Sci-Fi Film Science-Fiction och film i underbar symbios

20apr 13

Recension Grabbers

Strax utanför en Irländsk ö får några fiskare syn på ett mystiskt ljus, innan de mysteriskt försvinner efter att ha skickat ut ett nödmedelande. Inte långt därfrån får två lokala suputer, som är ute och tjuvfiskar krabba mitt i natten, en mystisk fångst. Vad det än är, så är det ingen krabba i alla fall, och vad värre är så spottar den folk i ansiktet.

Poliskonstapel Ciarán O´Shea har inte heller någon vidare morgon, bakfull som få måste han bege sig i gryningen för att plocka upp den nyaste rekryten från färjan. En rekryt som visar sig vara en ung, vacker och överenergisk kvinna som är strålande glad fastän solen knappt orkat sig över horisonten.

Sedan rullar det på så, med döda valar uppspolade på stranden och mystiska försvinnanden innan det hela står klart: Ön är invaderad av blodsugande monster från yttre rymden och det bästa sättet att skydda sig är att vara full. Rejält full.

För att vara en B-rulle så är den riktigt underhållande, och tack vare ett bra manus av Kevin Lehane och regi av Jon Wright som för det mesta håller monstret just utanför bild finns det budget för riktigt bra datoranimeringar när man väl får se det.

Betyget blir: Godkänt.