Sci-Fi Film Science-Fiction och film i underbar symbios

16nov 13

Daredevil och Jessica Jones får showrunners

Det har bara gått lite mer än en vecka sedan Marvel presenterade fyra nya serier och en miniserie som kommer att visas på Netflix med början 2015, men redan har både Daredevil och Jessica Jones fått en showrunner som ansvarar för manus och produktion.

Daredevil kommer troligtvis att skötas av Drew Goddard enligt Hollywood Reporter. Drew Goddard har tidigare varit manusförfattare för serier som Buffy The Vampire Slayer, Angel, Alias och Lost. Han har även hunnit med att skriva manus till filmer som Cloverfield, World War Z och Cabin in the Woods som han även regisserade.

Melissa Rosenberg försökte för några år sedan ta fram en serie åt ABC baserat på marvelkaraktären Jessica Jones, men den blev aldrig av. Nu har hon dock fått förnyat förtroende, och kommer att agera manusförfattare och producent av serien som produceras exklusivt för Netflix. Annars är hon mest känd för att ha skrivit manuset till alla fem Twilightfilmerna.