Sci-Fi Film Science-Fiction och film i underbar symbios

08sep 12

Recension: Avengers

Loke är tillbaka. Och han har en hel arme med utomjordiska soldater med sig, när det är dags att invadera jorden i jakt på den mystiska energikällan Tesseract. Och som om det inte vore nog med en utomjordisk arme, han har även förmågan att omvända vilken person som helst till sina onda syften med bara en beröring av sin stav.

För att möta detta hot har organisationen S.H.I.E.L.D. inget annat val än att samla jordens största hjältar Black Widow, Hawkeye, Captain America, Iron Man, Thor och Bruce Banner/Hulken. Även om de inte alltid är så sugna på att samarbeta till en början.

Så kan man försöka sammanfatta Avengers, den senaste filmen i en serie som började redan med första Iron Man 2008. Men det kommer inte att lyckas speciellt bra, eftersom det här är 2 timmar och 20 minuter non-stop action skriven och regisserad av Joss Whedon.

Så, kan verkligen en film med så många huvudpersoner fungera? Svaret är ja, det kan det. Det fungerar verkligen, även om man så snart filmen är slut vill se den igen eftersom man är rätt säker på att man missat något. Och det är kanske det största tecknet på att man blivit rejält underhållen.

Betyget blir: Mycket väl godkänd. Och om ni ursäktar, så ska jag genast gå och övertyga frun att hon också vill se den. Eller i alla fall låta mig se den igen.