Sci-Fi Film Science-Fiction och film i underbar symbios

18aug 12

Recension: The Hunger Games

Som straff för sitt uppror måste varje distrikt tillhandahålla en man och en kvinna i åldern 12-18 år till den årliga slåtterceremonin, även kallat The Hunger Games, där de kommer delta i en kamp på liv och död tills endast en deltagare återstår.

I den första av fyra filmer i trilogin (allvarligt, hur många tror inte att det går dela upp den sista filmen i två för att krama ut ytterligare några slantar eller tre?) får vi följa Katniss från ett enkelt liv i distriktet, via träningen och slutligen kampen i Arenan.

143 minuter känns dock som i minsta laget för att hinna med allting som filmen vill förmedla, för under den andra halvan av filmen vill inte riktigt spänningen infinna sig. Eftersom det inte finns tid för någon egentlig introduktion av birollerna, blir det också lite väl tvära och oväntade kast här och var under vägens gång.

Betyget blir ändå: Väl godkänd.