Sci-Fi Film Science-Fiction och film i underbar symbios

30aug 13

Recension: Agent Carter

Ett år har gått sedan Captain America kraschade i slutet på Captain America, och Peggy Carter är fortfarande agent hos S.H.I.E.L.D.s föregångare SSR. Men hon lider av tidens könspolitik, och får nöja sig med att sitta på kontoret och skriva rapporter medan de manliga agenterna ger sig ut i jakt efter Zodiac.

Men så en kväll efter att de andra gått iväg till puben så ringer telefonen, Zodiac är spårad till en lagerlokal i hamnen och fastän rösten uppmanar att skicka 3-5 agenter på uppdraget så bestämmer sig Peggy för att ta hand om det själv.

Med 15 minuter är det den längsta Marvel One-Shot än så länge (Item 47 är 12 minuter), och även den första som har en extra scen mitt i eftertexterna. Medan de tidigare filmerna har varit enstaka scener, eller kanske ett avsnitt av en tv-serie, så känns den här som en hel spelfilm nedkokad till kortfilmsformat. Och det är kanske synd att det bara blev en kortfilm, för det känns som om Marvels filmuniversum behöver fler starka kvinnor, som Hayley Atwells tolkning av Peggy Carter.

Filmen finns som extramaterial på DVD & Blu-Ray utgåvan av Iron Man 3.

Betyget blir: Väl Godkänt