Sci-Fi Film Science-Fiction och film i underbar symbios

06jan 13

Kommande biopremiärer under 2013 – del 3

Välkommen till den tredje och avslutande delen om bioprogrammet 2013, de två första delarna kan du läsa här och här.

Sommaren avslutas med Elysium den 9 Augusti. För regi står Neill Blomkamp som även gjort District 9, och filmen utspelar sig i en framtid där de rika flyttat till en rymdstation medan resten lever i missär på jorden. Bild från filmen.

Den 13 September har Kick-Ass 2 svensk premiär. Åter igen är det dags för Dave att dra på sig dräkten och bekämpa skurkar, helt utan superkrafter eller häftiga prylar.

Den 31 Oktober kommer Thor: The Dark World, årets andra Marvelfilm där Thor ställs mot svartalver. Bilder från inspelningen.

Ungefär samtidigt, i månadsskiftet Oktober/November är det troligen biopremiär för The World's End, den avslutande delen i Edgar Wright, Simon Pegg och Nick Frosts triologi ”The Blood and Ice Cream Triology” där de två tidigare delarna är Shaun of the Dead och Hot Fuzz. Teaserposter.

Den 20 November är det Hunger Games: Catching Fires tur. Animerad poster.

Bioåret avslutas sedan med Hobbit: Smaugs Ödemark den 13 December. Och eftersom Mikael Persbrant är med på ett hörn riskerar detta att bli årets mest omskrivna hollywoodfilm i svensk press. Någon som sätter emot?

Ifall någon undrar vad som hände med RoboCop, med svenska Joel Kinnaman i huvudrollen så har den blivit flyttad till Februari 2014.