Sci-Fi Film Science-Fiction och film i underbar symbios

14aug 12

Recension: In Time

Någon tid in i framtiden har människorna genmodifierats till att sluta åldras när de fyller 25. Nackdelen är att då har de bara ett år kvar att leva, allt enligt en fin glödande klocka på vänster arm. I gettot så får den stora massan finna sig i att leva en dag i taget. Bokstavligen, eftersom de flesta har bara timmar eller någon enstaka dag kvar på sitt år. Priserna rusar i höjden och lönerna sänks.

I denna värld finns förstås ligister, kallat minutemen, som inte gör annat än rånar folk på deras surt förvärvade tid. Vår hjälte räddar en stackars man som sitter på den lokala baren och skryter om sina över 100 år, och som tack för hjälpen upplyser han vår hjälte om att de fattiga måste dö för att de rika ska kunna leva för evigt och ger bort alla sina återstående år, dagar och sekunder.

Hjälten tar sina 100+ år och en taxi från gettot till New Greenwich där de rika bor, med hämnd och rättvisa i blicken. Men först en snabbvisit på Kasinot där vi kan vinna 1000 år till på poker, plus träffa en vacker kvinna. Tidspolisen dyker upp med anklagelser om mord och flykten är igång.

Då bestämde jag mig för att göra något vettigt med min tid, och gick ut med hunden på en runda runt kvarteret. Skam den som ger sig dock, filmen fick en sista chans att komma med några överraskningar efteråt. Vilket den inte gjorde.

Betyget blir därför underkänt.