Sci-Fi Film Science-Fiction och film i underbar symbios

12jan 13

Konflikt mellan filmbolaget och Godzilla-producenter

Det har blossat upp en rejäl konflikt mellan filmbolaget Legendary Pictures och producenterna Dan Lin och Roy Lee över ”kreativa och finansiella skiljaktigheter”. Dan Lin och Roy Lee var de två som kom med rättigheterna från japanska Toho Co och erbjöd dem till Legendary 2010.

Enligt uppgifter till Hollywood Reporter ville filmbolaget sänka duons ersättning, och när de vägrade ville filmbolaget använda en speciell termineringsklausul och riva upp hela kontraktet.

Filmbolaget har även lämnat in en stämningsansökan där de ber rätten att upprätthålla termineringsklausulen. De hävdar också i stämningsansökan och duon inte gjort speciellt mycket för att förtjäna att vara kvar i produktionen.

Hur stor påverkan detta kommer att få på produktionen som var tänkt att börja i Mars är i dagsläget oklart, men risken finns att det orsakar förseningar eller till och med att projektet läggs på is ytterligare en gång.