Sci-Fi Film Science-Fiction och film i underbar symbios

30jun 13

Sammanfattning av Marvels filmuniversum, fas 2 och 3

Avengers är en mycket framgångsrik film, men vad alla kanske inte vet är att det också är avslutningen på fas 1 av Marvels filmuniversum, en fas som inleddes med Iron Man 2008 och även inkluderar Incredible Hulk, Thor, Iron Man 2 och Captain America.

Fas 2 har redan inletts i och med Iron Man 3 under våren, och fortsätter sedan med Thor: The Dark World i Oktober, Captain America: Winter Soldier i April 2014, Guardians of the Galaxy under hösten 2014 innan allting knyts ihop med Avengers 2 under våren 2015. Dessutom har vi Agents of S.H.I.E.L.D på TV som förhoppningsvis löper som en röd tråd under flera år framåt.

Fas 3 inleds sedan med Ant-Man under hösten 2015, för att följas av två ännu inte bestämda titlar i Maj 2016 och Maj 2017 innan det hela knyts ihop igen med Avengers 3 under våren 2018. Kommer någon av de okända filmerna handla om Black Widow? Endast framtiden vet.