Sci-Fi Film Science-Fiction och film i underbar symbios

04jan 13

Kommande biopremiärer under 2013 – del 1

2013 har verkligen en hel del att bjuda på, med åtminstone en intressant premiär i månaden. Det bjuds på både helt nya idéer och gamla trotjänare. Och en och annan Zombie också. Så här på förhand känns det dock som det är mer kvantitet än kvalitet som gäller, för det finns inga självklara motsvarigheter till förra årets Avengers (som spelade in 1,5 miljarder dollar globalt) och Dark Knight Rises (1,08 miljarder dollar globalt).

Bioåret börjar den 27 Februari med Hansel and Gretel: Witch Hunters. Hans och Greta har besegrat den onda häxan i pepparkakshuset, och vuxit upp till två prisjägare som lever på att spåra och dräpa elaka häxor världen runt.

Den 15 Mars är det sedan dags för Oz: the Great and Powerfull. I uppföljaren till Trollkarlen från Oz blir en cirkustrollkarl förflyttad från ett dammigt Kansas till Oz där han genast kommer i konflikt med de tre häxorna.

Bara veckan efter, den 22 Mars är det dags för Jack the Giant Slayer. En nytolkning av Jack och bönstjälken. Trailer.

Den 27 Mars är så turen kommen till G.I. Joe: Retaliation. Uppföljaren till den actionfyllda men rätt korkade G.I. Joe: Rise of Cobra skulle egentligen haft premiär redan i somras, men i sista sekunden blev den uppskjuten nästan ett år. Officiellt för att genomföra en 3D konvertering, men minst lika troligt för att försöka undvika en pinsam megaflopp.

Bara två dagar senare, den 29 Mars är turen kommen till The Host som bygger på en bok av Stephenie Meyer. Den här gången är det inte ett triangeldrama mellan en människa, en varulv och en vampyr utan... Det är trånande tonåringar i alla fall, men istället för att sakna själ så får de en extra, i form av en utomjordisk parasit som sedan länge tagit över hela jorden.

Den romantiska zombie-komedin Warm Bodies har premiär den femte April. Poster, trailer 1, trailer 2 och de fyra första minuterna.

Veckan efter, den 12 April är det Oblivion som gäller, där Tom Cruise är en av få som vakar över en sedan länge övergiven jord. Poster, trailer.

Bioåret fortsätter i del två.