Sci-Fi Film Science-Fiction och film i underbar symbios

06okt 13

Hayley Atwell intresserad av Agent Carter tv-serie

Som vi skrev för en vecka sedan, är Marvel intresserade av att förvandla Agent Carter till TV-serie och då skrev vi att det var oklart ifall Hayley Atwell var intresserad av ett gigg inom tv eller ej.

I en intervju med Digital Spy så säger hon nu att hon ”definitivt” skulle vara med ifall en sådan tv-serie blir av. Hon berättar även att den flashback i Captain America: the Winter Soldier där hon medverkar består av scener som är filmade speciellt för filmen, och inte överblivna scener från den första Captain America.

Då är kanske den största frågan, finns det intresse för en sådan TV-serie? Mad Men har ju visat att i alla fall på mindre kanaler så kan man mycket väl ha en dramaserie som utspelar sig under den tidsepoken, och ändå betraktas som en stor succé. Dessutom har Marvel fått viss kritik för att alla kvinnliga hjältar agerar sidekick till de manliga hjältarna, och med mottagandet av kortfilmen Agent Carter kan de ha hittat en karaktär att bygga det på.

Tidigare försök att skapa en filmserie med en kvinnlig superhjälte, bland annat Catwoman och Elektra, har inte alls varit lyckade så därför finns det fortfarande en stor grupp som inte tror på ideen. Själv tror jag att anledningen till att båda de filmerna floppade var att de var genomusla, och inte för att huvudrollen var en kvinna. Sedan så är det fortfarande en bit kvar till att kalla Agents of S.H.I.E.L.D för en succé, det var trots allt ett oroande stort tapp mellan tittarsiffrorna för de första och andra avsnittet.