Sci-Fi Film Science-Fiction och film i underbar symbios

08feb 13

Recension: Dredd

USA är en strålskadad ödemark. I den ligger en stad. Utanför murarna är det en öken, den fördömda jorden. Innanför murarna en fördömd stad, som sträcker sig från Boston till Washington. Ett landskap helt i betong. 800 miljoner människor lever bland ruinerna i megastora byggnadskomplex. Megaskyskrapor. Megamotorvägar. Mega city 1.

Det är i denna värld som vi hittar Dredd, en av Judges som agerar polis, domare, jury och bödel. Vi hittar även Judge Andersson som gör sin första dag. Vi hittar även en drogkartell som pysslar med Slo-Mo, en drog vars huvudsyfte är att ge en motivering till sekvenser i ultraslowmotion så ofta som tillfälle ges. Och det är rätt ofta.

Det är även en våldsam värd, där brottsligheten är skyhög och personalen från Hall of Justice är få. Och det är en våldsam film, där det datorgenererade blodet flödar och skvätter och... ja, jag tror ni förstår.

Betyget blir: Godkänt.