Sci-Fi Film Science-Fiction och film i underbar symbios

13nov 12

Vem ska regissera Star Wars Episode 7?

Tidigare så har Steven Spielberg och Quentin Tarantino sagt sig vara ointresserade av att regissera den kommande Star Wars filmen.

Nu har även J.J. Abrams tackat nej enligt Entertainment Weekly. Abrams håller just nu på och övervakar slutförandet av Star Trek Into Darkness, som har svensk biopremiär den 17 Maj, och sedan har han några egna idéer som han vill utföra.

De flesta nyhetskällor spekulerar nu om att en trolig regissör skulle vara dubbelt Oscarsbelönade Brad Bird, som just nu är ute och leta inspelningsplatser till 1952 med George Clooney i huvudrollen och manus av Damon Lindelof.

Någon som säger varken bu eller bä är däremot Colin Trevorrow som regisserat tidsresefilmen Safety Not Guaranteed. I en podcast med Filmmixern från Stockholms filmfestival där han efter viss tvekan inte har så mycket att säga om saken, annat än att han inte har så stor insyn i processen att välja regissör.