Sci-Fi Film Science-Fiction och film i underbar symbios

20okt 12

Recension: Prometheus

Isle of skye, skottland, 2089. En arkeologisk utgrävning hittar grottmålningar med ett motiv som återkommer om och om igen i historien, en målning som visar en dyrkad jätte som pekar ut en speciell stjärnbild. Detta är tillräckligt för att övertyga Peter Weyland, grundaren av Weyland Industries, att skicka en expedition som når den okända månen LV-223 den 21 December, 2093.

Man hinner knappt landa innan mysterierna börjar rada upp sig, det görs mystiska fynd till höger och vänster. Plus att det finns en Android ombord som uppför sig mystiskt.

Men det känns som det saknas en röd tråd, istället för att bara rada upp mystiska händelser på varandra lite hipp som happ. Faktum är, istället för att rada upp alla problem jag har med den här filmen så varför inte njuta av Honest Trailers version istället

Betyget blir: Godkänd. Helt enkelt därför att Ridley Scott är proffs ut i fingerspetsarna, och räddar vad som helt klart är ett manus i behov av en omskrivning. Alternativt några färre omskrivningar.