Sci-Fi Film Science-Fiction och film i underbar symbios

12jul 13

Sharknado en stor succé

Sharknado, vars trailer jag postade igår har blivit en riktig succé. Så stor att man faktiskt kan prata om sensation, utan att behöva känna sig som en rubriksättare på aftonpressen. Exempelvis så har Hollywood Reporter idag inte en, två eller ens tre utan hela fem(!) nyheter om den.

Först en artikel om tweets från delar av Hollywood, bland annat Damon Lindelof, Mia Farrow och Wil Wheaton. Rekommenderad läsning, för där finns en hel del guldkorn. Sedan en lista med deras 5 favoritrepliker och en lista med alla hajarnas offer. Givetvis har de även fått en intervju med regissören.

Slutligen har Hollywood Reporter och övriga media rapporterat det gigantiska genomslaget filmen haft på twitter, som enligt Twitters egna siffror nådde en kulmen med över 5000 tweets per minut.

Time Magazines tv-krönikör har en läsvärd krönika som försöker reda ut vad som egentligen har hänt. Som hon själv skriver i ingressen: Jag är egentligen på semester en vecka till, men det är vissa saker en Journalist helt enkelt inte kan ignorera. Lönnmord. Krig. Och Sharknados.

Och som tecken på att filmen blivit en omedelbar klassiker är att dykt upp överallt, i situationer man knappast kan vänta sig. The Atlantic använder den till exempel för att förklara hur den amerikanska riksbanken, Federal Reserve, resonerar som den har gjort.

Den diskuteras på seriösa nyhetssidor som Forbes och Washington Post.

Till och med hos BusinessWeek, som i en artikel konstaterar att det äntligen finns något som både demokrater och republikaner kan enas om, i form av filmen Sharknado.