Sci-Fi Film Science-Fiction och film i underbar symbios

01nov 12

Vad kan Star Wars Episode 7 handla om?

Efter tisdagens nyhet, vad har man då att förvänta sig av Star Wars Episode 7? Först och främst kommer George Lucas (troligtvis) inte att regissera filmerna, så det borde betyda mindre Phantom Menace och mer Return of the Jedi.

Vi vet också att de kommer att utspelas efter Return of the Jedi, och med tanke på hur långt det är mellan episod 3 och 4, så har det kanske gått 15-20 år. De 6 första filmerna handlar i stort om Anakin Skywalkers uppgång och fall, men även om en nation under otrolig omvandling. Från att ha varit en republik fast i byråkrati till en totalitär militärdiktatur. Och en jedi-order som sedan länge glömt sitt syfte att skydda de svaga i galaxen, utan istället är arroganta och elitiska.

Så bland berättelserna kommer att vara hur man bygger upp en ny republik ur askan av den gamla. Och även hur Luke Skywalker bygger upp en ny jedi-order. Men förutom det? Tja, George Lucas påstår sig ha en mängd anteckningar om utvecklingen, plus att det finns tonvis med böcker. Och med tanke på hur populärt det är att filmatisera böcker och seriealbum nu för tiden, så skulle det inte alls förvåna mig om berättelserna redan finns där.