Sci-Fi Film Science-Fiction och film i underbar symbios

18jan 14

Agent Carter tar ett stort steg på väg mot serie

Under presentationen av ABC vid Television Critics Association så avslöjades att det redan finns ett bra manus av Christopher Markus och Stephen McFeely, att Hayley Atwell återkommer i huvudrollen samt att duon Tara Butters och Michele Fazekas kommer att vara ansvariga för produktionen.

Enligt Hollywood Reporter sa ABCs president Paul Lee att serien ”har en bra chans att finnas på kanalen”. Än så länge är serien bara under utveckling och det är inte ens beställt ett pilotavsnitt ännu.

TV-serien Agent Carter är baserad på kortfilmen med samma namn som följde med Iron Man 3, och handlar om hur Peggy Carter försöker göra karriär inom säkerhetstjänsten trots sina sexistiska chefer i mitten av 40-talet.

Christopher Markus och Stephen McFeely har tidigare skrivit manus till, Captain America, Captain America: The Winter Soldier, Thor: The Dark World samt filmserien om Narnia. Kortfilmen Agent Carter skrevs av Eric Pearson, som även skrev manuset till de tidigare tre kortfilmerna.

Dominic Cooper, som spelar Tony Starks far Howard Stark, sa nyligen i en intervju med Zap2It att han inte skulle tveka till chansen att få spela rollen igen.