Sci-Fi Film Science-Fiction och film i underbar symbios

04nov 12

Recension: Cabin in the Woods

Fem ungdomar har tänkt spendera en helg i en stuga djupt inne i skogen. Där finns sportfånen och hans blondin till flickvän. Med sig har de även den klyftiga tjejen som egentligen bara vill studera, och hennes blind-date, nämligen en av sportfånens vänner. Slutligen får även deras roliga killkompis följa med.

På väg till stugan tar de en väg som inte ens finns på GPS, så de stannar till vid en bensinstation för att fråga efter vägen. Där dyker det upp en skrämmande gammal gubbe, och säger att stugan de är på väg till har ingen lämnat levande. Dessutom är saker och ting inte alltid vad det verkar. Är stugan omslutet av ett kraftfält? Och vilka är de som verkar övervaka deras minsta steg via kameraövervakning?

I likhet med Scream så är detta egentligen inte en skräckfilm, utan en skräckfilm som handlar om skräckfilm. Här finns precis varenda klyscha du kan tänka dig, vilket nog anledningen till att filmen av en del recensenter verkligen avskyr filmen. Samtidigt som det är en lång rad med klyschor så finns det ändå en logisk anledning till allting som händer. Typ.

Jag gillade verkligen filmen, men om man ser den och förväntar sig en upphottad version av Evil Dead eller Fredagen den trettonde kan man nog bli besviken. Mest eftersom stora delar av filmen verkligen är en direkt kopia av dessa filmer. Mer kan jag nog egentligen inte säga för att inte förstöra filmen.

Betyget blir: Väl Godkänt.