Sci-Fi Film Science-Fiction och film i underbar symbios

17aug 13

Recension: UFO

Vincent, Michael, Robin och hans flickvän Dana spenderar en kväll på den lokala klubben. Vincent har nyss blivit dumpad av sin flickvän. Michael får ragg på en snygg och sexig amerikanska. Dana vill att Michael ska göra något oväntat, så de slår sig ner för ett samtal. På ett biltak. Och passar på att fria till henne mitt i ett bråk/kärleksgnabb/skoj/whatever.

Efter en lång kväll på klubben och lite sängkammaraction så undrar tittaren om det inte ska hända något snart. Det tänkte dock filmskaparna också, så helt utan förvarning får vi några sekundsnabba klipp från senare i filmen lite nu och då. Inklusive konstiga bilder på Jean-Claude Van Damme. Eller en animerad vaxdocka av Van Damme, det är svårt att säga. Men hans namn är med på omslaget, så det borde nog vara han ändå.

På den tredje dagen, eller 35 minuter in i filmen, dyker äntligen UFOt upp. Men vad gör det? Det bara hänger där, medan lokalbefolkningen plundrar butiker och slåss med varandra. Inga galna gamla gubbar som skjuter på det med hagelgevär? Ingen arme som stormar in i stan och stänger av allting? Nope, bara puckon som bråkar med invandrare och beter sig allmänt puckat.

Så fortsätter det. Det händer saker och tittaren undrar om det är tänkt att det ska vara spännande nu. Vilket det nog är, om man hade personer som faktiskt var vettiga och.. ja, kunde agera kanske? Det mest spännande är nog att vänta när Jean-Claude dyker upp i mer än 2 sekunder. Vilket han gör till slut. Efter 1:13 in i filmen, och vid 1:22 är han i bild för sista gången.

När filmen sedan till slut når det fjärde och sista slutet efter 1:30 så är alla döda. Och man bryr sig inte ett jota, utan undrar bara varför. Varför är alla statister med i listan över medverkande? Varför är det över 100 namn i den listan, man säkerligen aldrig mer än 20 stycken i bild? Varför får vi inte se Jean-Claude Van Damme göra annat än att stå och prata? Varför i helskotta slutar filmen med att jorden blir invaderad av utomjordingar mitt i en invasion av utomjordingar, fast det verkar som den första invasionen var fredlig och skyddar mot den andra. Varför bryr man sig?

Betyget blir: Underkänt.