Sci-Fi Film Science-Fiction och film i underbar symbios

01feb 14

Recension: Riddick

Riddick har blivit förrådd och lämnad på en öde ökenplanet för att dö. Där finns det massor av dödliga rovdjur, som hundliknande saker och vad som närmast kan beskrivas som en korsning mellan en skorpion och en orm. Och rovfåglar.

Efter 32 minuter, eller en fjärdedel av filmen, dyker äntligen de mänskliga motståndarna upp. Och blir raskt avplockade en efter en, medan de övriga springer runt och är arga och skrämda. Men tack och lov är det inga puckon som av misstag råkat bli prisjägare.

Så nej, det är ingen dålig film men det är heller ingen bra film. Det blir helt enkelt aldrig riktigt spännande, för någonstans har huvudpersonen fått superkraften att kunna ha ihjäl folk utan att behöva anstränga sig.

Betyget blir: Godkänt

Köp den på DVD eller Blu-Ray.