Sci-Fi Film Science-Fiction och film i underbar symbios

13dec 13

Recension: World War Z

En vanlig morgon hos familjen Lane. Pannkakor till frukost medan det är sjukdom och elände på morgontv. Sedan in med barnen i bilen för en färd mot... någonstans som inte är hemma, men det verkar alla andra också ha tänkt för det är totalt stopp i trafiken. Det är inget att oroa sig över dock, till en polismotorcykel kör sönder backspegeln. Vad riktigt är det som pågår? Ingen vet.

Med det är Zombies. Snabba Zombies. Som verkar ha brutit ut samtidigt världen runt, och Gerry Lane blir snabbt återrekryterad till sitt jobb vid FN som han lämnade för fem år sedan. Vi åker världen runt och springer undan från Zombies hela filmen.

För att vara en amerikansk film så får man faktiskt se ovanligt mycket av världen utanför den stad i USA som filmen utspelar sig i. Annars är det som vanligt en tävling om att alltid hinna undan zombiearmen som i en del scener väller fram i 100-tusentals av datoranimerade blobbar. Inget som direkt sticker ut.

Betyget blir: Godkänt.

Köp den på DVD, Blu-ray eller Blu-ray 3D.