyfsat godkänt låter som en bra kompromiss.