Sci-Fi Film Science-Fiction och film i underbar symbios

19jan 13

Sparkade Godzilla-producenter stämmer filmbolaget

Som väntat har nu Dan Lin, Roy Lee och Doug Davison lämnat in en motstämning i konflikten med filmbolaget, där de hävdar att filmbolaget olagligen försöker sparka dem från en filminspelning de själva säkrat rättigheterna till.

De kräver miljonvis med dollar i skadestånd och ”rejäla böter som gör ett exempel av Legendary så att de och inga andra filmbolag behandlar sina producenter så här skamligt”, enligt stämningsansökan som Hollywood Reporter fått tag på. För att styrka sina påståenden citerar de en mängd email från diverse chefer inom Legendary, där de bland annat säger ”du vet att du och din kompanjon kommer att bli väl omhändertagna igenom hela processen”.

Legendary hävdar att kontraktet bara skulle gälla om de ”anses vara engagerade” i produktionen, och hävdar att producenterna varit ointresserade och inte varit involverade i att ta fram ett nytt manus av Frank Darabont.

Eftersom producenterna i sin motstämning också vill att produktionen stannar innan målet är avgjort, så är det stor risk att det blir förseningar eftersom den ska börja redan i Mars. Förhoppningsvis kommer det hela att lösas via medling inom den närmsta tiden, för annars finns det risk för både förseningar och att projektet helt enkelt läggs ner.