Sci-Fi Film Science-Fiction och film i underbar symbios

18aug 12

Recension: Iron Sky

År 2018 är rymdskytteln Liberty på väg att landa på månens baksida, i jakt på Helium-3. Men knappt har de hunnit landa innan de snubblar över en hemlig bas där nazisterna har gömt sig sedan 1945. Eftersom det misstas för inledningen till en kommande invasion, så bestämmer sig nazisterna helt enkelt för att slå tillbaka i förebyggande syfte.

Samtidigt i vita huset så sitter Sara Palin och undrar hur hon ska bli omvald. Om det verkligen räcker med att bara skicka en svart fotomodell till månen, eller om det behövs något mer? Så man kan väl tänka sig glädjen när det dyker upp tvättäkta nazister.

Så, finsk politisk satir om nazister som återvänder från månens baksida, kan det tänkas fungera? Svaret är: Ja, det kan det verkligen!

Betyget blir: väl godkänd.