Sci-Fi Film Science-Fiction och film i underbar symbios

17dec 13

Recension: Wolverine

En stilla japansk fiskeby. I fjärran dyker något upp ur molnen. Flygsirenerna avslöjar att det är ett amerikanskt bombplan, och den febrila aktiviteten som det utlöser i fånglägret visar att folk vet vad som väntar. I en brunn med stålhuva så sitter Logan och ser på hur en av vakterna istället för att fly släpper ut de amerikanska krigsfångarna.

Filmen utspelar sig efter X-Men: The Last Stand, och Logan har dragit sig tillbaka till vildmarken. Men snart bär det av till Japan där en gammal Yoshida vill ta förväl av sin gamle räddare. Problemet är bara att han fått japanska maffian efter sig och hela sin familj. Sedan staplas det actionsekvenser i en aldrig sinande ström, och man undrar stilla: Hur många maffiosos finns det egentligen? Svaret är: Många. Överallt.

Handlingen svänger så mycket att man aldrig riktigt vet vem som är på vems sida. Men fastän det svänger och far så blir det aldrig ologiskt. Det är helt enkelt så att det finns fler än två sidor bland alla intriger, och de olika sidorna är aldrig lojala med varandra speciellt länge.

PS. Glöm inte att sitta kvar under eftertexterna, man vet aldrig vem eller vad som kan tänkas dyka upp.

Betyget blir: Väl Godkänd

Köp den på DVD, Blu-ray eller 3D Blu-ray.