Sci-Fi Film Science-Fiction och film i underbar symbios

29dec 13

Recension: Battle of the damned

Sydostasien har blivit ett himmelrike för biotechföretag som vill undvika regleringar. En väldigt smittsam sjukdom smiter från forskningslabbet till en stadsbefolkning. Smittan sprider sig snabbt och förvandlar befolkningen till rasande bestar. Staden är satt i karantän. En militärblockad sätts upp runt staden och ingen tillåts komma varken in eller ut. Inte ens de osmittade.

Lågbudgetaction med scifi-tema och Dolph Lundgren i huvudrollen, kan det tänkas vara något? Det enkla svaret är nej. Här finns ingen självironi eller überscener som lyfter det, utan bara ett enkelt manus som trillar på i samma fotspår som alla andra, fast mer opolerat och med liten budget.

Det är nog kanske inte helt sant, för mig veterligen är den här filmen den första som kombinerar zombies-som-inte-är-zombies och robotar, när filmen halvvägs övergår till en fristående uppföljare till filmskaparnas tidigare film, Robotropolis. Men inte ens zombies vs robots får filmen att lyfta till något annan nivå.

Betyget blir: Underkänt.

Om du trots allt vill se den kan du köpa den på DVD eller Blu-ray.