Sci-Fi Film Science-Fiction och film i underbar symbios

30jan 13

Recension: Looper

Tidsresor blir inte uppfunna förrän om 30 år. Det blir genast förbjudet, och används i hemlighet att de stora brottsliga organisationerna. Det är nästan omöjligt att undanröja ett lik i framtiden. Har jag hört. Med alla deras olika tekniker att spåra folk. Så när brottsorganisationerna vill bli av med någon använder de sig av specialtränade lönnmördare i vår nutid: Loopers.

Så börjar denna tidsresefilm med Bruce Willis, även om han spelas av Joseph Gordon-Levitt under större delen av filmen. Eller om det är Bruce Willis som spelar en gammal Joseph Gordon-Levitt? Eller kanske Bruce Willis spelar en gammal version av sig själv?

Nåväl, filmen krånglar inte till det i onödan genom att hoppa fram och tillbaka mellan den kommande historien och historiska framtiden som är mer regel än undantag i tidsresefilmer. Det får räcka med ett tidshop och en sammanfattning av framtiden i form av en lång tillbakablick, och därmed basta!

Betyget blir: Godkänt