Sci-Fi Film Science-Fiction och film i underbar symbios

29jun 13

Höstens premiärer på Blu-Ray/DVD

Nu när vi har börjat gå mot mörkare tider igen, även om det bara är en vecka, så betyder det ju även fler mörka kvällar som kan tillbringas med en ”bra” film. ”Bra” är dock en definitionsfråga, och som alla älskare av Science Fiction/Fantasy vet så går det många hyfsade filmer på varje bra film, och så finns det gott om rejäla bottennapp däremellan. Nedan så listar vi de flesta av premiärerna under hösten, läs och kryssa för i kalendern.

Vi går ut stenhårt med två filmer som har premiär redan nu på onsdag, den 7 Juli, nämligen Hansel and Gretel: Witch Hunters (trailer) och Cloud Atlas.

Den 24 Juli är det dags för Christian Slater att tjäna ihop till ännu en välbehövlig lönecheck, för höstens första kalkonkandidat Stranded. Folk är på rymdskepp. Rymdskepp blir träffat av meteoritsvärm. Folk får panik och skriker. Undrar hur ett svensk science fiction drama skulle se ut?

Den 7 Augusti är det Stephenie Meyer, som skrivit alla filmintresserades favorithatobjekt Twilight, tur att lämna vampyrer och varulvar, och istället ge sig på Invasion of the Body Snatchers i The Host. Annars kan man samma dag beskåda en exploderande sol i katastroffilmen Solar Storm, speciellt hur det påverkar en ny rymdfarkost som kan åka till månen på bara några timmar istället för dagar.

Veckan efteråt, den 14 Augusti är tiden kommer för världen att återigen bli invaderad av utomjordingar i U.F.O. Det funkade i Attack the Block så det kanske fungerar en gång till, med annat folk framför och bakom kameran? Troligtvis inte, så därför kallar man in Jean-Claude Van Damme för en trailercameo.

Samma dag, den 14 Augusti, kommer alla tre Mad Max filmerna för första gången i Sverige. Dock bara på blu-ray, vill man ha dem på DVD får man leta sig utomlands, men då behöver man inte vänta in något releasedatum heller eftersom de redan finns ute i handeln. Dock har fortfarande inte Max Max Fury Road fått något premiärdatum, fastän inspelningarna är klara sedan i December.

Veckan efter, den 21 Augusti kommer en trio i form av Warm Bodies (trailer), Oblivion (trailer) och den andra säsongen av Falling Skies. Zombies, Tom Cruise, spänning, utomjordingar och romantik. Något för alla.

Fas 2 av Marvels filmuniversum inleds den 28 Augusti med Iron Man 3, som sedan säkrat segern i årets globala biotopp och nått en femteplats i listan över de filmer som spelat in mest pengar någonsin. Samma dag kommer även den tredje säsongen av Walking Dead.

Den 18 September är det Star Trek Into Darkness (trailer), uppföljaren till J.J. Abrams film Star Trek från 2009.

Den femte och sista säsongen av Fringe kommer ut den 2 Oktober och den 23 i samma månad är det dags för Man of Steel. Vintern avslutas sedan med Wolverine den 27 November. Året avslutas sedan med Pacific Rim den 2 och World War Z den 4 December.