Sci-Fi Film Science-Fiction och film i underbar symbios

19jun 13

Nytt robotuppror i Epsilon

Kampen mellan människor och maskiner är ett klassiskt sci-fi tema, med klassiska versioner som Terminator och Blade Runner. Nyare versioner är Amped och den uppskjutna Robopocalypse, och ett lika vanligt tema är att de utspelar sig bland ruinerna som återstår efter att maskinerna vunnit.

I Epsilon, med manus av Rhett Reese och Paul Wernick som skrivit Zombieland är dock rollerna omvända, robotarna förlorade kriget och överlever på en rymdstation i omloppsbana runt en jord nästan helt tömd på elektroniska apparater. Dock har robotarna börjat odla mänskliga försökskaniner som de använder för att spionera på jorden. Huvudpersonen uppges vara en man som upptäcker att han är mer mänsklig än han tidigare trott.