Sci-Fi Film Science-Fiction och film i underbar symbios

31aug 13

Guardians of the Galaxy har fått en komplett ensemble

Guardians of the Galaxy är den enda nya filmserien i fas två av Marvels filmuniversum, och även om inspelningarna började redan i Juli och vi fick möta nästan alla skådespelare på Comic Con så är det först nu som ensemblen är komplett.

Vi vet sedan tidigare att Dave Bautista spelar Drax the Destroyer. I serierna var han en människa vars familj blev mördad av Thanos och senare fick sitt medvetande flyttat till en ny och mer kraftfull kropp för att bättre kunna slåss mot honom. Thanos är för övrigt det oranga huvudet och ger publiken ett hånleende under eftertexterna till Avengers.

Zoe Saldana spelar Gamora, som i början av filmen arbetar med skurken Ronan the Accuser. Det är dock inget som hon trivs med, och försöker finna en ny väg i livet. Trots det har hon ett rykte av sig att vara den dödligaste kvinnan i galaxen, och folk kommer inte att ta emot henne med öppna armar. Chris Pratt spelar Peter Quill/Star-Lord, som övergav jorden i mitten på 80-talet men nu när vi träffar honom är han en van resenär mellan stjärnorna.

Sedan har vi de två helt datoranimerade karaktärerna Rocket Raccoon och Groot. Groot är en varelse som närmast kan beskrivas som ett talade träd, även om allt han någonsin säger är ”I am Groot”. Just nu är Vin Diesel i förhandlingar med Marvel om att göra röst och motion-capture för rollen.

Slutligen blev det idag officiellt att Bradley Cooper ska göra rösten till Rocket Raccoon. Rocket är en genetiskt och tekniskt modifierad tvättbjörn, resultatet av ett experiment i ett hörn av galaxen. Han är även utmärkt prickskytt och taktiker.